Telos.si prva stran
Nahajate se na: Nazaj na prvo stran >>
Novice | Kaj je novega v Telos d.o.o.
Iskrivo 2023
Telos IoT novice Iskrivo 2023
 
December 2022
Telos IoT novice

4G/LTE mobilna omrežja

Širokopasovna 4G/LTE mobilna omrežja so izjemno prilagodljiva in zanesljiva ter učinkovito dopolnjujejo ter nadomeščajo standardne žične mrežne povezave. Omogočajo nam hitro in zanesljivo povezovanje prostorsko razpršenih naprav, strojev in celotnih lokacij na globalno internetno omrežje. Rešitev mobilnega M2M povezovanja naprav prinaša uporabnikom neposreden nadzor nad dislociranimi napravami in s tem zagotavlja veliko zanesljivost delovanja, ter občutno zniža operativne stroške.

Preberi več

 
November 2022
Telos IoT novice

Rešitve in oprema za varčevanje energentov

Bi radi sami v praksi preizkusili delovanje 4G/LTE M2M mobilnih usmerjevalnikov? Za namene testiranja v vaših rešitvah smo pripravili demo vzorce dveh najbolj zanimivih industrijskih mobilnih routerjev na trgu. Kontaktirajte nas za 4G test in posvet o mobilnem M2M povezovanju.

Preberi več

 
Oktober 2022
Telos IoT novice

Rešitve in oprema za varčevanje energentov

Cene energentov nezadržno rastejo. Samo v prvi četrtini letošnjega leta se je cena električne energije za poslovne uporabnike dvignila za 45% in zemeljskega plina za 22% (vir SURS). Razmislek o smotrni porabi energentov je zato letos še toliko bolj pomemben. Za lažje spopadanje z energetsko krizo vam predstavljamo dve IoT rešitvi, ki prinašata občutne prihranke pri stroških energentov. Prva je rešitev za pod merjenje porabe energentov, druga pa za IoT spremljanje temperature. Za vse, ki želite v svojih objektih znižati stroške ogrevanja, pa predlagamo uporabo pametnih termostatov in radiatorskih ventilov Netatmo.

Preberi več

 
September 2022
Telos IoT novice

GIoTo Demo

Pripravili smo demo račun za testni dostop do naše IoT platforme GIoTo. Vabimo vas da si pogledate uporabniški vmesnik in vse napredne lastnosti, ki jih platforma omogoča. Te so med drugim celovit in pregleden grafični prikaz pridobljenih podatkov iz IoT senzorjev z različnimi grafi in diagrami, alarmiranje o dogodkih, zgodovinske analize itd.

Preberi več

 
Poletje 2022
Telos IoT novice

Milesight zgodba o uspehu - 47.000 CO2 senzorjev v šolah

Predstavljamo vam zelo zanimivo zgodbo u uspehu pri aplikaciji za spremljanje CO2 in kvalitete zraka v prostorih. Našemu principalu Milesight je uspelo implementirati največjo globalno postavitev AQI (Air Quality Index) rešitve, ki zajema kar 47.000 CO2 senzorjev. Rešitev, ki zagotavlja bolj varno učno okolje je nameščena v šolah v Kanadski provinci Quebec.

Preberi več

 
Maj 2022
Telos IoT novice

Milesight - zmogljiva LoRaWAN IoT oprema

Helium je decentralizirano omrežje, ki združuje IoT in kripto svet. Predstavlja zanimiv nov korak v razvoju interneta stvari. S preprosto postavitvijo LoRaWAN IoT dostopne točke lahko vsakdo sodeluje pri izgradnji globalnega IoT omrežja in je za to nagrajen s kripto kovanci. Helium je prvo globalno Peer-to-peer brezžično IoT omrežje, ki združuje tehnologijo LoRaWAN z blockchain verigami podatkovnih blokov. Helium dostopne točke v sistem vključujejo uporabniki, ki so za omogočanje dostopa in pomoč pri razširitvi omrežja nagrajeni s kripto kovanci Helium Network Tokens – HNT. Helium je največje LoRaWAN omrežje na svetu, trenutno je v sistem vključenih prek 815.000 dostopnih točk. Preberi več

