Telos.si prva stran
Nahajate se na: Nazaj na prvo stran >>
Draytek Vigor - napredne lastnosti | multiWAN - spletna večpasovnica

Stalna internetna povezava je danes za večino podjetij nuja. Ker poslovanje v veliki meri temelji prav na zanesljivi povezavi v splet, si nikakor ne moremo privoščiti njenega izpada. Problem stalne povezanosti odlično rešujejo usmerjevalniki Draytek Vigor, ki imajo vgrajeno večje število WAN vhodov - dva ali šest. Nanje lahko priključimo do šest ponudnike širokopasovnega internetnega dostopa. Tako nam je omogočena vzpostavitev zmogljive in hitre redundančne mrežne povezave, ki zagotavlja stalno povezanost na splet za celotno lokalno omrežje.

MultiWAN - povezovanje na splet preko 4 žičnih in enega mobilnega ponudnika spletnega dostopa

V zgornjem diagramu opazujemo MultiWAN usmerjevalnik Vigor 3910. Na 4 od 6 šest zazpoložljivih WAN vhodov so priključeni širokopasovni xDSL, optični, kabeljski in VDSL2 modem. Z večjim številom WAN povezav, pridobimo zanesljivo redundančno povezavo, ki zagotavlja da tudi pri izpadu enega od ponudnikov naše okno v svet ostaja odprto. Z množitvijo internetnih povezav se množi tudi pasovna širina, ki zadostuje za zanesljivi promet celotnega podjetja in predstavlja zanesljivo nadomestitev dragih najetih linij. Poleg stalne povezanosti, več WAN vhodov prinaša možnost porazdelitve obremenitev (Load Balancing).

 
Možnosti nastavitve Multi WAN usmerjevalnikov:
  • Avtomatični preklop ob izpadu - Automatic Failover - ob izpadu primarne WAN1 povezave, se avtomatično vklopi WAN2 in prevzame nalogo zagotavljanja dostopa do spleta. Ob ponovni vzpostavitvi WAN1 povezave se WAN 2 avtomatično izklopi. Imamo povsem proste roke pri nastavitvah politike povezovanja.
  • Klic na zahtevo - Dial On Demand - V tem načinu delovanja je WAN1 neprestano vklopljen, medtem ko se bo WAN2 vklopil, ko bo hitrost WAN1 dosegla oz. padla na nastavljeno vrednost.
  • Porazdelitev obremenitev - Load Balancing - omogoča inteligentno distribucijo prometa po omrežju. Tako je uporabniku (administratorju) omogočeno uravnavanje prometa preko razpršene mreže strežnikov in centralizirano upravljanje. Funkcijo Load Balancing lahko uporabimo tudi kot back-up mehanizem in sistem redundančnih povezav. Omogočeno je podrobno nastavljanje vsakega WAN porta.
  • Load Balance za spletni strežnik - v primeru, da je na internetu strežnik, ki deluje kot HTTP, SMTP in/ali FTP strežnik (IP naslov je na primer 202.211.200.139) in želite ves promet od strežnika do uporabnikov pošiljati skozi določeno povezavo, naprimer WAN2.
  • Load Balance za različne oddelke v podjetju - razpoložljive povezave lahko nastavimo na način, da različni oddelki v podjetju uporabljajo točno določenega ponudnika (ISP). Prodajni oddelek za dostop do spleta uporablja WAN1, medtem ko se razvojno oddelek povezuje prek WAN2 povezavo.
 
Usmerjevalniki Draytek Vigor z vgrajenim večjim številom WAN vhodov:

z vgrajenima dvema WAN vhodoma:

z vgrajenimi šestimi WAN vhodi:

 

IoT Sedaj! Pridružite se revoluciji, ki spreminja svet
4G M2M - profesionalne rešitve in oprema za industijsko mobilno povezovanje
Ruckus - preprosto boljši Wi-Fi
     
domov | program | rešitve | o podjetju | kontakt | novosti

© Telos d.o.o. 2002-2024