Telos.si prva stran
Nahajate se na: Nazaj na prvo stran >>
Digitalno oglaševanje in informiranje

Predstavljamo vam celovito rešitev digitalnega oglaševanja in informiranja, ki omogoča dostavo več-predstavitvenih vsebin na prikazovalnike (LCD, plazemski zasloni) po žičnem TCP/IP ali brezžičnem WiFi omrežju. Okolja, zanimiva za digitalno oglaševanje so: trgovine, hoteli, letališča, zdravstvene ustanove, postajališča, poslovne stavbe, igralnice, banke, zavarovalnice, športni objekti... Multimedijsko oglaševanje je precej učinkovitejše od klasičnega oglaševanja z plakati in letaki.

Diagram povezave ConnectPort Display vmesnikov na TCP/IP omrežje

In kako rešitev deluje? Z uporabo Digi ConnectPort Display vmesnika, ki vrši funkcijo mrežnega Video Display huba, nam je omogočena povezava in nadzor VGA/SVGA prikazovalnikov preko TCP/IP omrežja. Več-predstavitvene vsebine, oblikovane in shranjene v strežnik vsebin, dostavljamo preko TCP/IP omrežja do ConnectPort Displaya, ki omogoča pretvorbo IP podatkov v VGA/SVGA signale za krmiljenje prikazovalnikov. Iz enega centralnega strežnika vsebin, nam je omogočena dostava vsebin na večje število prikazovalnikov vezanim na TCP/IP omrežje. Vsak prikazovalnik se individualno naslavlja z pomočjo IP naslova. ConnectPort Display je enostavna in zanesljiva naprava malih dimenzij, ki v celoti nadomesti potrebo po prisotnosti osebnega računalnika na lokaciji prikazovalnika. Vgrajena programska oprema VNComogoča odjemalcu komunikacijo z VNC aplikacijami na strežniku vsebin. Sprememba obstoječih aplikacij na strežniku ni potrebna, saj le-te tečejo vzporedno. DigiConnect Display nudi podporo VGA/SVA resoluciji do 1600 x 1200, pri 32-bitnih barvah. Vgrajen ima priključek za zvočnike ali slušalke in RS232 priključek namenjen krmiljenju Touch prikazovalnikov. Vgrajen USB priključek omogoča priključitev spominskih ključev iz katerih nam je omogočeno nalagati več-predstavitvene vsebine. V tem primeru ConnectPort Display omogoča lokalno krniljenje prikazovalnikov. Priložena programska oprema Digi Programer, ki deluje na Windows platformi, omogoča enostavno pripravo in dostavo vsebin.

V primerih, ko je prikazovalnik nameščen na lokaciji kjer ni razvejano lokalno TCP/IP omrežje, nam je omogočena brezžična WiFi povezava ConnectPort Displaya in nanj povezanih prikazovalnikov. Le ta se izvede s pomočjo multimedijskih usmerjevalnikov in adapterjev Ruckus Wireless. Multimedijski WiFi usmerjevalnik MF2825 priključino na dostopno točko TCP/IP omrežja, multimedijski WiFi adapter MF2111 pa na ConnectPort Display. Komunikacija med prikazovalnikom ConnectPortom poteka brezžično. Ruckusuvi enoti omogočata kvaliteten, varen in zanesljiv brezžični prenos več-predstavitvenih vsebin.

Prikaz delovanja rešitve Digitalnega oglaševanja in informiranja

V zgornjem primeru je situacija sledeča: na levi strani ulice je razvejano TCP/IP omrežje, tako da poteka distribucija več - predstavitvenih vsebin od centralnega strežnika vsebin do ConnectPort Displayev preko standardnega ožičenja. Pri vsakem prikazovalniku je postavljen ConnectPort, ki skrbi za pretvorbo IP paketov v VGA/SVGA signal. Na desni strani ulice žično omrežje ni prisotno, zato poteka distribucija preko brezžičnega WiFi omrežja. Za to poskrbijo multimedijski usmerjevalniki in adapterji Ruckus. Na strežnik vsebin je priključen MF2825 ki pošilja WiFi pakete do sestrskih naprav, priključenih na ConnectPort Displaye pri prikazovalnikih. Le-ti pretvorijo pakete v VGA/SVGA signale, ki so vidni na prikazovalnikih.

 

LoRa IoT Sedaj! Internet Stvari v Lora omrežju
Prijava na Telos E-novice
Telos rešitve za velike in male uporabnike
     
domov | program | rešitve | o podjetju | kontakt | novosti

© Telos d.o.o. 2002-2019