Telos.si prva stran
Nahajate se na: Nazaj na prvo stran >>
Novice | Kaj je novega v Telos d.o.o.
Avgust 2019
Telos novice Telos selitev - nova lokacija Kranj

Nova lokacija podjetja Telos d.o.o.

Sporočamo Vam, da se v podjetju Telos z začetkom septembra selimo v nove, večje in sodobnejše poslovne prostore. Novi prostori se nahajajo v Tehnološkem parku Kranj (RC IKT) na obrobju mesta. Naš nov naslov je Ljubljanska cesta 24a, 4000 Kranj. Vsi ostali kontaktni podatki (telefonske št., maili) ostajajo enaki. Več podatkov.

Nova lokacija podjetja Telos d.o.o.

 
Julij 2019
Telos IoT novice Digi AnywhereUSB Plus - USB povezovanje brez omejitev

Digi AnywhereUSB Plus - USB povezovanje brez omejitev

Družina Digi AnywhereUSB Plus je nova generacija mrežnih USB Hubov, dolgoletne prodajne uspešnice podjetja Digi. Nova generacija ima vgrajene zmogljivejše strojne komponente, Gigabitne mrežne vhode, optične SFP module in nudi podporo za standard USB 3.1. Mrežni USB hubi nam omogočajo neposredno priključitev in uporabo vseh perifernih USB naprav kjerkoli v omrežju, brez uporabe lokalnega gostitelja – računalnika. Izničijo tudi omejitev 5m maksimale dolžine USB kabla. Naprave z USB vhodom - digitalni certifikatni in licenčni ključi, čitalci črtnih kod in prstnih odtisov, POS terminali in številne druge, so lahko nameščeni kjerkoli v omrežju. Delujejo popolnoma identično kot če bi bile lokalno priključene na gostitelja. Rešitev deluje odlično tako na fizično prisotnih strežnikih, kot v virtualnih okoljih (denimo VMware). Vse modelske izvedbe Digi Anywhere Plus podpirajo Multi-Host dostop, kar pomeni, da se na priključeno USB napravo lahko poveže več uporabnikov hkrati. Preberi več

Digi AnywhereUSB Plus - prikaz delovanja

Digi AnywhereUSB Plus - modelske izvedbe

Digi AnywhereUSB Plus - prikaz delovanja

 
Junij 2019
Telos IoT novice Načrtovanje LoRaWAN IoT omrežja

Načrtovanje LoRaWAN IoT omrežja

Radijsko načrtovanje LoRaWAN omrežja je proces izbire najboljših lokacij za postavitev LoRa baznih postaj in LoRa nodov – senzorji, adapterji, naprave. S pomočjo meritev določimo optimalne nastavitve parametrov delovanja vseh komponent brezžičnega komunikacijskega sistema. Cilj izvajanja meritev je zagotavljanje zadostne pokritosti in zmogljivosti za kvalitetno izvajanje željenih IoT komunikacijskih storitev.

Preberi več

 
Maj 2019
Na Draytek predstavitveno stran

Draytek Vigor serija 2133 - zmogljivi VPN usmerjevalniki za SOHO okolja

Novost v Draytekovem programu so Vigorji serije 2133. Osnovna modelska serija VPN gigabitnih usmerjevalnikov je namenjen srednje zahtevnim SOHO uporabnikom. Vgrajeni so štiri gigabitni 10/100/1000 Ethernet vhodi, na katere priključimo mrežne naprave in gigabitni WAN vhod. Za vzpostavitev varne povezave med različnimi lokacijami sta na voljo dva IPSec VPN / SSL VPN tunela. Modelski izvedbi Vigor 2133n / ac imata vgrajeno 802.11n oz. 802.11ac Dual-Band brezžično WiFi dostopno točko, ki omogoča vzpostavitev zanesljivega brezžičnega WLAN omrežja. Preberi več

VPN tuneli za varno povezovanje med lokacijami

VPN tuneli za varno povezovanje med lokacijami

Dva vgrajena VPN / SSL VPN tunela poskrbita za varen oddaljeni dostop in povezavo med omrežji za vse enote podjetja, zaposlene, partnerje in stranke. Z vzpostavitvijo IPSec tunelov in uporabljeno zmogljivo strojno enkripcijo je ta izmenjava podatkov popolnoma varna in transparentna. Preberi več

 

Na Draytek predstavitveno stran

Draytek Vigor serija 200LTE - Giga 4G/LTE mobilni usmerjevalniki

Vigorji iz serije 200 LTE so gigabitni 4G/LTE mobilni usmerjevalniki, namenjen srednje zahtevnim SOHO uporabnikom. Vgrajen 4G/LTE modem (Cat.4) omogoča mobilno povezavo celotnega lokalnega omrežja s prenosno hitrostjo do 150 Mb/s. Usmerjevalniki imajo vgrajena dva Gigabitna LAN vhoda, prvi deluje tudi kot kot WAN vhod in ga lahko uporabimo za povezavo na širokopasovni modem (optika, xDSL). Za vzpostavitev varne povezave med različnimi lokacijami sta na voljo dva IPSec VPN / SSL VPN tunela. Modelska izvedba Vigor 200 LTE n ima vgrajeno 802.11 Dual-Band brezžično WiFi dostopno točko. Preberi več.