 
April 2022
Telos IoT novice

Milesight - zmogljiva LoRaWAN IoT oprema

Milesight je priznan proizvajalec profesionalne IoT opreme, ki jo uporabljamo za vzpostavitev naprednih LoRaWAN IoT omrežij. Milesight bazne postaje in senzorje odlikuje vrhunska kvaliteta, visoka zmogljivost in najboljše razmerje med ceno in kvaliteto na trgu. Milesight s podporo za najnovejše tehnologije občutno poenostavi procese zbiranja, shranjevanja in obdelave podatkov, ki jih pridobivamo od senzorjev. Tako prinaša idealno platformo za postavitev naprednih rešitev na področju interneta stvari. Preberi več

Milesight LoRaWAN bazne postaje

Milesight LoRaWAN IoT senzorji

 
Marec 2022
InHand Networks

Nova generacija InHand mobilnih M2M usmerjevalnikov

Podjetje InHand Networks je vodilni proizvajalec industrijskih mobilnih usmerjevalnikov, ki jih uporabljamo za povezovanje naprav v M2M in IoT aplikacijah. Glavne prednosti InHandovih produktov so velika zanesljivost in varnost, širok nabor naprednih lastnosti ter najboljše razmerje med ceno in kvaliteto na trgu. Predstavljamo vam 3 nove modele: 2 portni IR302 z zelo ugodno ceno, 5 portni IR305 in napredni IIoT prehod IG502.  Ciljne aplikacije naprav so industrijska avtomatizacija, transport, SmartGrid/SmartCity, video nadzor in številne druge M2M/IoT rešitve. Preberi več

Novi M2M usmerjevalniki InHand Network
InRouter 302 - mobilni M2M usmerjevalnik z zelo ugodno ceno InRouter 305 - 5 portni M2M usmerjevalnik
   
InGateway 502 - visoko zmogljiv IIoT mobilni prehod InRouter 915
 
Februar 2022
Telos IoT novice

IoT rešitev za varčevanje energentov

Stalen direkten vpogled v porabo elektrike, plina in toplote je ključnega pomena za znižanje stroškov. Le če vemo kje in kdaj nepotrebno trošimo energijo, se lahko na to odzovemo in optimiziramo porabo. Z vzpostavitvijo rešitve pod merjenja (submetering), pridobimo možnost neposrednega brezžičnega merjenja porabe v realnem času za vsak posamezen števec in nanj vezane odjemalce. Preberi več

Prikaz delovanja

Kako lahko natančno vemo koliko elektrike in ostalih energentov porablja posamezen odjemalec? Običajno je na lokaciji prisoten glaven števec, ki ga zagotovi distributer energentov. Nanj je poveznih en ali več lokalnih števcev. V naši rešitvi podmerjenja vse lokalne števce opremimo z namenskim LoRaWAN adapterjem. Ti v željenih intervalih brezžično pošljejo podatek o trenutnem stanju števcev v splet. Komunikacija poteka prek IoT omrežja LoRaWAN, ki ga preprosto in hitro vzpostavimo s pomočjo LoRaWAN bazne postaje. Domet posamezne postaje je zaradi izredne moči signala tudi znotraj objektov do 3 km. Preberi več

 
Januar 2022
Telos IoT novice

5G - dobrodošli v omrežju prihodnosti

S hitrostjo prenosa podatkov, ki bo do 100-krat hitrejša od 4G, 5G ustvarja nikoli videne priložnosti za vse uporabnike, podjetja in celotno družbo. In kaj bo 5G pomenil za vas? Preprosto povedano: veliko.

Večje hitrosti, zelo nizke zakasnitve in izjemna zmogljivost, prinašajo napredek na vseh področjih našega življenja, preoblikujejo industrijo in dramatično izboljšujejo vsakodnevno uporabniško izkušnjo. Storitve, ki smo jih nekoč imeli za futuristične, kot so e-zdravje, navidezna resničnost, samo vozeča vozila ter popolnoma povezane tovarne in mesta, postajajo s 5G realnost.

S tehnologijo 5G lahko pomagamo ustvariti pametnejšo, varnejšo in bolj trajnostno prihodnost. Ker 5G zagotavlja večjo varnost in učinkovitost, bo pospešil digitalno preobrazbo podjetij ter jim omogočil vpeljavo številnih inovacij in še večjo rast.

