Telos.si prva stran
Nahajate se na: Nazaj na prvo stran >>
Ruckus Wireless | ZoneDirector 1200 WiFi kontroler za nadzor in upravljanje do 75 dostopnih točk ZoneFlex

Ruckus Wireless ZoneDirector 1200 je strojni kontroler za centralni nadzor in upravljanje do 75 brezžičnih WiFi dostopnih točk ZoneFlex. Uporabljamo ga za vzpostavitev visoko zmogljivih profesionalnih notranjih in zunanjih WLAN omrežij v okoljih z velikim številom brezžičnih klientov. Poleg zmogljivejšega procesorja in podpori za večje številu DT, ki jih lahko upravlja, je glavna prednost nove osnovne izvedbe Ruckusovega kontrolerja možnost dodajanja posameznih licenc ob razširitvi omrežja. To pomeni, da lahko dokupimo eno samo licenco in ne skupek (6,12..), torej idealna rešitev za postopno širitev WLAN omrežja na lokaciji. ZoneDirector 1200 v realnem času samodejno poskrbi za optimizacijo celotnega WiFi omrežja, tudi ko je to sestavljeno iz velikega števila DT. Z vpeljavo antenske tehnologije BeamFlex na nivo celotnega omrežja, se možnost usmerjanja visoko zmogljivega WiFi signala in izogibanja motnjam iz okolja od posameznih DT razširi na celotno področje pokritosti. Vgrajena tehnologija SmartMesh omogoča vzpostavitev WiFi Mesh povezav, ter s tem posredovanje brezžičnega signala med dostopnimi točkami, V kontroler sta vgrajeni dve zanimivi upravljalski orodji - MapView, ki prinaša popoln pregled nad mrežno WiFi topologijo in SpeedFlex, testno orodje za diagnostiko, s katerim lahko v vsakem trenutku izmerimo hitrost brezžične povezave do vsakega izbranega klienta. Namestitev brezžičnega WiFi omrežja ZoneFlex je s pomočjo kontrolerja ZoneDirector neverjetno preprosto, njegovo upravljanje pa pravi užitek. Poteka prek Dashboarda, Drag&Drop grafičnega upravljalskega vmesnika, kjer imamo popoln nadzor nad brezžičnim spektrom v sistemu, pregled nad delovanjem vseh dostopnih točk in nadzor vseh v omrežje povezanih klientov. Kontroler prinaša porabnikom tudi integriran avtentifikacijski portal DynamicPSK. Preko njega se vrši upravljanje s pravicami za dostop do brezžičnega omrežja in omogoča ustvarjanje začasnega dostopa za goste. Portal lahko prilagodimo svojim potrebam, z izbrano grafično podobo, ter uporabiti kot sistem za zaračunavanje dostopa. Povezovanje kontrolerja na splet poteka preko dveh 10/100/1000 Giga Ethernet vhodov, ki omogočata vzpostavitev redundančne povezave. Velika prednost Ruckusovih kontrolerjev je tudi da ves podatkovni promet, ki ga ti prejemajo iz mrežne povezave teče mimo kontrolerja neposredno do dostopnih točk in povezanih klientov. To pomeni, da sam kontroler ne omejuje hitrosti prenosov podatkov in njegova okvare oz. nepravilno delovanje ne vpliva na internetni dostop priključenih uiporabnikov. Dodatna potrditev vrhunske kakovosti je tudi doživljenjska garancija.

Nazaj na začetno Ruckus Wireless stran

Letak

ZoneDirector 1200 - centralni nadzor in upravljanje do 75 WiFi dostopnih točk

Ruckus Wireless ZoneFlex - centralno upravljani profesionalni WiFi sistemi

 


Vgrajene patentirane tehnologije

BeamFlex - najzmoglivejši WiFi antenski sistem na tržišču

 

SmartMesh - posredovanje WiFi signala med dostopnimi točkami

 

ZoneConnect - brezhiben WiFi dostop za vse mobilne kliente

 

DynamicPSK - vgrajen portal za nadzor in zaračunavanje WiFi dostopa

 

Doživljenjska garancija

Doživljenjska garancija - dodatna potrditev vrhunske kakovosti
 
 
 
 

