Telos.si prva stran
Nahajate se na: Nazaj na prvo stran >>
Ruckus Wireless | Zakaj izbrati najzmoglivejši profesionalni brezžični WiFi sistemi na trgu

Oprema Ruckus Wireless predstavlja idealno izbiro za postavitev izredno visoko zmogljivih brezžičnih WiFi omrežij v okoljih z velikim številom WiFi klientov - v podjetjih, hotelih, šolah, ustanovah, skladiščih in proizvodnji, ter na različnih zunanjih površinah.

Ruckus Wireless velja za vodilnega inovatorja na trgu profesionalne WiFi opreme. Medtem ko ostali proizvajalci v svojo opremo le nekritično vgrajuje generične WiFi module, se Ruckus neprestano trudi iz RF spektra iztisniti čim več in tako ponuditi uporabnikom preprosto boljšo WiFi rešitev. Vgrajene napredne WiFi tehnologije kot so BeamFlex, ChannelFly in SmartCast, omogočajo postavitev zanesljivih in visoko zmogljivih brezžične WLAN omrežij z bistveno manjšim številom potrebnih dostopnih točk za pokritje željene površine. Vsaka posamezna dostopna točka ZoneFlex preizkušeno omogoča brezžično povezovanje za do 500 podatkovnih odjemalcev. V Ruckusovo opremo je vgrajenih kopica rešitev za upravljanje dostopa do omrežja, ki so nezahtevna za implementacijo in upravljanje s strani IT osebja in obenem preprosta za uporabo z vidika uporabnikov.

Poleg vrhunskih tehničnih lastnosti se sistemi ZoneFlex lahko pohvalijo z odličnim razmerjem med ceno in kvaliteto ter doživljenjsko garancijo. To so spoznali tudi številni regionalni kupci, za kar so dokaz številne uspešne implementacije.

Oprema Ruckus Wireless ZoneFlex:Glavne prednosti WiFi rešitve Ruckus Wireless:

 • V ZoneFlex dostopne točke so vgrajene patentirane pametne WiFi antene BeamFlex - najzmogljivejše WiFi antene na trgu. Te samodejno v realnem času aktivno usmerjajo RF signal mimo motenj (sosednje dostopne točke, el. magnetno sevanje, Bluetooth naprave..) in tako razširijo območje pokritosti in občutno povečajo skupno zmogljivost in kapaciteto WiFi signala.
 • BeamFlex antena ima vgrajenih do 21 antenskih elementov in oblikuje do 4000 antenskih vzorcev. Za razliko od običajnih fiksnih in omni-usmerjenih anten, ki oddajajo signal nenadzorovano v vse smeri, BeamFlex s kirurško natančnosto usmerja visoko zmogljiv WiFi signal izključno v smeri klientov, ki jim je ta namenjen.
 • Vgrajena prilagodljiva dvojna antenska polarizacija (polarization diversity - PD-MRC) poskrbi za optimalno povezovanje mobilnih klientov, ki neprestano spreminjajo orientacijo (pametni telefoni in tablice).
 • Pokritje večje površine z manjšim številom dostopnih točk kot katerakoli konkurenčna rešitev na trgu. Iz izkušenj je potrebno uporabiti od 30-40% manj enot od najbližjega konkurenta.
 • Predvidljiva izbira prenosnega RF kanala s tehnologijo ChannelFly prinaša do 50% boljšo WiFi zmogljivost.
 • Vgrajena izjemno sofisticiran WiFi QoS (Quality of Service) mehanizem SmartCast, zagotavljanja maksimalne zmogljivosti in zanesljivosti brezžičnih prenosov multimedijskih vsebin.
 • Tehnologija SmartMesh za postavitev WLAN omrežja brez potrebe po prisotnosti Ethernet ožičenja na lokacija vseh DT s in s tem občutno nižji stroški implementacije. Idealna rešitev za postavitev visoko zmogljivih zunanjih Mesh in Hibridnih Mesh WiFi omrežij.
 • Zagotovljena popolna varnost WiFi omrežja s podporo za standard 802.11x in vgrajen patentiran sistem za dodeljevanje dinamično generiranih PSK ključev za dostop DynamicPSK.
 • Podpora za vse najnovejše enkripcijske in avtentifikacijske mehanizme. Za varno in zanesljivo povezovanje klientov poskrbi skupek tehnologij ZoneConnect. Te izredno poenostavijo provisioning, avtentifikacijo, varnost in odpravljanje napak za vse kliente, ki se povezujejo v brezžično WiFi omrežje ZoneFlex.
 • Podatkovni promet v WLAN omrežju teče mimo kontrolerja, neposredno do klientov, ki jim je namenjen. Kontroler promet le nadzira in s tem ne duši propustnosti omrežja.
 • Več načinov uporabe dostopnih točk - kot samostojne (stand alone) enote, kot del centralno upravljanega profesionalnega WiFi sistema, ki ga upravljaja kontroler - strojni ZoneDirector ali virtualni vSCG, oz. kot del omrežja Ruckus Unleashed, v katerem DT prevzamejo vlogo kontrolerja.
 • Zelo nizka potrošnja elektrike..
 • Diskretna oblika dostopnih točk brez motečih zunanjih anten.
 • Doživljenjska garancija.
 • Eduroam certifikat.
 

Kako deluje ZoneFlex brezžično WiFi omrežje?

Prikaz delovanja WiFi omrežja Ruckus Wireless

V objektu s površino 1200 m² so nameščene tri WiFi dostopne točke R510 in R710. Te se aktivno izogibajo motnjam v okolju in s kirurško natančnostjo usmerjajo izredno visoko zmogljiv brezžični WiFi signal izključno v smeri uporabnikov oz. klientov (notesniki, tablice, pametni telefoni...). Zagotovljena je popolna pokritost tudi najbolj skritih kotičkov in optimalni prenosi za najbolj občutljive tipe prometa. Celotno delovanje je popolnoma avtomatizirano in upravljano preko kontrolne enote ZoneDirector ali sistema Ruckus Unleashed. Le ena dostopna točka je priključena na mrežno Ethernet ožičenje, drugi dve delujeta v Mesh načinu - prejemata brezžični WiFi signal od povezane enote in za delovanje potrebujeta le napajanje. Omrežje je razdeljeno na več delov z ločenimi podomrežji (SSID). Za pokrivanje zunanjih površin (parka) z WiFi signalom skrbi zunanja (outdoor) dostopna točka T300.

 

IoT Sedaj! Pridružite se revoluciji, ki spreminja svet
4G M2M - profesionalne rešitve in oprema za industijsko mobilno povezovanje
Ruckus - preprosto boljši Wi-Fi
     
domov | program | rešitve | o podjetju | kontakt | novosti

© Telos d.o.o. 2002-2023