Mobilna 4G / LTE povezava za celotno lokalno omrežje

VPN tuneli za varno povezovanje med lokacijami

Vigorji serije 200 LTE so idealna rešitev za vzpostavitev hitre primarne ali redundančne (backup) spletne povezave za celotno lokalno omrežje prek hitrega 4G/LTE mobilnega omrežja. Uporabljamo jih za vzpostavitev interneta v manjših poslovnih okoljih na področjih brez žičnih povezav, za postavitev začasnih lokacij (festivali, razni zunanji dogodki), vzpostavitev spletne povezave v javnem transportu (avtobusi, vlaki), v mobilnih hišah in sorodnih okoljih. Preberi več

 

   
Cambium Predstavitvena konferenca Cambium Networks

Kako je bilo na Cambium Networks konferenci?

V sredo 8. maja 2019, smo organizirali konferenco našega principala, podjetja Cambium Networks. Konferenca je bila zelo dobro obiskana, saj se jo je udeležilo prek 50 IT strokovnjakov iz cele regije. Po pozdravnem nagovoru, ki ga je podal Sašo Mekinda, direktor podjetja Telos d.o.o., smo v večih krajših blokih spremljali predstavitev celotnega prodajnega programa Cambium. Glavna predavatelja sta bila g. Kristijan Fabina, regional sales manager in Sebastian Opiela regional technical manager iz podjetja Cambium.

Vsem udeležencem se še enkrat zahvaljujemo za udeležbo. Vsem ostalim, ki niste utegnili priti, so na spodnji povezavi na voljo PowerPoint predstavitve iz predavanj in foto galerija. Preberi več.
 
April 2019
Cambium Predstavitvena konferenca Cambium Networks

Predstavitvena konferenca Cambium Networks

Z zadovoljstvom Vas vabimo na predstavitveno konferenco Cambium Networks, ki bo v organizaciji podjetja Telos d.o.o. potekala 8. maja 2019 v Hotelu Azul v Kranju. Na konferenci Vam bodo Cambium strokovnjaki v večih krajših blokih predstavili celoten prodajni program Cambium Networks. Ne spustite edinstvene priložnosti za spoznavanje rešitev, ki lahko občutno izboljšajo vaše poslovanje. Pridružite se nam na Cambium konferenci! Udeležba je brezplačna!

Brezplačna prijava na konferenco

Marec 2019
Telos IoT novice Visoko zmogljiva mrežna oprema Cambium Networks

Telos IoT Blog - novice iz sveta interneta stvari

Na področju interneta stvari se neprestano dogaja kup novosti. Ker bi radi nebrzdano rast novih tehnologij delili z vami, smo začeli s pripravo Telos IoT Bloga. V njem objavljamo zanimive novosti iz sveta interneta stvari, reportaže iz obiskov konferenc in drugih dogodkov, predstavljamo nove produkte in rešitve, ter pišemo o naših novih projektih. Želimo vam obilo užitkov ob branju.

Obiščite Telos IoT Blog

 
Februar 2019
Cambium Networks Visoko zmogljiva mrežna oprema Cambium Networks

Visoko zmogljiva mrežna oprema Cambium Networks

Konec lanskega leta smo podpisali distribucijsko pogodbo z ameriškim podjetjem Cambium Networks. Program zajema zmogljivo opremo za vzpostavitev profesionalnih brezžičnih Wi-Fi omrežij, širokopasovne radijske PTP in PMP bridge povezave in mrežna stikala. Glavne prednosti opreme Cambium so velika zmogljivost, popolna prilagodljivost, zmagovalna zanesljivost in odlično razmerje med ceno in kvaliteto. Celovito upravljanje in analitika omrežja Cambium naprav se vrši prek brezplačne nadzorne platforme cnMaesto. Cambium opremo zaradi visoke kvalitete cenijo uporabniki iz najrazličnejših področij – podjetja, hoteli, šole, mesta, občine, industrija, infrastruktura in operaterji. Pripravili smo mikro predstavitveno stran, vabimo vas k ogledu.

