Telos.si prva stran
Nahajate se na: Nazaj na prvo stran >>
Novice | Kaj je novega v Telos d.o.o.
Srečno in uspešno 2019
Telos povezujemo svetove Srečno in uspešno 2019
 
December 2018
Telos IoT novice adeunis industrijske IoT naprave in senzorji za LoRaWAN, Wireless M-Bus in Sigfox omrežja

Optimizacija udobja in potrošnje energije v objektih

adeunis vodilni francoski proizvajalec IoT naprav je predstavil dva nova zmogljiva senzorja - gibanja in udobja. Uporabljamo ju za optimizacijo počutja uporabnikov, izboljšanje nivoja tehničnih storitev in znižanje potrošnje energije v pametnih stavbah. Senzorja omogočata zaznavanje prisotnosti in premikanja ter merjenje svetilnosti, temperature in nivoja vlage. Oba imata vgrajen gumb za alarme in digitalni priključek (dry kontakt), prek katerega vzpostavimo razne IoT mehanizme. Senzorja sta baterijsko napajana, življenjska doba izmenljivih baterije je do 10 let. Delujeta v LoRaWAN, SigFox in Wireless M-bus LPWAN IoT omrežjih.

preberi več

 
November 2018
Telos IoT novice adeunis industrijske IoT naprave in senzorji za LoRaWAN, Wireless M-Bus in Sigfox omrežja

LoRa Start Paketi - v 4 korakih do popolne IoT rešitve

Pametna mesta, energetika, industrija, infrastruktura, kmetijstvo, so le nekatera področja, kjer se kaže ogromen potencial za vpeljavo pametnih rešitev s področja Interneta stvari. A od želje do uspešne implementacije je dolga in trnova pot. Za postavitev celovite IoT verige je potrebno združiti vsaj 3 dele – strojno opremo, omrežje in aplikacijo za prikaz in analizo pridobljenih podatkov.

Ker bi radi proces vpeljave IoT rešitev čim bolj poenostavili in naredili dosegljiv vsem, smo pripravili namenske LoRa Start Pakete. Z njimi v 4 korakih dobite popolnoma vse potrebne komponente za vpeljavo pametnih IoT rešitev na osnovi LoRaWAN tehnologije.

preberi več

 
Oktober 2018
Kliknite za predstavitev Netatmo programa

Profesionalne terenske Wi-Fi meritve

Nezadovoljiva pokritost, prenizke prenosne hitrosti, nenadzorovano nihanje moči Wi-Fi signala so nekatere od tegob s katerimi se srečuje veliko upraviteljev WLAN omrežij. Kako zagotoviti optimalno delovanje brezžičnega Wi-Fi omrežja? Odgovor je preprost, potrebno je opraviti profesionalne terenske Wi-Fi meritve, tako pred postavitvijo novega kot za optimizacijo obstoječega WLAN omrežja. Številni primeri iz prakse so pokazali, da so meritve na terenu garancija, da bo uporabnik dobil odlično Wi-Fi omrežje, z ravno pravim številom optimalno postavljenih in nastavljenih DT - WiFi omrežje po meri uporabnika.

Preberi več

 
September 2018
Telos IoT novice adeunis industrijske IoT naprave in senzorji za LoRaWAN, Wireless M-Bus in Sigfox omrežja

LoRaWAN senzorji in naprave za širok nabor IoT rešitev

Pri vzpostavitvah LoRa IoT rešitev nam je na voljo širok nabor senzorjev in naprav obogatenih z LoRa povezavo. Z LoRaWAN senzorji tako lahko med drugim na daljavo brezžično merimo najrazličnejše dejavnike – temperaturo, vlago, vsebnost plinov (CO/CO2/O3…), hrup, prisotnost, dim itd. Outdoor modelske izvedbe omogočajo namestitev na zunanjih površinah in v najzahtevnejših okoljskih pogojih. Za vzpostavitev avtomatiziranih mehanizmov delovanja v IoT rešitvah povezave strojev in opreme in za povezavo različnih števcev, uporabimo LoRaWAN naprave.

