Telos.si prva stran
Nahajate se na: Nazaj na prvo stran >>
Ruckus Wireless | ZoneFlex P300 - brezžični 802.11ac WiFi bridge

Ruckus Wireless ZoneFlex P300 je 5Ghz 802.11ac brezžični WiFi bridge, ki ga uporabljamo za vzpostavitev zmogljive in varne širokopasovne brezžične hrbtenične povezave do lokacij in objektov kjer standardna žična povezava ni prisotna. Odpira številne nove možnosti implementacije internetnega dostopa v okoljih, kjer so do sedaj visoki stroški infrastrukture to onemogočali. S podpro za zelo visoke prenosne hitrosti na velikih razdaljah prinaša ZoneFlex P300 identično zmogljivost kot žične povezave, a je obenem bistveno bolj prilagodljiva in občutno cenejša rešitev. Vgrajena unikatna dvojno polarizirana inteligentna antena in podpora za novi standard 802.11ac, prinašata maksimalne prenosne hitrosti kar do 867 Mb/s. Na razdalji 2,6 km so zagotovljene prenosne hitrosti 250 Mb/s in na 8 km 100 Mb/s. Maksimalni domet je 12 km. Z uporabo dodatnih zunanjih anten, lahko domet in hitrosti še precej izboljšamo. ZoneFlex P300 lahko deluje v načino Point-to-Point, pri katerem povežemo dve točki - izhodiščno kjer je prisotno žično omrežje in oddaljeno lokacijo ter Point-to-Multipoint, s katerim povežemo izhodiščno točko, z večjim številom končnih točk. Na posamezno izhodiščno Root enoto lahko poveženo do 10 končnih enot. Sama namestitev je izredno preprosta, saj posamezna enota sama najde svoj par. V pomoč pri optimalni namestitvi nam služi sistem LED diod na napravi, ki prikaže moč signala med parom enot in izbere kanal, ki zagotavlja optimalno zmogljivost. ZoneFlex P300 je namenjen zunanji (outdoor) namestitvi. Izredno trpežno ohišje iz visoko kvalitetne plastike podpira standard IP67 in tako omogoča delovanje v najzahtevnejših okoljskih pogojih (temperaturni razpon -40°C do 65°C). Napajanje lahko izvedemo prek vgrajenega PoE (Power over Ethernet - 802.3af) priključka. Ciljne aplikacije ZoneFlex P300 so vzpostavitev internetnega omrežja v dislociranih enotah hotelov, več-stanovanjskih kompleksov, šol, skladišč in sorodnih objektov. vpeljava širokopasovnega internetnega dostopa na ruralnih in pri mestnih območjih, postavitev WiFi dostopnih točk na javnih površinah, postavitev video nadzora na oddaljenih lokacijah itd.