Glavne lastnosti

Ruckus Wireless Zone Director - glavne lastnosti

 • ZoneDirector 1200 je strojni WiFi kontroler, ki ga uporabljamo za vzpostavitev visoko zmogljivih profesionalnih brezžičnih WiFi omrežij (WLAN) v poslovnih objektih, hotelih, skladiščih, šolah, bolnišnicah in sorodnih okoljih z velikim številom brezžičnih odjemalcev (pametni telefoni, tablice, notesniki...).
 • Popolno centralizirano upravljanje do 75 dostopnih točk Ruckus Wireless ZoneFlex. Vzporeden nadzor nad 2000 klienti.
 • Možnost naknadne oz. postopne programske nadgradnje za podporo upravljanju večjega števila dostopnih točk. Dokupimo lahko podporo za posamezno novo dostopno točko in ne le budle dodatnih licenc (6, 12...). Osnovna enota je ZoneDirector 1205 (podpora za upravljanje 5 DT), naprej dokupujemo licence za željeno št. enot. (+ 1, 2, 5,.), kar predstavlja idealno rešitev za postopno širitev WLAN omrežja na lokaciji.
 • Idealno rešitev za okolja, ki želijo uporabnikom ponuditi nove generacije brezžičnih storitev: brezžični internetni video (IPTV), Voice over Wi-Fi, konvergenco fiksnih in mobilnih komunikacij (FMC), varen korporativni dostop in vzpostavitev multi-tier Wi-Fi okolja.
 • Izredno preprosta namestitev in uporaba, ki za postavitev brezžičnega omrežja ne zahteva kompleksnih znanj o delovanju RF sistemov.
 • Popolna kontrola nad delovanjem WiFi omrežja preko Dashboarda, drag-and-drop vmesnika, ki omogoča popoln pregled nad delovanje brezžičnega omrežja in omogoča centralizirano odpravljanje napak.
 • SpeedFlex - izredno priročno testno orodje za diagnostiko zmogljivosti brezžičnega WiFi omrežja. Omogoča merjenje hitrosti WiFi povezave in spremljanje izgube podatkovnih paketov za vsakega brezžičnega klienta, ki se povezuje v ZoneFlex WiFi omrežje.
 • MapView - integrirano orodje MapView omogoča vnos tlorisa objekta, kjer je nameščeno ZoneFlex omrežje. Uporabniki imajo prek njega popoln pregled nad mrežno topologijo, saj vidijo grafični prikaz lokacij ZoneFlex dostopnih točk in vseh odjemalcev, ki se nanje priključujejo.
 • Prek kontrolerja je mogoče preprosto izvesti nadgradnje strojne programske opreme in spremembe v nastavitvah za posamezno, izbrane ali vse dostopne točke v sistemu
 • Kontroler v realnem času samodejno skrbi za optimizacijo celotnega WiFi omrežja, tudi ko je to sestavljeno iz velikega števila DT. Z vpeljavo antenske tehnologije BeamFlex na nivo celotnega omrežja, se možnost usmerjanja visoko zmogljivega WiFi signala in izogibanja motnjam iz okolja od posameznih DT razširi na celotno področje pokritosti.
 • WiFi omrežje ZoneFlex deluje kot homogena celota, ki spremlja vse klienta in jim neprestano dostavlja signal najvišje kakovosti. Veliko število antenskih elementov v DT pomeni, da je potrebno za pokritost željene površine uporabiti bistveno manj enot od konkurenčnih rešitev.
 • Vgrajena tehnologija SmartMesh omogoča vzpostavitev WiFi Mesh povezav, ter s tem posredovanje brezžičnega signala med dostopnimi točkami, kar pomeni da na mesto namestitve DT ni potrebno pripeljati Ethernet ožičenja.
 • Varno in zanesljivo povezovanje klientov s pomočjo tehnologij ZoneConnect. Te izredno poenostavijo provisioning, avtentifikacijo, varnost in odpravljanje napak za vse kliente, ki se povezujejo v brezžično WiFi omrežje ZoneFlex.
 • DynamicPSK - vgrajena lokalna avtentifikacijska baza - prvi brezžični sistem, ki ne uporablja identičnega Pre-Shared Key-a (PSK) za dostop za vse uporabnike, saj to predstavlja preveliko varnostno tveganje. Patentirana rešitev Dynamic Pre-Shared Key, avtomatizira in popolnoma poenostavi dodeljevanje pravic dostopa do omrežja. Rešitev deluje v standardnem spletnem brskalniku tako, da uporabnikom ni potreno namestiti posebne programske opreme. S pomočjo DynamicPSK lahko vzpostavimo tudi sistem za zaračunavanje dostopa do omrežja in prilagodimo grafično podobo lastnim potrebam.
 • Popolna integracija z obstoječim omrežjem podjetja, tako na Layer2 kot Layer3 nivoju. Omogočena je tudi intergracija z obstoječimi varnostnimi mehanizmi v podjetju, recimo požarnimi zidovi, sistemi za preprečevanje vdorov in avtentifikacijskimi strežniki, tudi z RADIUS in Active Directory.
 • Velika prednost Ruckusovih kontrolerjev je, da ves podatkovni promet v omrežju v katerem je nameščen poteka mimo kontrolerja, neposredno do dostopnih točk. To pomeni, da sam kontroler ne omejuje hitrosti prenosov podatkov in njegova okvare oz. nepravilno delovanje ne vpliva na internetni dostop priključenih uiporabnikov.
 • Vgrajena dva Giga Ethernet porta za dostop do širokopasovnega interneta.
 • Podpora za N+1 redundanco.
 • Podpora za avtentifikacijo 802.1x
 • Implementirani varnostni protokoli WEP, WPA-PSK, WPA-TKIP in WPA2-AES, 802.11i.
 • Podprtih do 57 SSID-jev in s tem omogočena napredna segregacija prometa in storitev. Za vsak SSID lahko ločeno nastavimo varnostne, prenosne, QoS in upravljalske parametre. Tako znotraj enega sistema odjemalcem vzporedno ponudimo denimo popolnoma odprti dostop za zaposlene, ter omejen dostop za goste in pogodbene sodelavce.
 • Popolna podpora za WISPr.
 • Oddaljena kontrola nad RF spektrom.
 • Izredno natančna statistika delovanja.
 • Doživljenjska garancija
 

WLAN kontrolerji Ruckus Wireless:

 

IoT Sedaj! Pridružite se revoluciji, ki spreminja svet
4G M2M - profesionalne rešitve in oprema za industijsko mobilno povezovanje
Ruckus - preprosto boljši Wi-Fi
     
domov | program | rešitve | o podjetju | kontakt | novosti

© Telos d.o.o. 2002-2023