Obiščite micro spletno stran

 
December 2018
Telos IoT novice adeunis industrijske IoT naprave in senzorji za LoRaWAN, Wireless M-Bus in Sigfox omrežja

Optimizacija udobja in potrošnje energije v objektih

adeunis vodilni francoski proizvajalec IoT naprav je predstavil dva nova zmogljiva senzorja - gibanja in udobja. Uporabljamo ju za optimizacijo počutja uporabnikov, izboljšanje nivoja tehničnih storitev in znižanje potrošnje energije v pametnih stavbah. Senzorja omogočata zaznavanje prisotnosti in premikanja ter merjenje svetilnosti, temperature in nivoja vlage. Oba imata vgrajen gumb za alarme in digitalni priključek (dry kontakt), prek katerega vzpostavimo razne IoT mehanizme. Senzorja sta baterijsko napajana, življenjska doba izmenljivih baterije je do 10 let. Delujeta v LoRaWAN, SigFox in Wireless M-bus LPWAN IoT omrežjih.

preberi več

 
November 2018
Telos IoT novice adeunis industrijske IoT naprave in senzorji za LoRaWAN, Wireless M-Bus in Sigfox omrežja

LoRa Start Paketi - v 4 korakih do popolne IoT rešitve

Pametna mesta, energetika, industrija, infrastruktura, kmetijstvo, so le nekatera področja, kjer se kaže ogromen potencial za vpeljavo pametnih rešitev s področja Interneta stvari. A od želje do uspešne implementacije je dolga in trnova pot. Za postavitev celovite IoT verige je potrebno združiti vsaj 3 dele – strojno opremo, omrežje in aplikacijo za prikaz in analizo pridobljenih podatkov.

Ker bi radi proces vpeljave IoT rešitev čim bolj poenostavili in naredili dosegljiv vsem, smo pripravili namenske LoRa Start Pakete. Z njimi v 4 korakih dobite popolnoma vse potrebne komponente za vpeljavo pametnih IoT rešitev na osnovi LoRaWAN tehnologije.

preberi več

 
Oktober 2018
Kliknite za predstavitev Netatmo programa

Profesionalne terenske Wi-Fi meritve

Nezadovoljiva pokritost, prenizke prenosne hitrosti, nenadzorovano nihanje moči Wi-Fi signala so nekatere od tegob s katerimi se srečuje veliko upraviteljev WLAN omrežij. Kako zagotoviti optimalno delovanje brezžičnega Wi-Fi omrežja? Odgovor je preprost, potrebno je opraviti profesionalne terenske Wi-Fi meritve, tako pred postavitvijo novega kot za optimizacijo obstoječega WLAN omrežja. Številni primeri iz prakse so pokazali, da so meritve na terenu garancija, da bo uporabnik dobil odlično Wi-Fi omrežje, z ravno pravim številom optimalno postavljenih in nastavljenih DT - WiFi omrežje po meri uporabnika.

Preberi več

 
September 2018
Telos IoT novice adeunis industrijske IoT naprave in senzorji za LoRaWAN, Wireless M-Bus in Sigfox omrežja

LoRaWAN senzorji in naprave za širok nabor IoT rešitev

Pri vzpostavitvah LoRa IoT rešitev nam je na voljo širok nabor senzorjev in naprav obogatenih z LoRa povezavo. Z LoRaWAN senzorji tako lahko med drugim na daljavo brezžično merimo najrazličnejše dejavnike – temperaturo, vlago, vsebnost plinov (CO/CO2/O3…), hrup, prisotnost, dim itd. Outdoor modelske izvedbe omogočajo namestitev na zunanjih površinah in v najzahtevnejših okoljskih pogojih. Za vzpostavitev avtomatiziranih mehanizmov delovanja v IoT rešitvah povezave strojev in opreme in za povezavo različnih števcev, uporabimo LoRaWAN naprave.

preberi več

 
Avgust 2018
Telos IoT novice LoRa IoT bazne postaje - srce IoT omrežja LoRa

LoRa IoT bazne postaje - srce IoT omrežja LoRa

Multitech Conduit LoRa bazne postaje uporabljamo za postavitve visoko zmogljivih javnih in zasebnih LoRa LPWAN IoT omrežij. Ena sama enota poskrbi za zanesljivo brezžično LoRa IoT omrežje v radiju do 16km in tako s signalom pokrije celotno manjše mesto. Bazne postaje so srce pametnega IoT omrežja. Nanje se povezuje skoraj neomejeno število najrazličnejših LoRa naprav in senzorjev. Prek vgrajene žične WAN ali mobilne povezave so povezane na splet in so tako vezni element med IoT svetom ter globalnim spletnim omrežjem. LoRa bazne postaje odpirajo vrata za takojšnjo implementacijo IoT rešitev in senzorskih omrežij na številnih področjih – industrija, pametna mesta, kmetijstvo, energetika, infrastruktura, zdravstvo, varnost…