Preberi več
 

Prve 5G naprave so že na voljo

Nova 5G omrežja so že na voljo tudi v Sloveniji. Zato smo v Telosu kot pionirji na področju mobilnih komunikacij v zadnjem letu že stestirali prvo opremo naših principalov s podporo za 5G. Raznovrstne naprave so namenjene tako profesionalni uporabi v M2M industrijskih okoljih (tovarne, energetika, infrastruktura, javna varnost), kot tudi v pisarnah in doma. Poleg vgrajenega 5G modema jih odlikujejo zelo zmogljive strojne komponente, številne napredne lastnosti in podpora za najnovejše komunikacijske standarde.

Brax FA556 Milesight UF51
   
Bivocom TG463 Milesight Pro Bullet Plus
 
Srečno & uspešno 2022
Telos IoT novice Srečno & uspešno 2022
 
November 2021
Netatmo Netatmo video domofon - poglejte kdo je pred vrati in mu odgovorite
 

Netatmo CO detektor je pametna naprava ki prepreči zastrupitve z ogljikovim monoksidom. Detektor neprestano aktivno meri ravni CO iz kurilnih naprav - kotel, kamin, peč na drva, plinski štedilnik itd. Ob preseganju varnih nivojev, takoj sproži glasno 85dB sireno in pošlje alarm na vse nastavljene telefone. Tako bomo obveščeni o preseganju vrednosti CO tudi ko nas ni doma. Netatmo CO detektor za delovanje ne zahteva nakupa dragega krmilnika za pameten dom in plačevanja naročnine. Uporaba je popolnoma brezplačna. Napajajo ga baterije z življenjsko dobo 10 let inse preprosto vključi v obstoječe domače Wi-Fi omrežje. Preberi več

 
Netatmo video domofon - poglejte kdo je pred vrati in mu odgovorite
 
Oktober 2021
Telos IoT novice

IoT merjenje CO2 in kvaliteta zraka v prostorih

Sliši se neverjetno, a zrak v prostorih je od 2x do 5x bolj onesnažen kot na zunanjih površinah. V slabo prezračenih prostorihtrpi kakovost bivanja, zmanjša se koncentracija in produktivnost ter poveča možnost za širjenje nevarnih virusov.

Rešitev spremljanje kvalitete zraka v prostorih se izvaja s preprosto namestitvijo cenovno ugodnih senzorjev ogljikovega dioksida (CO2). Namenjena je uporabi v vseh okoljih v katerih se zadržuje in srečuje večje število ljudi – šole, pisarne, trgovine, restavracije, ustanove in uradi. Neprestano merjenje kvalitete zraka v prostorih je še posebej pomembno v času Covid-19 epidemije.  Koncentracije CO2 je potrebno neprestano spremljati in ob povečanju vrednosti nad varno raven prostore prezračiti. Tako bomo bistveno lažje omejili širjenje Covid-19.

Preberi več

IoT merjenje CO2 in kvaliteta zraka v prostorih
 

Covid-19 in merjenje koncentracije CO2 v prostorih

Študije so pokazale, da je dobra prezračenost notranjih prostorov en od ključnih ukrepov za preprečevanje širjenja virusov. Dokazale so, da se velika večina virusnih okužb zgodi v zaprtih prostorih preko vdihavanja zraka, ki vsebuje aerosole z virusi. V času pandemije Covid-19 s pametnim sistemom opozarjanja na povečanje vsebnosti CO2 v prostorih ustvarimo bolj varno okolje in poskrbimo da bo vrnitev v šole in delovna mesta hitrejša in varnejša.

Vrednost ogljikovega dioksida (CO2) je ključni indikator kvalitete zraka v prostorih. Nastaja zaradi izdihanega zraka oseb, ki se v prostorih zadržujejo. Z izdihanim zrakom se poleg CO2 izločajo tudi aerosoli, na katere so vezani virusi, ki lahko tudi več ur lebdijo v prostoru. Vrednosti sta neposredno povezani, visoka koncentracija CO2 pomeni tudi veliko količino aerosolov in s tem virusov

Preberi več.