preberi več

 
September 2018
Kliknite za predstavitev Netatmo programa

IP telefonija za poslovna okolja

Vpeljava poslovne IP telefonije poskrbi za občutno znižanje stroškov in obenem izboljša učinkovitost poslovanja. V podjetju Telos d.o.o. nudimo malim in srednje velikim poslovnim okoljem celovito rešitev IP telefonije na ključ, ki temelji na sistemu Asterisk IP PBX telefonske centrale. V povezavi s preizkušenim naborom strojne opreme, tvori zanesljivo ter cenovno atraktivno rešitev za telefonijo v vsakem podjetju. Rešitev odlikuje široka paleta naprednih lastnosti ter velika prilagodljivost željam naročnika. Investicija v IP telefonijo se povrne izredno hitro, glede na dolgoletne izkušnje povprečno v 12 do 24 mesecih.

Preberi več

 
Avgust 2018
Telos IoT novice LoRa IoT bazne postaje - srce IoT omrežja LoRa

LoRa IoT bazne postaje - srce IoT omrežja LoRa

Multitech Conduit LoRa bazne postaje uporabljamo za postavitve visoko zmogljivih javnih in zasebnih LoRa LPWAN IoT omrežij. Ena sama enota poskrbi za zanesljivo brezžično LoRa IoT omrežje v radiju do 16km in tako s signalom pokrije celotno manjše mesto. Bazne postaje so srce pametnega IoT omrežja. Nanje se povezuje skoraj neomejeno število najrazličnejših LoRa naprav in senzorjev. Prek vgrajene žične WAN ali mobilne povezave so povezane na splet in so tako vezni element med IoT svetom ter globalnim spletnim omrežjem. LoRa bazne postaje odpirajo vrata za takojšnjo implementacijo IoT rešitev in senzorskih omrežij na številnih področjih – industrija, pametna mesta, kmetijstvo, energetika, infrastruktura, zdravstvo, varnost…

Prikaz delovanjapreberi več

 

Telos IoT novice Vabilo na LoRaWAN The Things Conference on Tour

Zelo smo veseli, da kot sponzorji sodelujemo na prvem slovenskem dogodku LoRaWAN The Things Conference on Tour, ki se bo odvil 4. oktobra v Mariboru. Na konferenci se bo zbralo več kot 100 LoRaWAN razvijalcev, strokovnjakov in izobraževalcev iz regije. Vabimo vas, da se nam pridružite tudi vi!

Ob predstavitvah najnovejših tehnoloških rešitev in zanimivih primerov iz prakse, praktičnih delavnicah ter ob druženju in mreženju bomo skupaj raziskovali priložnosti, ki jih ponuja tehnologija LoRaWAN in The Things Network in se spoznali z najnovejšimi trendi s področja interneta stvari.

preberi več

 
Julij 2018
Na prvo Telos.Outlet stran Telos Outlet - odprodaja demo opreme in nekurantnih zalog - prihranki do -90%

Predstavljamo vam obnovljen Telos Outlet z razširjeno ponudbo zanimive mrežne opreme po zelo ugodnih cenah. Na voljo je prek 200 različnih artiklov - M2M industrijski mobilni usmerjevalniki in stikala, SOHO in WiFi oprema, naprave iz skupine IP telefonija, itd. Popusti se gibljejo med -35% pa vse tja do neverjetnih -90%, glede na PPC-je. 100 artiklov je znižanih za več kot 70%. Ne zamudite enkratne priložnosti za ugoden nakup! Količine so omejene, ponudba velja do razprodaje zalog.Za celoten Telos.Outlet katalog, kliknite tukaj (.pdf).