Prikaz delovanjapreberi več

 

Telos IoT novice Vabilo na LoRaWAN The Things Conference on Tour

Zelo smo veseli, da kot sponzorji sodelujemo na prvem slovenskem dogodku LoRaWAN The Things Conference on Tour, ki se bo odvil 4. oktobra v Mariboru. Na konferenci se bo zbralo več kot 100 LoRaWAN razvijalcev, strokovnjakov in izobraževalcev iz regije. Vabimo vas, da se nam pridružite tudi vi!

Ob predstavitvah najnovejših tehnoloških rešitev in zanimivih primerov iz prakse, praktičnih delavnicah ter ob druženju in mreženju bomo skupaj raziskovali priložnosti, ki jih ponuja tehnologija LoRaWAN in The Things Network in se spoznali z najnovejšimi trendi s področja interneta stvari.

preberi več

 
Julij 2018
Na prvo Telos.Outlet stran Telos Outlet - odprodaja demo opreme in nekurantnih zalog - prihranki do -90%

Predstavljamo vam obnovljen Telos Outlet z razširjeno ponudbo zanimive mrežne opreme po zelo ugodnih cenah. Na voljo je prek 200 različnih artiklov - M2M industrijski mobilni usmerjevalniki in stikala, SOHO in WiFi oprema, naprave iz skupine IP telefonija, itd. Popusti se gibljejo med -35% pa vse tja do neverjetnih -90%, glede na PPC-je. 100 artiklov je znižanih za več kot 70%. Ne zamudite enkratne priložnosti za ugoden nakup! Količine so omejene, ponudba velja do razprodaje zalog.Za celoten Telos.Outlet katalog, kliknite tukaj (.pdf).

 

Nekaj atraktivnih Telos.Outlet priložnosti za ugoden nakup:

 
Billion M500 LTE - industrijski mobilni usmerjevalnik DIGI Transport WR11 - M2M mobilni usmerjevalnik HSPA+
Redna cena: 787€
Outlet cena: 315€
Prihranek: 60%
Redna cena: 667€
Outlet cena: 132€
Prihranek: 80%
   
InHand InRouter 728 HSPA+ - M2M mobilni usmerjevalnik Digi Transport WR21 HSPA+ M2M mobilni usmerjevalnik
Redna cena: 748€
Outlet cena: 157€
Prihranek: 80%
Redna cena: 399€
Outlet cena: 200€
Prihranek: 50%
   
Ruckus Wireless P300 - 802.11ac WiFi bridge / par Planet WDAP-C1750 - 802.11ac WiFi dostopna točka
Redna cena: 2,280€
Outlet cena: 912€
Prihranek: 60%
Redna cena: 192€
Outlet cena: 96€
Prihranek: 50%
   
 
Telos.Outlet - celoten seznam prek 200 artiklov (pdf)
 
   
Junij 2018
Telos IoT novice adeunis industrijske IoT naprave in senzorji za LoRaWAN, Wireless M-Bus in Sigfox omrežja

adeunis industrijske IoT naprave in senzorji za LoRaWAN, Wireless M-Bus in Sigfox omrežja

adeunis je francoski proizvajalec industrijskih komunikacijskih naprav in senzorjev z več kot 20 letno tradicijo. Izredno kvalitetne in inovativne IoT naprave adeunis uporabljamo za vzpostavitev brezžičnih industrijskih IoT rešitev v LoRaWAN, Wireless M-Bus in Sigfox omrežjih. Če želite izboljšati upravljanje objektov, brezžično v realnem času meriti porabo elektrike, vode in plina, spremljati nivo tekočin v rezervoarjih, na daljavo nadzorovati delovanje strojev, prejemati alarme o težavah na komponentah ali vzpostaviti kak soroden IoT mehanizem, potem so adeunis produkti idealna izbira za vas.

preberi več

 
Maj 2018
Na prvo Ruckus Wireless stran Ruckus Unleashed MSM

Ruckus Unleashed MSM

Preprosto centralizirano upravljanje Ruckus Unleashed Wi-Fi omrežij

Ruckus Unleashed Multi-Site Manager je napredna platforma za centralizirano upravljanje Ruckus Unleashed Wi-Fi omrežij (NMS). Prinaša idealno rešitev za uporabnike, ki upravljate z večjim številom brezžičnih WLAN omrežij na različnih lokacijah. Multi-Site Manager omogoča, da iz ene same točke, kjerkoli na svetu pridobimo popoln pregled nad delovanjem, varno upravljanje in nadzor ter poglobljeno poročanje za vsa naša prostorsko razdrobljena Unleashed brezžična Wi-Fi omrežja.