 
September 2021
Telos IoT novice

IoT za pametno kmetijstvo nove dobe

Kmetijstvo se v 21. stoletju sooča s številnimi izzivi. Kljub vpeljavi novih orodij je še vedno močno odvisno od ročnega dela in podvrženo vedno bolj ekstremnemu nihanju vremena, izsuševanju zemljišč in slabšanju kvalitete prsti. Da bi premagali te težave in zadostili zahtevam po povečanju proizvodnih količin, je nujna digitalizacija z vpeljavo novih pametnih IoT rešitev za kmetijstvo. Te poskrbijo za znižanje stroškov, povečanje učinkovitosti, ter izboljšanje kakovosti in količine pridelkov.

Za hitro vpeljavo IoT rešitev v kmetijstvo je optimalna uporaba LPWAN tehnologij LoRaWAN in NB-IoT. Odlikuje jih izjemen domet, nizki stroški in preprosta implementacija. Preberi več

Glavne prednosti
Osnoven gradnik IoT rešitev za kmetijstvo so namenski pametni senzorji. Uporabljamo jih za samodejno spremljanje številnih parametrov, vključno z vremenom, svetlobo, temperaturo in vlago na zunanjih površinah, v prsti in v objektih (rastlinjaki, hlevi), količino hranljivih snovi v prsti, prisotnost strupenih snovi v prostorih, nivojih krmil v silosih itd.
Senzorji so napajani baterijsko in ker za delovanje potrebujejo zelo malo energije, je življenjska doba baterij do 10 let. Odlikuje jih tudi trpežno industrijsko ohišje, ki je odporno na najzahtevnejše vremenske in okoljske pogoje. 

Namenski IOT senzorji za uporabo v kmetijstvu

 
Maj 2021 IoT
Multitech

Multitech Conduit LoRaWAN bazne postaje

Multitech je predstavil tri nove modele profesionalnih LoRaWAN baznih postaj iz družine Conduit. Uporabljamo jih za postavitve visoko zmogljivih javnih in zasebnih LoRa LPWAN IoT omrežij.

LoRa bazne postaje odpirajo vrata za vpeljavo IoT rešitev in senzorskih omrežij na številnih področjih – industrija, pametna mesta, kmetijstvo, energetika, infrastruktura, zdravstvo, varnost. Multitech je največji globalni proizvajalec LoRa baznih postaj.

Novi modeli so:

 • Conduit AP - cenovno ugodna notranja verzija je sedaj na voljo tudi z zunanjo LoRa Anteno in PoE napajanjem
 • Conduit 200 IP67 - LoRa bazna postaja za zunanjo (outdoor) namestitev
 • Conduit 300 - visoko profesionalna LoRa bazna postaja za notranjo namestitev. Naprava je prejela priznanje IoT produkt leta 2021

  Preberi več

Prikaz delovanja LoRa omrežja

   
Dragino

Dragino cenovno ugodne LoRaWAN bazne postaje

Predstavljamo vam cenovno ugodne LoRaWAN bazne postaje kitajskega proizvajalca Dragino. Na voljo sta dva modela - Dragino LPS8 za namestitev znotraj prostorov in Dragino DLOS8, ki jo uporabljamo za namestitev na zunanjih (outdoor) površinah. Uporabljamo ju za vzpostavitev LoRa LPWAN IoT omrežja z dometom do 16 km. Nanj se brezžično povezuje do 1000 dislociranih Lora senzorjev in naprav. Bazna postaja se povezuje na splet prek vgrajenega Ethernet vhoda, pri outdoor modelu je na voljo tudi 4G LTE izvedba.

Preberi več

 
April 2021
Telos IoT novice

Daljinsko odčitavanje števcev

Vzpostavitev sistema za samodejno daljinsko odčitavanja porabe števcev prinaša upraviteljem infrastrukture številne prednosti. S stalnim neposrednim dostopom do meritev pridobimo veliko količino zelo koristnih podatkov, ki jih lahko s pridom izkoristimo za napredno analitiko, predvidimo prihodnje potrebe in optimiziramo nabavo. Z našo rešitvijo IoT merjenja porabe števcev vzpostavimo inteligentni merilni sistem, ki omogoča brezžično oddaljeno odčitavanje porabe vodnih, plinskih, električnih in toplotnih števcev v realnem času.