Ruckus Wireless | ZoneFlex P300 - brezžični 802.11ac WiFi bridge

Glavne lastnosti

 • Visoko zmogljiv brezžični WiFi 802.11ac Poini to Point / Point-to-Multipoint 5Ghz bridge namenjen zunanji (outdoor) namestitvi.
 • Idealna izbira za vzpostavitvi brezžične hrbtenične povezave do okolij in objektov kjer standardna žična infrastruktura ni prisotna, saj je njena namestitev iz različnih razlogov nemogoča oz. predraga - pri mestna in ruralna okolja, depandanse hotelov, skladišč, šol, mobilne bazne postaje...
 • Brezžični bridge je izredno stroškovno učinkovita rešitev, saj prinaša bistveno višje prenosne hitrosti kot standardna T1/E1 ali xDSL žična povezava, ob občutno nižjih stroških investicije.
 • Podprte prenosne hitrosti: teoretična 876 Mb/s - maksimalna prek 500 Mb/s - na razdalji 2.5 km do 250 Mb/s - na razdalji 8 km do 100 Mb/s - maksimalni domet 12 km. Z uporabo dodatnih zunanjih anten, lahko zmogljivost še precej izboljšamo.
 • Integrirana inteligentna dvojno polarizirana usmerjena antena (14 dBi gain), 30° kot pokrivanja.
 • Izredno preprosta namestitev in parjenje enot. Posamezna enota avtomatično najde svoj par, v pomoč pri optimalni nastavitvi nam je sistem LED diod, ki prikaže moč signala med parom enot in avtomatično izbere kanal z optimalnimi prenosnimi hitrostmi.
 • Brezžična bridge povezava je izredno varna, za kar skrbi protokol AES. Mogoča je porazdelitve povezave v več pod-omrežji s pomočjo VLANov.
 • Učinkovita rešitev za postavitev brezžične redundančne povezavo osnovni žični povezavi.
 • Izredno trpežno ohišje, narejeno iz visoko kvalitetne plastike, nudi podporo standardu IP67, torej je odporno na vodo in prah kar omogoča delovanje v najzahtevnejših vremenskih pogojih. Podprt temperaturni razpon delovanja od -40°C do 65°C.
 • Vgrajena dva priključka za dodatno zunanjo anteno (N type).
 • Kompaktne dimenzije 18x15x8,6 cm in majhna teža - 1kg.
 • Priložen nastavek za namestitev na drogove javne razsvetljave, strop ali steno, ki omogoča nastavitev željenega kota/naklona.
 • Možnost izvedbe napajanja prek vgrajenega Ethernet porta (Power over Ethernet - 802.3af).
 • Vgrajen 10/100/100 LAN vhod.
 • Nizka potrojšnja električne energije.
 • Individualno upravljanje vsake naprave preko spletnega vmesnika ali telneta.
 

Dokumentacija

 

Primer aplikacije: brezžična širokopasovna povezava dislociranin objektov

primer aplikacije brezžične širokopasovne povezave dislociranin objektov z uporabo bridga Ruckus Wireless ZoneFlex P300
V diagramu vidimo primer aplikacije brezžične širokopasovne povezave dislociranin objektov z uporabo bridga Ruckus Wireless ZoneFlex P300. Vstopna točka v sistem se nahaja na žično povezani lokaciji na kateri je nameščen P300. Ta je prek zmogljive brezžične WiFi Point-to-Point linka povezan z svojim parom, ki se nahaja na strehi 2,5 km oddaljenega hotela. Od tu se visoko zmogljiv in zanesljiv signal prek Point-to-Multipoint povezave brezžično prenaša še do dveh dislociranih objektov (depandans). Celotnemu kompleksu in vsem gostom je omogočena zanesljiva povezava na splet, ki je prek standardne žične infrastrukture zaradi previsokih stroškov ni bilo mogoče zagotoviti.
 

Primer aplikacije: Video nadzor na oddaljenih lokacijah

Video nadzor v dislociranih okoljih

Diagram prikazuje rešitev video nadzornega sistema, ki ga je podjetje vzpostavilo tako na svoji centralni lokaciji, kot tudi v 3 km oddaljenem skladišču. Povezava do dislocirane lokacije po klasični žični povezavi ni bilo mogoče izvesti, ker to preprečuje težko dostopen teren in s tem povezani veliki stroški implementacije. Rešitev prinaša ZoneFlex P300 bridge, ki poveže vse nadzorne kamere na dislocirani lokaciji prek brezžične Point-to-Point povezave in tako omogoča nadzor tudi tu.

 

Zunanje (outdoor) WiFi dostopne točke Ruckus Wireless ZoneFlex:

 

IoT Sedaj! Pridružite se revoluciji, ki spreminja svet
4G M2M - profesionalne rešitve in oprema za industijsko mobilno povezovanje
Ruckus - preprosto boljši Wi-Fi
     
domov | program | rešitve | o podjetju | kontakt | novosti

© Telos d.o.o. 2002-2023