Telos.si prva stran
Nahajate se na: Nazaj na prvo stran >>
Rešitev | Centraliziran nadzor in upravljenje ITK centrov
Centraliziran nadzor in upravljanje ITK centrov

V informacijsko telekomunikacijskih centrih (ITK) velikih podjetij, ustanov, bank, zavarovalnic, internetnih ponudnikov, telekomunikacijskih operaterjih ter ostalih zahtevnejših uporabnikih, se nahaja veliko število raznovrstne računalniške in komunikacijske opreme. Le-ta se običajno nahaja na različnih lokacijah, ki so nemalokrat razdrobljene na večih lokacijah. Za stalno in zanesljivo delovanje te kompleksne opreme je zelo pomemben učinkovit nazdor in upravljanje, ki omogoča hitro zaznavo napak in motenj v delovanju in kar je še pomembneje, hitro odpravo le teh. Komunikacijske naprave imajo vgrajena vsaka svoja orodja, ki omogočajo centralni nadzor in upravljanje, problem pa nastopi, ko se pokaže potreba po celovitem centraliziranem nadzoru in upravljanju vse nameščene računalniške in komunikacijske opreme.

V sodelovanju z našim principalom, ameriškim podjetjem Digi International (www.digi.com), predstavljamo celovito rešitev za učinkovit centraliziran nadzor in upravljanje večjega števila raznovrstne računalniške in komunikacijske opreme. Za centraliziran nadzor ITK centrov predlagano rešitev z uporabo Digi Passport konzolnih strežnikov in Digi RPM (Remote Power Manager).

Digi Passport omogoča centralizirano, varno in enostavno upravljanje večjega števila različne računalniške in komunikacijske opreme brez poseganja v obstoječe ožičenje in brez investicij v dodatno programsko opremo. Dovoljuje varen lokalni in oddaljeni dostop do konzolnih priključkov računalniške in komunikacijske opreme preko Ethernet TCP/IP omrežja ali preko modemskih povezav. Vgrajena Free KVM funkcionalnost omogoča lokalni ali oddaljeni mrežno orientirani grafični dostop do računalniških strežnikov, ki jih želimo upravljati. Administratorju omogoča oddaljen dostop do računalniških aplikacij na identičen način kot da bi sedel poleg strežnika. Ni več potrebe po uporabi tradicionalnih drugih in zapletenih KVM over IP rešitev.

Digi Passport omogoča lokalno priključitev 4/8/32 ali 48 naprav s serijskim konzolnim priključkom. Vgrajena RealPort funkcionalnost pa omogoča dostop do dislociranih naprav z Ethernet priključkom in naprav s serijskim konzolnim priključkom in s tem centraliziran nadzor in upravljanje naprav na dislociranih lokacijah. Dislocirane naprave s serijskim priključkom povežemo na TCP/IP omrežje s pomočjo Digi Device Serverjev. Digi Passport lahko učinkovito upravlja do 48 oddaljenih naprav.

Digi RPM je inteligentna naprava za distribucijo napajanja 120V z 8 ali 10 napajalnimi priključki. Omogoča oddaljeno priključitev/izključitev naprav, meritev električne obremenitve, nadzor temperature okolja in generira opozorilna sporočila. En serijski priključek uporabimo za daisy-chain povezavo do 10 RPM enot. Drugi serijski priključek pa lahko uporabimo za povezavo z Digi Passport. RPM v povezavi z Digi Passport omogoča administratorju oddaljen izklop in ponoven vklop naprav (reboot) ali izklop posameznih naprav. Administratorju omogoča oddaljen nadzor nad električno porabo naprav, temperaturo okolja in pravočasno ukrepanje v primeru nepravilnosti, recimo izključitev naprav v primeru nedelovanja hlajenja zaradi nevarnosti pregrevanja.

Opisana rešitev centraliziranega nadzora in upravljanja večjega števila računalniške in komunikacijske opreme locirane na več točkah, omogoča učinkovito in cenovno sprejemljivo upravljanje, ki bistveno zmanjšuje potrebne stroške in poveča razpoložljivost opreme in s tem pripomore k večji ekonomičnosti delovanja.


Prikaz centraliziranega upravljanja omrežja z Digi Passport in RPM

 

LoRa IoT Sedaj! Internet Stvari v Lora omrežju
Prijava na Telos E-novice
Telos rešitve za velike in male uporabnike
     
domov | program | rešitve | o podjetju | kontakt | novosti

© Telos d.o.o. 2002-2019