Analiza svetovalne skupine McKinsey ugotavlja, da se z uvedbo pametnega merjenja porabe energentov upravitelji znižajo operativne stroške za 25%. Obenem povečajo učinkovitost, zanesljivost in varnost, ter izboljšajo odnose z odjemalci, ki jim lahko zaračunavajo energente po dejanski porabi.

Preberi več

Glavne prednosti

Rešitev oddaljnega odčitavanja števcev temelji na brezžičnih LPWAN IoT tehnologijah LoRaWAN in NB-IoT. Pri prvi s pomočjo LoRa bazne postaje vzpostavimo lastno IoT omrežje, na katero se brezžično povezujejo namenski IoT adapterji v radiju do 16km. Pri drugi se adapterji povezujejo v mobilno NB-IoT omrežje. Na vse števce, ki jih želimo spremljati, namestimo primerne namenske adapterje. Poganjajo jih baterije z življenjsko dobo do 10 let.

Prikaz delovanja

   

Oddaljeno IoT merjenje nivojev tekočin in snovi v zbiralnikih

Pred kratkih smo zaključili pilotno postavitev rešitve daljinskega odčitavanja vodnih števcev pri enem od slovenskih komunalnih podjetij. Rešitev prinaša uporabniku možnost oddaljenega spremljanja porabe vode v nastavljivih intervalih pri vseh svojih željenih odjemalcih. Rešitev smo vzpostavili z uporabo NB-IoT mobilnega omrežja. S pilotno postavitvijo smo v praksi dokazali, da se s pravim pristopom lahko na IoT omrežje zanesljivo povežejo tudi števci na najbolj zahtevnih mikro lokacijah z velikim slabljenjem signala.

Preberi več

 
Marec 2021
Telos IoT novice

Oddaljeno IoT merjenje nivojev tekočin in snovi v zbiralnikih

Zbiralnike različnih vrst – rezervoarje, zabojnike, sode in silose lahko najdemo v številnih okoljih. Pravilno merjenje in uravnavanje nivojev tekočin in snovi – vode, goriv, kemikalij, odpadkov itd., ki se v zbiralnikih nahajajo, je odločilnega pomena za optimizacijo poslovanja.
Rešitev brezžičnega oddaljenega IoT spremljanja in upravljanja ravni zasedenosti zbiralnikov, prinaša občutno povečanje produktivnosti, nižje stroške in večjo varnost. Z oddaljenim vpogledom v nivoje v realnem času, pridobimo orodje za optimizacijo polnjenja in praznjenja. Pot na lokacijo se izvede le takrat, ko je to res potrebno in ne več po v naprej določeni časovnici. V primeru, da pride do nepredvidenih dogodkov, recimo izlitja, smo o tem takoj opozorjeni. Meritve se izvajajo brezkontaktno s pomočjo ultra zvočnih senzorjev, kar je garancija za natančno in varno odčitavanje podatkov. Rešitev prinaša podjetjem najmanj 20% izboljšano operativno učinkovitost.

Glavne prednosti

Rešitev oddaljnega merjenja nivojev temelji na brezžičnih LPWAN IoT tehnologijah LoRaWAN in NB-IoT. Pri prvi s pomočjo LoRa bazne postaje vzpostavimo lastno IoT omrežje, na katero se brezžično povezujejo merilni senzorji v radiju do 16km. Pri drugi se senzorji povezujejo v mobilno NB-IoT omrežje. Rešitev se vzpostavi zelo hitro z minimalno intervencijo v obstoječo postavitev. Na vsak zbiralnik, ki ga želimo spremljati, namestimo namenski ultra zvočni merilec. Poganjajo jih baterije z življenjsko dobo do 10 let. Ni potrebe po zapleteni vzpostavitvi zunanjega napajanja in mrežnega ožičenja, senzorje le preprosto zmontiramo na zbiralnike.

Prikaz delovanja

Preberi več

 
Februar 2021
Cambium Networks Cambium super hitre WiFi 6 DT so tu!

Cambium super hitre WiFi 6 DT so tu!

