Telos.si prva stran
Nahajate se na: Nazaj na prvo stran >>
Ruckus Wireless | ZoneFlex 7761-CM - zunanja 802.11n DualBand WiFi dostopna točka z vgrajenim DOCSIS 3.0 modemom
Ruckus Wireless ZoneFlex 7761-CM je izredno visoko zmogljiva 802.11n DualBand brezžična WiFi dostopna točka za zunanjo (outdoor) namestitev. Namenjena je operaterjem kabelskih omrežij, ki z njeno pomočjo z minimalnim vložkom občutno razširijo uporabnost in dobičkonostnost omrežja. Svojim naročnikom, ostalim uporabnikom in virtualnim WLAN operaterjem, lahko ponudijo popolnoma nove storitve in s tem dobijo dodaten vir zaslužka. Glavna razlika napram ostalim napravam iz družine 7762 je vgrajen DOCSIS 3.0 modem, ki z 8 x 4 združenimi kanali omogoča dostavo do 340 Mbs download in 130 Mbs upload pasovne širine do dostopne točke, neposredno iz kabelskega omrežja. Izredno trpežno ohišje, narejeno iz visoko kvalitetne plastike, nudi podporo standardu IP67, ter tako omogoča delovanje v najzahtevnejših okoljskih pogojih (temperaturni razpon -40°C do 65°C). Neverjetna zmogljivost se kaže v zagotovljeni podpori za simultan brezžičen prenos 20 glasovnih klicev (Vo-Fi), ducatu IPTV strujev in povezovanju 500 podatkovnih odjemalcev v polnem radiju 360°. Impresivno zmogljivost ZoneFlex 7761-CM doseže s pomočjo vgrajene patentirane antene BeamFlex, ki omogoča ustvarjanje preko 4000 antenskih kombinacij in s tem avtomatično usmerjanje signala mimo izvora motenj v smeri vsakega posameznega uporabnika. Za razliko od ostalih dostopnih točk, ki nekontrolirano razširjajo signal v vse smeri, ZoneFlex 7761-CM s kirurško natančnostjo usmerja signal izključno v smeri odjemalcev. Tako je zagotovljeno dva do štiri kratno povečanje dometa in s tem bistveno manjše število potrebnih dostopnih točk za pokritje željene površine. Tehnologija ChannelFly prepozna in izbere prenosni RF kanal, ki bo prinesel najvišjo propustnost kar prinaša do 50% boljšo WiFi zmogljivost. Vgrajena tehnologija SmartMesh izredno olajša postavitev zunanjega WiFi omrežja, saj omogoča posredovanje brezžičnega signala med dostopnimi točkami, kar pomeni da na mestu postavitve ni potrebno po prisotnosti Ethernet ožičenja. Obenem je tehnologija SmartMesh idealna rešitev za postavitev visoko zmogljivih Mesh in Hibridnih Mesh WiFi omrežij, saj je omogočeno kreiranje večjega števila hopov (preskokov) med DT. Na lokacijah kjer je mrežno ožičenje na voljo, lahko za napajanje uporabimo vgrajen 10/100/1000 Giga PoE (Power over Ethernet) priključek. Na napravi je prisoten tudi PoE izhod, ki ga lahko uporabimo za napajanje IP nadzorne kamere, ki jo namestimo poleg dostopne točke. Podprtih je 16 SSID (Service Set IDentifier) in s tem omogočena napredna segmentacija prometa in storitev.

Nazaj na začetno Ruckus Wireless stran

Letak

ZoneFlex 7761-CM - zunanja 802.11n DualBand brezžična WiFi dostopna točka z vgrajenim DOCSIS 3.0 modemom

 

Ruckus Wireless ZoneFlex - centralno upravljani profesionalni WiFi sistemi

 

 

 

Vgrajene pametne WiFi tehnologije

BeamFlex - najnaprednejši WiFi antenski sistem na tržišču

 

SmartCast - patentirana tehnologija razvrščanja WiFi prometa

 

SmartMesh - posredovanje WiFi signala med dostopnimi točkami

 

ChannelFly - avtomatizirana izbira optimalnega WiFi kanala

 

 

 

 

Povezava do strani proizvajalca

www.ruckuswireless.com

 

 

 

 

 

 

 

 