preberi več

 
April 2018
Telos IoT novice LoRa IoT merjenje onesnaženosti zraka

LoRa IoT merjenje onesnaženosti zraka

Samodejno merjenje 10 okoljskih parametrov / 26 strupenih plinov

Onesnaženost zraka je glavni okoljski povzročiteljev prezgodnjih smrti v urbanih okoljih kontinentalne Evrope. Glavni izvor onesnaženosti je izgorevanje fosilnih goriv, ki ga povzročajo predvsem promet, industrija in energetika. To povzroča celo serijo resnih zdravstvenih težav in bolezni ter odločilno prispeva k segrevanju planeta. Edina rešitev je neprestano merjenje onesnaženosti na čim več lokacijah, opozarjanje in ozaveščanje javnosti ter iskanje krivcev za presežene vrednosti in njihovo kaznovanje. Klasične merilne postaje so zelo drage in zapletene, kar preprečuje vzpostavitev večjega števila merilnih mest.

Z uporabo LoRa senzorskih postaj za merjenje onesnaženosti je končno na voljo naprava, ki presega te težav. S pomočjo uRAD Monitor merilnih senzorskih postaj lahko hitro, preprosto in z nizkimi stroški vzpostavimo brezžičen LoRa IoT sistem za neprestano 24/7 pametno oddaljeno merjenja onesnaženosti. Mesta, podjetja in razne organizacije lahko vzpostavijo večje število nadzornih točk na širšem področju in zajamejo vse lokacije, ki so najbolj izpostavljene – okolica obvoznic in industrijskih objektov, šole, vrtci, parki, rekreativne površine, medicinske ustanove, proizvodne hale in skladišča.

Več podatkov

Marec 2018
Na prvo Ruckus Wireless stran Ruckus Unleashed - nova mikro spletna stran

Ruckus Unleashed - nova mikro spletna stran

Vrhunsko Wi-Fi omrežje za poslovne uporabnike

Pripravili smo novo mikro spletno stran z zanimivo predstavitvijo sistema Ruckus Unleashed. Ruckus Unleashed je inovativna rešitev za vzpostavitev visoko zmogljivega profesionalnega brezžičnega Wi-Fi omrežja, ki za delovanje ne zahteva nakupa dragega in zapletenega kontrolerja. Unleashed je idealna izbira za podjetja, hotele, šole, skladišča, trgovine, lokale in ostala okolja z velikim številom Wi-Fi klientov, ki želite svojim zaposlenim, strankam in gostom ponuditi vrhunsko Wi-Fi uporabniško izkušnjo, a imate omejen proračun in IT osebje.

klik za ogled mikro spletne strani

   
   
Februar 2018
Telos IoT novice LoRa IoT rešitve za industrijo 4.0

LoRa IoT pamet za obstoječe industrijske naprave

Napredna rešitev za povezavo izoliranih industrijskih naprav in senzorjev v IoT okolje

V IoT ali Internet stvari je že povezanih več milijard najrazličnejših naprav. Premik naprav iz zaprtega lokalnega okolja v sistem, kjer naprave medsebojno komunicirajo, prinaša podjetjem in organizacijam izjemno orodje za bolj učinkovito in produktivno uporabo razpoložljivih resursov in optimizacijo poslovnih procesov.

Velik izziv za pravi razmah IoT rešitev v industrijskih in profesionalnih okoljih predstavlja dejstvo, da je trenutno kar 85% tovrstnih naprav in senzorjev nepovezanih in zato izoliranih v svojem lokalnem okolju. Rešitev te zagate bi lahko bila menjava vseh obstoječih naprav za nove z vgrajeno komunikacijsko zmogljivostjo, a je to zapleten in predvsem zelo drag proces. Potrebna je bolj pametna nova rešitev za povezavo izoliranih industrijskih naprav v IoT okolje. Prinaša jo LPWAN tehnologija LoRa in namenski LoRa adapterji, ki preprosto, učinkovito in z nizkimi stroški dodajo IoT funkcionalnost obstoječim industrijskim napravam.

Več podatkov

 

LoRa IoT Sedaj! Internet Stvari v Lora omrežju
Prijava na Telos E-novice
Telos rešitve za velike in male uporabnike
     
domov | program | rešitve | o podjetju | kontakt | novosti

© Telos d.o.o. 2002-2019