Cambium predstavlja prve brezžične Wi-Fi dostopne točke s podporo za nov standard 802.11ax ali WiFi 6. Šesta Wi-Fi generacija občutno poveča prenosne hitrosti, izboljša zanesljivost delovanja in zmanjšuje zasičenost brezžičnega WLAN omrežja. 802.11ax dostopne točke omogočajo vzporedno povezavo bistveno večjemu številu Wi-Fi klientov, tudi v najbolj radijsko zasičenih okoljih. Brezžični prenosti so precej bolj zanesljivi, s čimer se izboljša uporabniška izkušnja. Nove ax Cambium DT se lahko pohvalijo tudi z doživljenjsko garancijo. Preberi več

 

Modelske izvedbe Cambium WiFi 6 DT

 
XV2-2 XV2-2
 
Cambium Networks Cambium WiFi4EU omrežje že v 30 slovenskih občinah

Cambium WiFi4EU omrežje že v 30 slovenskih občinah

Cambium Networks prinaša optimalno rešitev za postavitev WiFi4EU omrežja. Za to poskrbijo visoko zmogljive Wi-Fi dostopne točke za notranjo in zunanjo namestitev, napredna mrežna stikala in brezplačen kontroler z vgrajenim vstopnim portalom. Oprema se lahko pohvali z odličnim razmerjem med ceno in kvaliteto. V Sloveniji je Cambium oprema vključena že v 30 lokalnih omrežij v občinah, ki so že vključene v shemo WiFi4EU. Preberi več.

 
Januar 2021
Telos IoT novice

Poskrbite za dobro kvaliteto zraka v prostorih

Sliši se neverjetno, a zrak v prostorih je od 2x do 5x bolj onesnažen kot na zunanjih površinah. V slabo prezračenih prostorih trpi kakovost bivanja, bistveno se zmanjša koncentracija in produktivnost ter poveča možnost za širjenje nevarnih virusov.

Ker so dejavniki, ki negativno vplivajo na kvaliteto zraka v prostorih večinoma brez vonja in okusa, niti ne vemo, da dihamo slab zrak. Edini način za preprečitev težav je aktivno spremljanje njihove koncentracije in neposreden odziv na zaznane vrednosti.

Prikaz delovanja

Rešitev spremljanje kvalitete zraka v prostorih je namenjena uporabi v vseh okoljih v katerih se nahaja in srečuje večje število ljudi – pisarne, učilnice in predavalnice, trgovine, restavracije, muzeji in uradi.

 
2021 leto pametnih rešitev
Telos IoT novice 2021 leto pametnih rešitev
 
December 2020
Netatmo Netatmo video domofon - poglejte kdo je pred vrati in mu odgovorite

Netatmo video domofon končno na zalogi

Dobra novica, dolgo pričakovani Netatmo domofon je končno na zalogi! Domofon je vaš osebni varnostnik, ki opozarja na dogajanje okrog vašega domovanja, kjerkoli že ste. Pozdravite goste, sprejmite pakete in odženite vlomilce kar prek telefona. Vstopite v leto 2021 s stilom in namestite nov Netatmo Video domofon na vhod svojega doma. Preberi več

 
Netatmo video domofon - poglejte kdo je pred vrati in mu odgovorite
November 2020
Na Draytek predstavitveno stran

Draytek Vigor serija 2927 - visoko zmogljivi Giga dualWAN VPN usmerjevalniki

DrayTek s ponosom predstavlja Vigor 2927, novo generacijo zmogljivih giga usmerjevalnikov za mala in srednja velika podjetja. Kot nadgradnja izredno uspešne serije 2925/2926, ki se je izkazala z vrhunsko kvaliteto in zanesljivostjo, je serija 2927 še bolj zmogljiva in nabita z naprednimi lastnostmi. Ponaša se z dvema Giga WAN vhodoma s skupno NAT prepustnostjo kar 1.8 Gb/s in 5 + 1 Giga LAN vhodi. Z Vigorji iz serije 2927 boste lahko popolnoma izkoristili vse prednosti hitre optične povezave. Preberi več