Glavne lastnosti

Ruckus Wireless | ZoneFlex 7761-CM - prikaz delovanja
 • Izredno visoko zmogljiva 802.11n DualBand brezžična WiFi dostopna točka namenjena zunanji (outdoor) namestitvi. 3x3:2 radio chain.
 • Vgrajen Euro DOCSIS 3.0 modem, ki z 8 x 4 združenimi kanali omogoča dostavo do 340 Mbs download in 130 Mbs upload pasovne širine do dostopne točke, neposredno iz koaksialnega ožičenja .
 • DT je namenjena operaterjem kabelskih omrežij, ki z njeno pomočjo z minimalnim vložkom občutno razširijo uporabnost in dobičkonostnost svojega omrežja. Svojim naročnikom, ostalim uporabnikom in virtualnim WLAN operaterjem, lahko ponudijo popolnoma nove storitve in s tem dobijo dodatev vir zaslužka.
 • Možnost namestitve neposredno na koaksialno ožičenje.
 • Podpora za PoC (Power over Coax), za izvedbo napajanja preko koaksialnega ožičenja - AC napajanje po obstoječi kabelski infrastrukturi (40 - 90V).
 • Izredno trpežno ohišje, narejeno iz visoko kvalitetne plastike, nudi podporo standardu IP67, torej je odporno na vodo in prah ter omogoča delovanje v najzahtevnejših vremenskih pogojih. Podprt temperaturni razpon delovanja od -40°C do 65°C.
 • Teoretična maksimalna hitrost 2 x 300Mbps, torej 600 Mbps.
 • Zagotovljeno WiFi povezovanje 500 podatkovnih odjemalcev in vzporeden brezžični prenos 20 glasovnih klicev (Vo-Fi), ducat IPTV strujev. Stabilna propustnost 150 do 200 Mbps na površini 460² m, za vsak kanal.
 • Vgrajeno patentirano WiFi anteno BeamFlex sestavlja 19 visoko zmogljivih usmerjenih antenskih elementov, ki omogoča oblikovanje prek 4000 antenskih kombinacij in s tem avtomatično usmerjanje signala mimo izvora motenj v smeri vsakega posameznega uporabnika. Za razliko od ostalih dostopnih točk, ki nekontrolirano razširjajo signal v vseh smereh, ZoneFlex 7761-CM s kirurško natančnostjo usmerja signal izključno v smeri odjemalcev. Tako je zagotovljeno dva do štiri kratno povečanje dometa in s tem tudi bistveno manjše število potrebnih dostopnih točk za pokritje željene površine.
 • Vgrajena antena dosega impresivnih 6dBi dodatnega antenskega dobitka, kar poleg 12 dBi osnovnega dobitka na čipu in 15 dB izogibanja motnjam zagotavlja bistveno večjo zmogljivost WiFi omrežja.
 • Vgrajena tehnologija SmartMesh izredno olajša postavitev omrežja, saj omogoča posredovanje brezžičnega signala med dostopnimi točkami, kar pomeni da na mesto namestitve ni potrebno pripeljati Ethernet ožičenja.
 • Tehnologija SmartMesh je idealna rešitev za postavitev visoko zmogljivih Mesh in Hibridnih Mesh WiFi omrežij, saj je omogočeno kreiranje večjega števila hopov (preskokov) med DT.
 • Mesh povezovanje poteka popolnoma samodejno - DT same določijo svojo optimalno vlogo v omrežju, zaznajo topologijo in se s tem izognejo težavam. Učinkovita drevesna topologija zmanjšuje probleme pokritosti in latentnosti in obenem izredno poveča zmogljivost celotnega omrežja.
 • Patentirana WiFi QoS tehnologija SmartCast omogoča zelo natančno klasifikacijo in razporejanje prometa (podatki, glas, video) in tako skrbi za maksimalne zmogljivosti in zanesljivosti brezžičnih prenosov multimedijskih vsebin.
 • Podpora za BandSteering - avtomatično usmerjanje DualBand klentov na manj nasičen 5 Ghz spekter
 • Spectrum Analysis omogoča napredno analizo RF spektra v realnem času z grafičnim prikazom motenj.
 • Vgrajena lokalna avtentifikacijska baza Dynamic PSK - ZoneFlex je prvi brezžični sistem, ki ne uporablja identičnega Pre-Shared Key-a (PSK) za dostop za vse uporabnike, s čimer je poskrbljeno za veliko varnost dostopa.
 • Implementirani varnostni protokoli WEP, WPA-PSK, WPA-TKIP in WPA2-AES, 802.11i.
 • Podpora za avtentifikacijo 802.1x
 • Podprtih 16 SSID (Service Set IDentifier) in s tem omogočena napredna segmentacija prometa in storitev. Za vsak SSID lahko ločeno nastavimo varnostne, prenosne, QoS in upravljalske parametre. Tako znotraj enega sistema odjemalcem vzporedno ponudimo denimo popolnoma odprti dostop za zaposlene, ter omejen dostop za goste in pogodbene sodelavce.
 • Oddaljena kontrola nad RF spektrom
 • Vgrajena dva Ethernet vhoda, napajanje preko 10/100/1000 Giga Ethernet porta (Power over Ethernet - 802.3af). PoE Injector je vljučen v osnoven komplet. Možnost veriženja - daisy chain. Vgrajen PoE izhod za napajanje dodatnih naprav, recimo nadzorne IP kamere.
 • Vgrajen priključen za dodatno zunanjo anteno (N type).
 • Priložen nastavek za namestitev na drogove javne razsvetljave, strop ali steno.
 • Podpora za IPv4 in IPv6.
 

Prikaz delovanja

Prikaz delovanja Zunanjega brezžičnega WiFi omrežja Ruckus Wireless ZoneFlex

V zgornji sliki vidimo primer Ruckus Wireless zunanjega brezžičnega WiFi omrežja, ki je vezan na obstoječe žično koaksialno omrežje kabelskega operaterja. Dve ROOT ZoneFlex 7761-CM dostopni točki z vgrajenim DOCSIS 3.0 modemom sta vezani na koaksialno ožičenje na kandelabrih in napajani preko sistema PoC (Power over Coax). Dodatna dostopna točka ZoneFlex 7762, ki je nameščena na drogu javne razsvetljave v parku, deluje kot MESH enota. To pomeni, da dobiva signal od povezane enote preko sistema SmartMesh, ki omogoča na eleganten način razširiti omrežje na površine, kjer koaksialno ožičenje ni prisotno. Celoten sistem DT je popolnoma integriran v CMTS hrbtenično omrežje. Upravljanje poteka preko sistema FlexMaster. Brezžično WiFi omrežje je segmentirano na več delov, ki prinaša uporabnikom različne nivoje storitev.

 

Video predstavitev

 

Zunanje (outdoor) WiFi dostopne točke Ruckus Wireless ZoneFlex:

 

Telos.Rešitve | Celovite rešitve za velike in male uporabnike
Telos.E-novice | Enkrat mesečno v vaš poštni predal
Telos.Promo | Promocijske ponudbe, ki jih ne smete zamuditi
     
domov | program | rešitve | o podjetju | kontakt | novosti

© Telos d.o.o. 2002-2017