Telos.si prva stran
Nahajate se na: Nazaj na prvo stran >>
Telos.Rešitve - Mobilna skladišča nove WiFi dobe

V težavnih ekonomskih razmerah se podjetja neprestano trudijo zniževati stroške in povečati učinkovitost. Eno od področij kjer lahko z nezahtevno investicijo te cilje hitro dosežemo je vpeljava mobilnosti v skladiščno poslovanje in logistične procese. Z uvajanjem mobilnih naprav ni več potrebe po zamudnem papirnatem poslovanju, saj se vse zadane naloge izvajajo v realnem času, neposredno prek mobilnih ročnih terminalov. Tako pridobimo izredno fleksibilnost v delovanju in napreden vpogled v logistične procese. Optimalna izraba resursov pripomore k znižanju stroškov zalog in pravočasni dostavi blaga našim kupcem in lastni proizvodnji. Mobilnost dramatično poveča produktivnost ter izboljša izrabo resursov in inventarja.

Osnovno komponento sodobnega mobilnega skladišča predstavljajo WiFi čitalci črtnih kod oz. terminali in mobilni računalniki. Za njihovo nemoteno delovanje je potrebno vzpostaviti zanesljivo in visoko zmogljivo brezžično WiFi omrežje, a ta naloga je vse prej kot lahka. Skladišča s svojimi izjemno visokimi stropi, velikim številom gosto postavljenih kovinskih stalaž in regalov, neprestanim spremembam v konfiguraciji, odsotnostjo Ethernet ožičenja, velikim številom WiFi naprav in RF šuma, predstavljajo nočno moro za IT oddelke, ki postavljajo WiFi omrežje. Težave še potencira dejstvo, da dlančniki zaradi svoje narave neprestano spreminjano orientacijo, čemur standardne WiFi rešitve z omni usmerjenimi antenami preprosto niso kos.

Za pravo rešitev poskrbi vpeljava brezžičnega WiFi omrežja ZoneFlex, vodilnega inovatorja v svetu brezžičnih omrežij, podjetja Ruckus Wireless. Ruckus WiFi dostopne točke (DT) imajo vgrajene patentirane dvojno polarizirane prilagodljive antene, ki izberejo optimalno pot WiFi signala mimo motenj za vse WiFi terminale, tudi ko se ti premikajo med labirinti regalov v skladišču. Sistem samodejno prepozna vse kliente v sistemu in jim neprestano dostavlja pravilno polariziran signal po celotni površini. Rezultat je stalna in predvidljiva zmogljivost, na katero se lahko zanesete. Visoko zmogljivo WiFi omrežje Ruckus lahko vzporedno uporabljamo tudi za internetni dostop zaposlenih in gostov (BYOD), video nadzor ter senzorske in RTLS aplikacije.

Prikaz delovanja

ee

V skladišču je vzpostavljeno visoko zmogljivo WiFi omrežje Ruckus Wireless, ki ga sestavljajo dostopne točke ZoneFlex in kontroler ZoneDirector. Nanj se povezujejo Intermec WiFi klienti - mobilni terminali, skenerji in računalniki. Omrežje se uporablja tudi za spletni dostop zaposlenih prek tablic in video nadzor ter senzorske in RTLS aplikacije. Celotno delovanje nadzoruje WiFi kontroler.

 

Oprema Intermec

Oprema Intermec

V naši rešitvi mobilnega skladišča uporabljamo mobilne terminale, čitalce črtnih kod, tiskalnike, računalnike in RFID naprave vodilnega globalnega ponudnika tovrstne opreme, podjetja Intermec. Intermecova oprema je poznana po svoji izjemni robustnosti, neverjetni zmogljivosti in širokem naboru naprednih lastnosti. Uporabljamo jih v rešitvah skladiščnega poslovanja, proizvodnji, trgovini, transportu in logistiki. Ruckus Wireless in Intermec imata vzpostavljeno globalno partnerstvo, kar je zagotovilo za popolno interoperabilnost opreme. Simbioza dveh najboljših rešitev na trgu prinaša neverjetno zmogljivost, tekoče delovanje in nižje stroške (TCO). Kliknite za več podatkov.

 
Mobilna skladišča nove WiFi dobe - predstavitveni letak v .pdf formatu

 

IoT Sedaj! Pridružite se revoluciji, ki spreminja svet
4G M2M - profesionalne rešitve in oprema za industijsko mobilno povezovanje
Ruckus Wi-Fi - Vrhunsko Wi-Fi omrežje za zahtevne uporabnike
     
domov | program | rešitve | o podjetju | kontakt | novosti

© Telos d.o.o. 2002-2022