Telos.si prva stran
Nahajate se na: Nazaj na prvo stran >>
Telos.Rešitve | Optimizacija proizvodnih procesov - napredna orodja za podporo vitki proizvodnji

Za optimizacijo proizvodnih procesov je ključnega pomena vzpostavitev učinkovitega sistema pravočasnega oskrbovanja delovnih mest na proizvodnih linijah s sestavnimi deli. Ta temelji na klasičnem KANBAN principu PULL za oskrbovanje delovnega mesta na njegovo zahtevo. Naša rešitev omogoča učinkovito oskrbovanje z ažurno, prilagodljivo in predvsem preprosto dvosmerno komunikacijo med vsemi členi v proizvodni verigi - delavci, oskrbovalci proizvodnje in nadzorniki. Komunikacija med njimi poteka po brezžičnem Wi-Fi omrežju, z uporabo Wi-Fi Tagov s katerimi so opremljeni delavci na proizvodni liniji in oskrbovalci proizvodnje. Upravljanje se vrši preko nadzornega računalnika, ki je nameščen v oskrbovalnem centru in ga upravlja vodja oskrbovanja. Na njem je nameščena RTLS komunikacijska in OSPC aplikativna programska oprema, ki skrbi za nemoten potek celotne operacije. Sistem zagotavlja popolno avtomatizacijo dostave materiala in s tem zanesljivo oskrbo delovnih mest na proizvodnih linijah, optimizirano uporabo virov vezanih na oskrbo in proizvodnjo ter natančno statistiko porabe materiala po posameznih delovnih mestih. Z implementacijo naše rešitve, podjetja pridobijo izredno učinkovito orodje za podporo vitki proizvodnji in obenem občutno znižajo stroške za delo in material in s tem povečajo dodano vrednost. V sklopu rešitve optimizacije proizvodnih procesov, predstavljamo tudi sistem za vzpostavitev ućinkovitega sporočilnega sistema v proizvodnh podjetjih.

Predstavitev rešitve | Optimizacija proizvodnih procesov

Predstavitev rešitve | Optimizacija proizvodnih procesov

Delavec na proizvodnji liniji upravlja z dvema oskrbovalnima enotama (karton, paleta) iz katerih jemlje material za vgradnjo v izdeleke. Ko isprazni prvo enoto in prične prazniti drugo, s pritiskom tipke na svojem A4 Tagu pošlje sporočilo vodji oskrbe v nadzorni center z zahtevo za dovoz nove enote. Vodja oskrbovalnega centra na osnovi sprejete zahteve pošlje oskrbovalcu zahtevo za dostavo materiala na delovno mesto. Oskrbovalec sprejme zahtevo na LED zaslonu svojega B4 Taga. Prejem sporočila potrdi s pritiskom tipke in dostavi material. S pritiskom tipke potrdi izvedbo postopka vodji oskrbovalnega centra. Delavec potrdi prejem materiala in s tem zaključi zahtevo. Oskrbovalec je razpoložljiv za servisiranje naslednjega delovnega mesta. Vodja oskrbovalnega centra ima stalen ažuren pregled nad izvajanjem prejetih zahtev za oskrbo in pregled nad izvajanjem zahtev s strani oskrbovalcev. Lahko optimalno razporeja oskrbovalce in ima stalen nadzor nad njihovo lokacijo in aktivnostjo. Opisana rešitev omogoča zanesljivo oskrbo delovnih mest na proizvodnih linijah. Z njeno implementacijo podjetja pridobijo izredno učinkovito orodje za podporo vitki proizvodnji in obenem učinkovito znižujejo stroške.

Uporabljena oprema:

V rešitvi uporabljamo visoko kvalitetno opremo naših principalov Ruckus Wireless za postavitev visoko zmogljivega profesionalnega Wi-Fi omrežja, in Ekahau za postavitev RTLS sistema (Wi-Fi Tagi in RTLS programska oprema). V sodelovanju s podjetjem Asos (http://www.a-sos.com), je bila za rešitev razvita namenska aplikativna programska oprema OSPC.

