Telos.si prva stran
Nahajate se na: Nazaj na prvo stran >>
Rešitve | Inteligentna poslovna brezžična omrežja - brezžične WiFi rešitve za boljše poslovanje

S pravo poplavo pametnih telefonov in tablic, so brezžična WiFi omrežja za večino uporabnikov postala primaren način dostopa do spleta. Danes uporabniki pričakuje zmogljivo in zanesljivo WiFi povezavo za svoje priljubljene mobilne naprave takorekoč povsod - v pisarni, v hotelski sobi, na plaži, v parku.... Vse bolj je prisoten trend BYOD (Bring Your Own Device), pri katerem uporabniki na delovnem mestu za izvajanje službenih nalog uporabljajo lastne mobilne naprave, ki za dostop do medmrežja potrebujejo zmogljivo WiFi omrežje. Tudi preživljanje prostega časa je vedno bolj prežeto z neprestanim dostopom do spletnih storitev. Sprememba je vidna v številnih okoljih. WiFi postaja nova nosilna infrastruktura za najširši nabor aplikacij, saj je bistveno bolj prilagodljiv od standardne žične infrastrukture. WiFi se vedno bolj uveljavlja tudi v industriji (proizvodnja, skladišča, logistika), trgovini, zdravstvu in šolstvu. V prihodnjih letih se obeta nadaljna velika rast, saj si uporabniki življenja brez WiFi dostopa ne morejo več zamisliti. Ste pripravljeni izkoristiti vse njegove prednosti?

V podjetju Telos d.o.o. imamo dolgoletne izkušnje s postavitvami profesionalnih WiFi omrežij in verjetno največjo regionalno bazo nameščenih sistemov. Naše implementacije so prisotni v vseh segmentih trga: v turizmu (hoteli in restavracije), poslovnih okoljih, industriji, skladiščih, izobraževanju, javnih ustanovah in zavodih, zdravstvu in šolstvu.

Kaj mora zagotavljati sodobno brezžično WiFi omrežje? Glavne zahteve so:
  1. velik domet in pokritost
  2. velika propustnost, robustnost, stabilnost in zanesljivost
  3. brezpogojna varnost
  4. podpora za povezovanje mobilnih klientov (pametni telefoni, tablice) in prenos multimedije (glas in slika)
  5. preprosta namestitev, razširljivost in upravljanje
  6. možnost vključitve v obstoječe žično infrastrukturo

Uporabniki WiFi omrežij postajajo vse zahtevnejši. Podpora zanesljivem prenosu najzahtevnejših vsebin - govora in videa, je postala samoumevna. Število uporabnikov narašča iz dneva v dan in večina jih do omrežja dostop z mobilnimi napravami, kar predstavlja velik problem za standardne WiFi sisteme. Za zadostitev teh zahtev je nujna postavitev zmogljive in zanesljive hrbtenićne brezžične WiFi infrastrukture.

Ruckus Wireless brezžična WiFi omrežja

Za kakšno brezžično opremo naj se torej odločijo upravitelji okolij z velikim številom brezžičnih WiFi klientov (notesniki, tablice, pametni telefoni)? Optimalno rešitev prinaša Ruckus Wireless, najzmogljivejši profesionalni brezžični WiFi sistem na tržišču. Odlikuje ga izredna zmogljivost, zanesljivost in preprosta razširljivost. Izjemen domet brezžičnega WiFi signala, ki ga prinašajo vgrajene napredne tehnologije, omogoča postavitev vrhunskega WiFi omrežja z bistveno manjšim številom dostopnih točk od konkurenčnih rešitev. Za zagotavljanje zanesljivega dostopa mobilnih klientov, poskrbijo vgrajene patentirane dvojno poralizirane antene BeamFlex. Popolna varnost brezžičnega omrežja je zagotovljena s podporo napredni enkripciji. Integrirana avtentifikacijska baza poskrbi za upravljanje s pravicami dostopa do omrežja z začasnim dostopom za goste in omogoča postavitev biling portala. Poleg vrhunskih tehničnih lastnosti se ZoneFlex sistemi lahko pohvalijo z odličnim razmerjem med ceno in kvaliteto, ter doživljenjsko garancijo.

Kako deluje ZoneFlex WiFi omrežje?

Prikaz delovanja WiFi omrežja Ruckus Wireless

V objektu s površino 1200 m² so nameščene tri WiFi dostopne točke R510 in R710. Te se aktivno izogibajo motnjam v okolju in s kirurško natančnostjo usmerjajo izredno visoko zmogljiv brezžični WiFi signal izključno v smeri uporabnikov oz. klientov (notesniki, tablice, pametni telefoni...). Zagotovljena je popolna pokritost tudi najbolj skritih kotičkov in optimalni prenosi za najbolj občutljive tipe prometa. Celotno delovanje je popolnoma avtomatizirano in upravljano preko kontrolne enote ZoneDirector ali sistema Ruckus Unleashed. Le ena dostopna točka je priključena na mrežno Ethernet ožičenje, drugi dve delujeta v Mesh načinu - prejemata brezžični WiFi signal od povezane enote in za delovanje potrebujeta le napajanje. Omrežje je razdeljeno na več delov z ločenimi podomrežji (SSID). Za pokrivanje zunanjih površin (parka) z WiFi signalom skrbi zunanja (outdoor) dostopna točka T300.

 
Referenčna lista
Ruckus osvaja Slovenijo | Referenčna lista
 
Študije primerov

Študija primera | 40. svetovna skavtska konferenca

Študija primera | Zdravilišče Rimske Terme

   

Študija primera | Center Golte

Študija primera | Grand Hotel Metropol Portorož

   

Študija primera | Bolnišnica Sežana

Študija primera | ALU Komen

 

IoT Sedaj! Pridružite se revoluciji, ki spreminja svet
4G M2M - profesionalne rešitve in oprema za industijsko mobilno povezovanje
Ruckus Wi-Fi - Vrhunsko Wi-Fi omrežje za zahtevne uporabnike
     
domov | program | rešitve | o podjetju | kontakt | novosti

© Telos d.o.o. 2002-2022