Telos.si prva stran
Nahajate se na: Nazaj na prvo stran >>
Ruckus Wireless | WiFi kontrolerji ZoneDirector - zmogljiv in preprost centraliziran nadzor WLAN omrežja

Ruckus Wireless ZoneDirector in SmartZone so visoko zmogljivi strojni in virtualni WLAN kontrolerji, prek katehih upravljamo profesionalna brezžična WiFi omrežja v okoljih z veliko gostoto brezžičnih klientov (telefoni, tablice, notesniki...). Glede na modelsko izvedbo, omogočajo centralni nadzor in upravljanje do 50, 75, 500, 1000 ali 1024 brezžičnih WiFi dostopnih točk ZoneFlex oz. nadzor nad do 20.000 klienti in 2048 WLAN podomrežji. Namestitev brezžičnega WiFi omrežja ZoneFlex je s pomočjo kontrolerja ZoneDirector neverjetno preprosto, njegovo upravljanje pa pravi užitek. Vsi potrebni brezžični in varnostni parametri, se samodejno prenesejo v vse ZoneFlex dostopne točke vključene v sistem. Omogočen je popoln nadzor nad brezžičnim spektrom v sistemu, pregled nad delovanjem vseh dostopnih točk in nadzor vseh v omrežje povezanih klientov. A ne le to, kontroler v realnem času samodejno skrbi za optimizacijo celotnega WiFi omrežja. Z vpeljavo antenske tehnologije BeamFlex na nivo celotnega omrežja, se možnost usmerjanja visoko zmogljivega WiFi signala in izogibanja motnjam iz okolja, od posameznih DT razširi na celotno področje pokritosti. Za varno in zanesljivo povezovanje klientov poskrbi skupek tehnologij ZoneConnect. Uporabnikom med drugim prinaša integriran avtentifikacijski portal DynamicPSK. Preko njega se vrši upravljanje s pravicami do dostopa, uporabimo pa ga lahko kot sistem za monetizacijo WiFi omrežja. Velika prednost Ruckusovih kontrolerjev je tudi da ves podatkovni promet, ki ga ti prejemajo iz mrežne povezave teče mimo kontrolerja neposredno do dostopnih točk in povezanih klientov. Potrditev vrhunske kakovosti je tudi doživljenjska garancija.

WiFi kontrolerji ZoneDirector / SmartZone:

ZoneDirector 1200  - WiFi kontroler | nadzor do 75 dostopnih točk ZoneFlex ZoneDirector 3000  - WiFi kontroler | nadzor do 500 dostopnih točk ZoneFlex Zone Director 5000
SmartZone 100 - upravljanje do 1024 DT Virtual SmartZone  

NOVO! Ruckus Unleashed - centralizirano upravljanje WLAN omrežja brez kontrolerja

Ruckus Unleashed

TR069 upravljalska platforma FlexMaster:

FlexMaster    
 

Primerjalna tabela - pregled kopice naprednih lastnosti

Primerjalna tabela za notranje dostopne točke Ruckus Wireless ZoneFlex
 

Kako deluje ZoneFlex brezžično WiFi omrežje?

Prikaz delovanja ZoneFlex 7762

V objektu s površino 1200 m² so nameščene tri WiFi dostopne točke ZoneFlex 7982. Te se aktivno izogibajo motnjam v okolju in s kirurško natančnostjo usmerjajo izredno visoko zmogljiv WiFi signal izključno v smeri uporabnikov oz. klientov (notesniki, tablice, pametni telefoni...). Zagotovljena je popolna pokritost tudi najbolj skritih kotičkov in optimalni prenosi tudi za najbolj občutljive tipe prometa (glas, IP video). Celotno delovanje je popolnoma avtomatizirano in upravljano preko kontrolne enote ZoneDirector. Le ena dostopna točke je priključena na mrežno Ethernet ožičenje, drugi dve delujeta v Mesh načinu - prejemata brezžični WiFi signal od povezane enote in za delovanje potrebujeta le napajanje. Omrežje je razdeljeno na več delov z ločenimi podomrežji (SSID). Za vsakega od njih so nastavljeni lastni varnostni, prenosni, QoS in upravljalski parametri. Tako je znotraj enega sistema vzporedno mogoč popolnoma odprti dostop za zaposlene, ter omejen dostop za goste in pogodbene sodelavce. Za pokrivanje zunanjih površin (parka) z WiFi signalom skrbi zunanja (outdoor) dostopna točka ZoneFlex 7762.

 

IoT Sedaj! Pridružite se revoluciji, ki spreminja svet
4G M2M - profesionalne rešitve in oprema za industijsko mobilno povezovanje
Ruckus - preprosto boljši Wi-Fi
     
domov | program | rešitve | o podjetju | kontakt | novosti

© Telos d.o.o. 2002-2024