Telos.si prva stran
Nahajate se na: Nazaj na prvo stran >>
Ruckus Wireless | WirelessLAn Professionals - stres test profesionalne WiFi opreme

V obsežnem neodvisnem stres testu zmogljivosti profesionalnih WiFi dostopnih točk je Ruckus Wireless ZoneFlex 7982 občutno presegel konkurenco

WirelessLAN Professionals (WLAN Pros - http://www.wlanpros.com) je neodvisno združenje vodilnih WLAN strokovnjakov. bazirano v Utahu (ZDA). Za kompleksen test najnovejših WiFi dostopnih točk vodilnih vendorjev (Aruba Networks, Aerohive, Cisco, HP, Juniper, Ubiquity, Meraki, Ruckus Wireless) so se odločili, da bi kupcem profesionalne WiFi opreme olajšali odločitev o izboru opreme. Na trgu se pojavlja množica WiFi opreme in vsi ponudniki trdijo da je njihova oprema najboljša pri čemer velikokrat namenoma zavajajo potencijalne kupce z rezultati internih testiranj, opravljenih v laboratorijskem okolju, prilagojenem za optimalno delovane njihove opreme. WLAN Pros so se lotili testiranja nekoliko drugače. Cilj testa je bil ugotoviti zmogljivost posameznih DT, oz. koliko klientov se lahko vzporedno poveže na DT preden se ta 'zlomi'. Za testiranje niso prejeli nobene donacije ali kakšne druge nagrade s strani vendorjev, vse DT in kliente so kupili sami. Vsi sodelujoči vendorji so bili povabljeni, da sodelujejo na testu in večina se jih je tudi odzvala. Za vse DT so bile vse okoliščine, recimo postavitev klientov popolnoma enake. Pri testu je sodelovalo 30 prostovoljcev, iz 5 šolskih okrožij in dveh univerz. Test je bil opravljen v šoli v Canyons School District, vsi klienti so bili pozicionirani v eni učilnici, s čimer so optimalno ponazorili dejansko delovanje WiFi omrežja v zelo nasičenem okolju.

WirelessLAn Pros

Podrobnosti stres testa

Cilj stres testa je bilo ugotoviti koliko vzporednih povezav lahko prenese posamezna DT, preden se zlomi pod preveliko obremenitvijo. Vsaka posamezna dostopna točka je prenašala unicast HD video stream velikemu številu Apple iPad tablic. Vzporedno je notesnik Apple MacBook Pro brezžično prenašal 600Mb datoteko prek ftp protokola, drugi notesnik Apple MacBook Pro pa izvajal 20sec iPerf TCP test. Na DT so postopoma povezovali po 5 novih iPadov. Test je bil končan, ko se več kot polovica tablic ni več povezala na DT oz. se je čas FTP prenosa na notesniku podaljšal prek 20min. Za vsako DT se je neprestano merila TCP propustnost in število napak pri video prenosih na iPadih. Za napako se je štelo ko je bilo potrebno ponovno zagnati video prenos.

Rezultati testiranja

Pri WLAN Pros so v stres testu pridobljene rezultate razdelili po več kriterijih:

  • Rangiranje propustnosti za ugotovitev katera dostopna točka ima najvišjo skupno TCP propustnost.
  • Rangiranje napak pri iPad video prenosih
  • Skupen rezultat je kombinacija obeh zgornjih kriterijev

Po obsežnem testiranju je rezultat jasen - vse dostopne točke niso enake, glavna razlika je v načinu kako DT upravljajo z RF spektrom. Očiten zmagovalec v večini testov je Ruckus Wireless ZoneFlex 7982, saj je bila edina dostopna točka na testu, ki ji je uspel vzporeden prenos HD unicast video strujev na 30 iPadov. Poleg tega je dosegal najvišjo skupno propustnost in najmanjše število napak.

Za ogled celotnega testa, kliknite tukaj (poročilo je precej zajetno, saj obsega 70 strani, svetujemo da si pogledate spodnjo video predstavitev)

 

Video predstavitev

 

IoT Sedaj! Pridružite se revoluciji, ki spreminja svet
4G M2M - profesionalne rešitve in oprema za industijsko mobilno povezovanje
Ruckus - preprosto boljši Wi-Fi
     
domov | program | rešitve | o podjetju | kontakt | novosti

© Telos d.o.o. 2002-2023