Telos.si prva stran
Nahajate se na: Nazaj na prvo stran >>
Ruckus Wireless | Wi-Fi konferenca BigDogs Rim 2015

Konec aprila smo se udeležili tri dnevne konference pricipala Ruckus Wireless za EMEA regijo, ki je letos potekala v Rimu. Konferenca je že na začetku postregla z vrhuncem, predstavitvijo prve 802.11ac Wave2 DT na svetu - ZoneFlex R710, ki je že na volju tudi na našem trgu. Sledil je nastop CEO podjetja Ruckus, legendarne Seline Lo. Predstavila je poslovanje v preteklem letu, ki je bilo ponovno odlično, s 24% medletno rastjo. V naslednjem letu bo fokus podjetja standard 802.11ac wave2, digitalna ućilnica, nadaljni razvoj lokacijskih storitev na WiFi omrežju s poudarkom na trgovini in WiFi za operaterje. Ruckus še naprej ostaja "Pure WiFi" vendor.
Predstavljenih je bilo nekaj iztopajočih projektov, ki so jih uporabniki vzpostavili na Ruckus WLAN infrastrukturi. Najbolj vroča aplikacija je trenutno lociranje uporabnikov prek WiFi omrežja s pomočjo LBS - Location Based Services (Ruckus SPoT - Smart Positioning Technology). Nastopili so predstavniki Fiera Milano, tretjega največjega sejemskega prizorišča na svetu, ki s 400.000m površine privablja 5 miljonov letnih obiskovalcev. V predstavitvi so povedali, da so že nekaj časa razmišljali o postavitvi Wi-Fi omrežja, ki ne bi služilo zgolj za dostop do spleta, želeli so vzpostaviti storitev, ki bi prek naprednih lokacijskih podatkov prinesla platformo za monetizacijo omrežja. V povezavi z operaterjem FastWeb so se odločili za postavitev Ruckusovega WLAN omrežja, nad katerim so naravnost navdušeni. V pol leta od postavitve je sistem zgeneriral celoten promet preteklega leta. Ob tem pridobivajo veliko količino lokacijskih podatkov o gibanju obiskovalcev, ki ga uspešno tržijo organizatorjem in razstavljalcem (kliknite za ogled študiej primera). Sledila je predstavitev implementacije lokacijske storitve v eni večjih evropskih verig trgovskih centrov - Corio. S pomočjo WiFi lociranja pridobivajo podatke o t.i. "returning visitors" in gibanju obiskovalcev po centrih, kar omogoča ciljano oglaševanje, optimizacijo postavitve in oddaljeni nadzor. Svojo verzijo uporabe napredne WiFi lokacijske storitve so predstavili tudi predstavniki poljskih železnic, ki so dokazali da storitev ni namenjena le največjih uporabnikom. S postavitvijo rešitve v železniške postaje, so občutno izboljšali postavitev ključnih toćk na postaji in izboljšali uporabniško izkušnjo.
Sledila je predstavitev RoadMapa. V naslednjem letu bo poslal Ruckus Wireless na trg celo plejado novih naprednih dostopnih točk, kontrolerjev, storitev in oblačnih rešitev. Obetamo si lahko 802.11ac Wave2 dostopne točke v vseh cenovnih segmentih in posebne izvedbe za hotele in kabelske operaterje. Prihaja nova zunanja DT višjega cenovnega rezreda in WiFi bridge, ki bo nadomestil ZF7731. Pri kontrolerjih je vedno bolj prisoten trend virtualizacije in selitve v oblak in temu v polni meri sledi tudi Ruckus. Obetamo si lahko še enega zanimivega produkta, iBeacon bo BLE USB dongle, ki bo izboljšal natančnost LBS pozicioniranja na približno 1m.

Fotogalerija

Ruckus BigDogs Rim 2015 Ruckus BigDogs Rim 2015 Ruckus BigDogs Rim 2015
     
Ruckus BigDogs Rim 2015 Ruckus BigDogs Rim 2015 Ruckus BigDogs Rim 2015
     
Ruckus BigDogs Rim 2015 Ruckus BigDogs Rim 2015 Ruckus BigDogs Rim 2015

 

IoT Sedaj! Pridružite se revoluciji, ki spreminja svet
4G M2M - profesionalne rešitve in oprema za industijsko mobilno povezovanje
Ruckus - preprosto boljši Wi-Fi
     
domov | program | rešitve | o podjetju | kontakt | novosti

© Telos d.o.o. 2002-2024