Draytek Vigor serija 2927 - visoko zmogljivi Giga dualWAN VPN usmerjevalniki

Vigor 2927 poskrbi za optimalno delovanje celotnega lokalnega omrežja z do 50 zahtevnimi uporabniki. Podprte so številne napredne lastnosti - QoS, Load Balancing, filtriranje vsebin, HA – High Availability in vgrajen zmogljiv požarni zid

Tako kot pri vseh usmerjevalnikih Draytek, je velik poudarek na naprednih VPN povezavah. Te omogočajo popolnoma varne in enkriptirane spletne povezave med vsemi lokacijami podjetja. Z uporabo Draytek VPN naprav imajo delavci, ki delajo od doma popolnoma enak dostop do vseh lokalnih resursov podjetja, kot če bi delali na sami lokaciji. Podprta je vzpostavitev 50 IPSec VPN tunelov s hitrostjo do 300Mb/s in 25 SSL VPN tunelov.

Za vse ki potrebujete zmogljiv mobilni usmerjevalnik, je na voljo serija Vigor 2927 L, nova verzija zmogljivih Draytek 4G/LTE mobilnih usmerjevalnikov. Poleg ostalih prednosti serije 2927 se lahko pohvali z vgrajenim hitrejšim mobilnim modemom (LTE Cat4/DualSIM), ki sedaj podpira mobilne prenosne hitrosti do 300Mb/s.

Na voljo dve seriji in štirje modeli:

Vigor serija 2927 Vigor serija 2927LTE

 

Na Draytek predstavitveno stran

Vigor serija 2135

Vigor 2135 je nova serija Giga VPN usmerjevalnikov namenjena manjšim podjetjem in domačim uporabnikom, ki za svoje lokalno omrežje želite nekaj več kot le osnovni router. In z Vigorjem 2135 dobite precej več! Na usmerjevalniku so prisotni štirje giga LAN vhodi in giga WAN vhod. Za vzpostavitev varne povezave med lokacijami sta na voljo dva IPSec VPN / SSL VPN tunel. VPN povezava je idealna rešitev za delo od doma, saj je uporabniška izkušnja enaka kot pri delu na lokaciji podjetja. Omogočen je neposreden in varen dostop do vseh aplikacij, ki se jih uporablja v lokalnem omrežju podjetja. Model Vigor 2135ac ima vgrajeno 802.11ac Wave2 Dual-Band brezžično Wi-Fi dostopno točko, ki jo uporabimo za vzpostavitev zanesljivega lokalnega brezžičnega WLAN omrežja. Preberi več

Na Draytek predstavitveno stran

Draytek Vigor serija 2962 - profesionalni Giga dual WAN VPN usmerjevalnik

Novi Vigor 2962 je najzmogljivejši DualWAN usmerjevalnik v Draytekovem programu. Profesionalni Giga usmerjevalnik je namenjen zahtevnejšim uporabnikom v srednje velikih poslovnih okoljih (SME). Z 2.5Gb optičnim WAN, dodatnim Giga WAN in štirimi Giga LAN vhodi ter veliko procesorsko močjo, Vigor 2962 zagotavlja zanesljivo delovanje sodobnih korporativnih omrežij. Za izredno zanesljivost internetne povezave, stalno dostopnost omrežja in popolno redundanco poskrbijo funkcije Load Balancing, FailOver in HA – High Availability. ter zagotovljena prepustnost NATa do 2,4Gb/s.

Usmerjevalnik ima vgrajen zmogljiv strojni VPN koncentrator s podporo 200 vzporednim VPN IPSec tunelom in 50 SSL VPN povezav. Podprta sta napredna VPN mehanizma VPN backup in VPN Load Balancing. Uporaba VPN povezav je idealna rešitev za brezhibno delo od doma. S podporo za Tag Based VLAN (802.11q), lahko razdelimo lokalno omrežje v 20 ločenih podomrežij, kar prinaša optimizacijo delovanja in občutno povečanje varnosti. Rešitev je zelo zanimiva za uporabo v več pisarniških objektih, saj lahko prek enega usmerjevalnika poskrbimo za varen spletni dostop 20 podjetij! Preberi več

 
Oktober 2020
Netatmo Netatmo video domofon - poglejte kdo je pred vrati in mu odgovorite

