Telos.si prva stran
Nahajate se na: Nazaj na prvo stran >>
Rešitve | Inteligentna poslovna brezžična omrežja - brezžične WiFi rešitve za boljše poslovanje

S pravo poplavo pametnih telefonov in tablic so brezžična WiFi omrežja za večino uporabnikov postala primaren način dostopa do spleta. Danes uporabniki pričakuje zmogljivo in zanesljivo WiFi povezavo za svoje priljubljene mobilne naprave takorekoč povsod - v pisarni, v hotelski sobi, na plaži, v parku.... Vse bolj je prisoten trend BYOD (Bring Your Own Device), pri katerem uporabniki na delovnem mestu za izvajanje službenih nalog uporabljajo lastne mobilne naprave, ki za dostop do medmrežja potrebujejo zmogljivo WiFi omrežje. Tudi preživljanje prostega časa je vedno bolj prežeto z neprestanim dostopom do spletnih storitev. Sprememba v komunikacijski paradigmi je vidna v številnih okoljih. WiFi postaja nova nosilna infrastruktura za najširši nabor aplikacij, saj je bistveno bolj prilagodljiv od standardne žične infrastrukture. WiFi se vedno bolj uveljavlja tudi v industriji (proizvodnja, skladišča, logistika), trgovini, zdravstvu, šolstvu, saj omogoča izredno optimizacijo delovanja. V prihodnjih letih se obeta nadaljna neverjetna rast števila nameščenih Hot Spot točk, saj si uporabniki življenja brez WiFi dostopa ne morejo več zamisliti. Ste pripravljeni izkoristiti vse njegove prednosti?

V podjetju Telos d.o.o. imamo dolgoletne izkušnje s postavitvami profesionalnih WiFi omrežij in verjetno največjo regionalno bazo nameščenih sistemov. Naše implementacije so prisotni v vseh segmentih trga: v turizmu (hoteli in restavracije), poslovnih okoljih, industriji, skladiščih, izobraževanju, javnih ustanovah in zavodih, zdravstvu, šolstvu. Obenem se za implementacijo sistemov ZoneFlex odloča vedno več telekomunikacijskih operaterjev in upraviteljev zunanjih (outdoor) WiFi omrežij.

Kaj mora zagotavljati sodobno brezžično WiFi omrežje? Glavne zahteve so:

  1. velik domet in pokritost
  2. velika propustnost, robustnost, stabilnost in zanesljivost
  3. brezpogojna varnost
  4. podpora za povezovanje mobilnih klientov (pametni telefoni, tablice) in prenos multimedijskih vsebin (glas in slika)
  5. preprosta namestitev, razširljivost in upravljanje
  6. možnost vključitve v obstoječe žično infrastrukturo

Uporabniki WiFi omrežij postajajo vse zahtevnejši. Podpora zanesljivem prenosu najzahtevnejših vsebin - govora in videa, je postala samoumevna. Število uporabnikov narašča iz dneva v dan in večina jih do omrežja dostop z mobilnimi napravami, kar predstavlja velik problem za standardne WiFi sisteme. Za zadostitev teh zahtev je nujna postavitev zmogljive in zanesljive hrbtenićne brezžične WiFi infrastrukture.

Ruckus Wireless ZoneFlex brezžična WiFi omrežja

Za kakšno brezžično opremo naj se torej odločijo upravitelji okolij z velikim številom brezžičnih WiFi klientov (notesniki, tablice, pametni telefoni)? Za vas imamo pravo rešitev! Ruckus Wireless ZoneFlex, profesionalni brezžični WiFi sistemi, specifično namenjen  implementaciji v okoljih z velik številom klientov. Odlikuje ga izredna zmogljivost, zanesljivost in možnost preproste razširljivosti. Izreden domet brezžičnega WiFi signala, ki ga prinašajo vgrajene napredne tehnologije, omogoča popolno brezžično svobodo, brez prekinitev signala, tudi ko se gibljemo po veliki površini. Sistemi ZoneFlex omogočajo izredno zmogljivost z bistveno manjšim številom dostopnih točk od konkurenčnih rešitev. Za zanesljiv dostop mobilnih klientov, so v dostopne točke vgrajene patentirane dvojno poralizirane antene. Obenem DT nudijo podporo za SmartMesh - tehnologijo za posredovanja WiFi signala med točkami. Preprosta avtomatizirana namestitev nam pomaga postaviti celoten sistem ZoneFlex v izredno kratkem času, izredno preprosto je tudi upravljanje. ZoneFlex sistemi omogočajo napredno razmejitev brezžičnega omrežja na do 54 SSID-jev (Service Set IDentifier), ter tako vzpostavitev večjega števila podomrežji in popolno segmentacijo brezžičnega spektra. Popolna varnost brezžičnega omrežja je zagotovljena s podporo napredni enkripciji in preprečevanju nedovoljenih vstopov. Integrirana avtentifikacijska baza poskrbi za upravljanje s pravicami dostopa do omrežja in omogoča ustvarjanje začasnega dostopa za goste in postavitev biling portala. Poleg vrhunskih tehničnih lastnosti se ZoneFlex sistemi lahko pohvalijo z odličnim razmerjem med ceno in kvaliteto, ter doživljenjsko garancijo. Z vsem naštetim je sistem ZoneFlex najnaprednejša brezžična WiFi rešitev na tržišču.

Kako deluje ZoneFlex WiFi omrežje?

Prikaz delovanja ZoneFlex 7762

V objektu s površino 1200 m² so nameščene tri WiFi dostopne točke ZoneFlex 7982. Te se aktivno izogibajo motnjam v okolju in s kirurško natančnostjo usmerjajo izredno visoko zmogljiv WiFi signal izključno v smeri uporabnikov oz. klientov (notesniki, tablice, pametni telefoni...). Zagotovljena je popolna pokritost tudi najbolj skritih kotičkov in optimalni prenosi tudi za najbolj občutljive tipe prometa (glas, IP video). Celotno delovanje je popolnoma avtomatizirano in upravljano preko kontrolne enote ZoneDirector. Le ena dostopna točke je priključena na mrežno Ethernet ožičenje, drugi dve delujeta v Mesh načinu - prejemata brezžični WiFi signal od povezane enote in za delovanje potrebujeta le napajanje. Omrežje je razdeljeno na več delov z ločenimi podomrežji (SSID). Za vsakega od njih so nastavljeni ločeni varnostni, prenosni, QoS in upravljalski parametri. Tako je znotraj enega sistema vzporedno mogoč popolnoma odprti dostop za zaposlene, ter omejen dostop za goste in pogodbene sodelavce. Za pokrivanje zunanjih površin (parka) z WiFi signalom skrbi zunanja (outdoor) dostopna točka ZoneFlex 7762.

 

Referenčna lista

Ruckus osvaja Slovenijo | Referenčna lista
 

Študije primerov

Študija primera | 40. svetovna skavtska konferenca

Študija primera | Zdravilišče Rimske Terme

   

Študija primera | Center Golte

Študija primera | Grand Hotel Metropol Portorož

   

Študija primera | Bolnišnica Sežana

Študija primera | ALU Komen

 

Telos.Rešitve | Celovite rešitve za velike in male uporabnike
Telos.E-novice | Enkrat mesečno v vaš poštni predal
Telos.Promo | Promocijske ponudbe, ki jih ne smete zamuditi
     
domov | program | rešitve | o podjetju | kontakt | novosti

© Telos d.o.o. 2002-2017