  • Ekahau Wi-Fi Tag A4 je Wi-Fi obesek, ki ga namestimo na delovno mestu v dosegu delavca. Vgrajeni sta dve programsko nastavljivi tipki, LED signalni lučki, zumer in detektor premikanja. Vgrajena baterija ima dobo obratovanja 5 let. Uporabljamo ga za dvosmerno komunikacijo med delavci in nadzornim centrom preko standardnega Wi-Fi omrežja.
  • Ekahau Wi-Fi Tag B4 je Wi-Fi obesek (pager), ki ga uporabljajo oskrbovalci proizvodnje. Vsebuje dve pozivni tipki, dve LED signalni lučki, alarmni zumer, LED prikazovalnik, varnostno potezno stikalo in polnilno litijevo baterijo. Omogoča dvosmerno komunikacijo preko standardnega Wi-Fi omrežja z namenom prenašanja opozoril in tekstovnih sporočil.
  • Ekahau komunikacijska programska oprema RTLSse uporablja za dvosmerno komunikacijo med WI-FI Tagi in Wi-Fi terminali ter nadzornim računalnikom po Wi-Fi omrežju. Omogoča tudi lociranje oseb, ki imajo nameščene Tage in naprav in telefonov z vgrajenim Wi-Fi vmesnikom.
  • Aplikativna programska oprema OSPC v povezavi s komunikacijsko programsko opremo RTLS, zagotavlja ažuren pregled nad stanjem izvrševanja zahtev po dostavi sestavnih delov in omogoča spremljanje delovanja sistema.
  • V standardne prenosne Wi-Fi Terminale (denimo brezžični čitalec črtne kode ali pametni telefon), lahko namestimo programski klient RTLS, ki omogoča dvosmerno komuniciranje preko standardnega Wi-Fi omrežja in s tem lociranje teh naprave v objektu.
  • Nadzorni računalnik je standarni PC z vgrajenim Wi-Fi vmesnikom, nameščeno programsko opremo Ekahau RTLS in aplikacijsko programsko opremo OSPC. Nahaja se v nadzornem centru, kjer z njim upravlja vodja oskrbe proizvodnje.

 

Predstavitev rešitve | Sporočilni sistemi v proizvodnjih podjetjih

Predstavitev rešitve | Sporočilni sistemi v proizvodnjih podjetjih

Naša rešitev sporočilnega sistema v proizvodnih podjetjih temelji na uporabi standardnega brezžičnega Wi-Fi omrežja kot fleksibilne komunikacijske infrastrukture za povezavo med delovnim mestom in nadzornikom. Delovna mesta se opremijo s preprostim čitalcem črtne kode, LED prikazovalnikom ter komunikacijskim vmesnikom za povezovanje na Wi-Fi omrežje. Na njem dodatno namestimo listo različnih predpripravljenih sporočili v obliki zapisa črtne kode. Delavec prebere (poskenira) črtno kodo željenega sporočila s čitalcem. Sporočilo se preo Wi-Fi omrežja pošlje do nadzornega računalnika. Nadzorni delavec sprejme sporočilo in odgovori s potrditvijo, s pošiljanjem prednastavljenega ali unikatnega sporočila. Sprejem in oddaja se ustrezno registrira za kasnejšo kontrolo. V primeru branja serijskih številk materiala s čitalcem črtne kode, nadzorni računalnik avtomatično generira potrditveno sporočilo, da je odčitek sprejet in registriran. Sporočila poslana od nadzornega računalnika se prikazujejo na LED prikazovalniku na delovnem mestu. Prikazana rešitev omogoča enostavno in cenovno učinkovito dvosmerno komunikacijo med zaposlenimi na posameznih delovnih mestih in nadzornim centrom. Velika prednost uporaba brezžične Wi-Fi infrastrkture za prenos sporočil , je izredna prilagodljivost pri nameščanju opreme in nam ni potrebno skrbeti, kje se nahaja ožičenje znotraj proizvodnih prostorov.

Uporabljena oprema:

Opisano celovito rešitev nudimo v sodelovanju z našimi principali Ruckus Wireless, za postavitev visoko zmogljivega profesionalnega Wi-Fi omrežja, Digi za postavitev USB strežnika in Draytek za Wi-Fi dostopno točko.

  • Za prebiranje predpripravljenih kodnih zapisov uporabimo preprost čitalec črtne kode z USB priključkom, ki ga prikjučimo na komunikacijski vmesnik.
  • Nadzorni računalnik je standardni osebni računalnik, notesnik ali dlančnik z vgrajenim Wi-Fi vmesnikom in vgrajeno programsko opremo za sprejem, potrditev, oddajo in registracijo sporočil. Z dodatno programsko opremo je omogočeno pošiljanje opozorilnih sporočil v obliki elektronske pošte ali SMSov.
  • Komunikacijski vmesnik sestavljata USB strežnik z dvema USB vhodoma in Wi-Fi dostopna točka. USB strežnik, na katerega se prikjuči čitalec črtne kode in LED prikazovalnik, se z Ethernet izhodom poveže na Wi-Fi dostopno točko, ki vsem priključenim napravam omogoča brezžično povezavo preko Wi-Fi omrežja do nadzornega računalnika.
  • Za prikazovanje sporočil na delavnem mestu uporabimo LED prikazovalnik z USB vhodom preko katerega ga priključimo na komunikacijski vmesnik.
 
Kliknite za pdf letak s predstavitvijo rešitve

 

IoT Sedaj! Pridružite se revoluciji, ki spreminja svet
4G M2M - profesionalne rešitve in oprema za industijsko mobilno povezovanje
Ruckus Wi-Fi - Vrhunsko Wi-Fi omrežje za zahtevne uporabnike
     
domov | program | rešitve | o podjetju | kontakt | novosti

© Telos d.o.o. 2002-2022