Netatmo video domofon - poglejte kdo je pred vrati in mu odgovorite

Kdo je pred vhodnimi vrati? S pomočjo Netatmo pametnega video domofona lahko na svojem telefonu v vsakem trenutku preverite kdo je pozvonil in se z njim v živo pogovorite. Na domačem kavču ali na drugem koncu sveta, z Netatmo video domofonom lahko vedno pozdravite goste, daste navodila dostavljavcu in odženete vlomilce. Preberi več

Glavne prednosti video domofona Netatmo

 • Vedno in od kjerkoli lahko na telefonu preverite kdo je pred vrati in se z njim v živo pogovorite
 • Namenska aplikacija v kateri spremljamo živo sliko iz lokacije in v časovnici opazujemo pretekle dogodke
 • Samodejno prepoznavanje oseb in alarmne cone za bolj relevantna opozorila
 • Vgrajena zmogljiva 1080p Full HD kamera podpira HDR in omogoča nočno snemanje
 • Preprosta namestitev z uporabo obstoječega ožičenja (8-24V in 230V)
 • Brezplačna hramba posnetkov, brez mesečne naročnine in zasebnost posnetkov
 • Možnost zunanje namestitve in detekcija poskusa uničenja
 
Netatmo video domofon - poglejte kdo je pred vrati in mu odgovorite
 
September 2020
Dragino

Draytek Vigor serija 3910 - visoko zmogljiv 10Gb multi WAN VPN usmerjevalnik

Dragino je vodilni kitajski proizvajalec senzorjev in adapterjev za vzpostavitev rešitev na področju interneta stvari. Poleg odličnega razmerja med ceno in kvaliteto, Dragino naprave odlikuje velika zanesljivost, zmogljivost in prilagodljivost. Nudijo širok nabor razpoložljivih vhodov ter preprosto prilagoditev potrebam posamezne aplikacije. Na voljo so senzorji in adapterji za povezavo na LoRaWAN in NB-IoT omrežja.

Preberi več

Dragino - cenovno ugodni IoT senzorji

Avgust 2020
DaTa

DaTa Brax 228 - cenovno ugoden 4G/LTE usmerjevalnik

DaTa BRAX FA228 je 4G/LTE mobilni usmerjevalnik, ki za izredno ugodno ceno 99€ ponuja zelo veliko. Uporabljamo ga za vzpostavitev zanesljive spletne povezave za celotno lokalno omrežje doma ali v podjetju prek ene same mobilne naročnine. V ohišje preprosto vstavimo SIM kartico in naprava se prek vgrajenega 4G/LTE modema v trenutku poveže v LTE mobilno omrežje. Podprte so mobilne prenosne hitrosti do 150 Mb/s. BRAX FA228 ima vgrajeno zmogljivo WiFi dostopno točko 802.11ac za vzpostavitev brezžičnega Wi-Fi omrežja, na katerega se povezujejo pametni telefoni, tablice in notesniki.

Preberi več

DaTa Brax 228 - cenovno ugoden 4G/LTE usmerjevalnik

   
Telos IoT novice Novi poslovni prostori podjetja Telos

Novi poslovni prostori podjetja Telos d.o.o.

Po dolgih letih smo se preselili v nove sodobne poslovne prostore, ki se nahajajo v Tehnološkem parku Kranj. Oglejte si fotogalerijo nove pisarne. V njej smo postavili tudi TelosLab kotiček, kjer predstavljamo najbolj zanimive rešitve in produkte iz našega programa. Razstavljeni so najrazličnejši LoRaWAN senzorji, adapterji in moduli, 4G LTE ter NB-IoT modemi in routerji, najnovejša generacija Wi-Fi dostopnih točk in naprave za pameten dom. Oglasite se na kavi in z veseljem vam bomo v živo demonstrirali delovanje. Preberi več!

 

IoT Sedaj! Pridružite se revoluciji, ki spreminja svet
4G M2M - profesionalne rešitve in oprema za industijsko mobilno povezovanje
Ruckus Wi-Fi - Vrhunsko Wi-Fi omrežje za zahtevne uporabnike
     
domov | program | rešitve | o podjetju | kontakt | novosti

© Telos d.o.o. 2002-2022