 

Nekaj atraktivnih Telos.Outlet priložnosti za ugoden nakup:

 
Billion M500 LTE - industrijski mobilni usmerjevalnik DIGI Transport WR11 - M2M mobilni usmerjevalnik HSPA+
Redna cena: 787€
Outlet cena: 315€
Prihranek: 60%
Redna cena: 667€
Outlet cena: 132€
Prihranek: 80%
   
InHand InRouter 728 HSPA+ - M2M mobilni usmerjevalnik Digi Transport WR21 HSPA+ M2M mobilni usmerjevalnik
Redna cena: 748€
Outlet cena: 157€
Prihranek: 80%
Redna cena: 399€
Outlet cena: 200€
Prihranek: 50%
   
Ruckus Wireless P300 - 802.11ac WiFi bridge / par Planet WDAP-C1750 - 802.11ac WiFi dostopna točka
Redna cena: 2,280€
Outlet cena: 912€
Prihranek: 60%
Redna cena: 192€
Outlet cena: 96€
Prihranek: 50%
   
 
Telos.Outlet - celoten seznam prek 200 artiklov (pdf)
 
   
Junij 2018
Telos IoT novice adeunis industrijske IoT naprave in senzorji za LoRaWAN, Wireless M-Bus in Sigfox omrežja

adeunis industrijske IoT naprave in senzorji za LoRaWAN, Wireless M-Bus in Sigfox omrežja

adeunis je francoski proizvajalec industrijskih komunikacijskih naprav in senzorjev z več kot 20 letno tradicijo. Izredno kvalitetne in inovativne IoT naprave adeunis uporabljamo za vzpostavitev brezžičnih industrijskih IoT rešitev v LoRaWAN, Wireless M-Bus in Sigfox omrežjih. Če želite izboljšati upravljanje objektov, brezžično v realnem času meriti porabo elektrike, vode in plina, spremljati nivo tekočin v rezervoarjih, na daljavo nadzorovati delovanje strojev, prejemati alarme o težavah na komponentah ali vzpostaviti kak soroden IoT mehanizem, potem so adeunis produkti idealna izbira za vas.

preberi več

 
Maj 2018
Na prvo Ruckus Wireless stran Ruckus Unleashed MSM

Ruckus Unleashed MSM

Preprosto centralizirano upravljanje Ruckus Unleashed Wi-Fi omrežij

Ruckus Unleashed Multi-Site Manager je napredna platforma za centralizirano upravljanje Ruckus Unleashed Wi-Fi omrežij (NMS). Prinaša idealno rešitev za uporabnike, ki upravljate z večjim številom brezžičnih WLAN omrežij na različnih lokacijah. Multi-Site Manager omogoča, da iz ene same točke, kjerkoli na svetu pridobimo popoln pregled nad delovanjem, varno upravljanje in nadzor ter poglobljeno poročanje za vsa naša prostorsko razdrobljena Unleashed brezžična Wi-Fi omrežja.

preberi več

 
April 2018
Telos IoT novice LoRa IoT merjenje onesnaženosti zraka

LoRa IoT merjenje onesnaženosti zraka

Samodejno merjenje 10 okoljskih parametrov / 26 strupenih plinov

Onesnaženost zraka je glavni okoljski povzročiteljev prezgodnjih smrti v urbanih okoljih kontinentalne Evrope. Glavni izvor onesnaženosti je izgorevanje fosilnih goriv, ki ga povzročajo predvsem promet, industrija in energetika. To povzroča celo serijo resnih zdravstvenih težav in bolezni ter odločilno prispeva k segrevanju planeta. Edina rešitev je neprestano merjenje onesnaženosti na čim več lokacijah, opozarjanje in ozaveščanje javnosti ter iskanje krivcev za presežene vrednosti in njihovo kaznovanje. Klasične merilne postaje so zelo drage in zapletene, kar preprečuje vzpostavitev večjega števila merilnih mest.

Z uporabo LoRa senzorskih postaj za merjenje onesnaženosti je končno na voljo naprava, ki presega te težav. S pomočjo uRAD Monitor merilnih senzorskih postaj lahko hitro, preprosto in z nizkimi stroški vzpostavimo brezžičen LoRa IoT sistem za neprestano 24/7 pametno oddaljeno merjenja onesnaženosti. Mesta, podjetja in razne organizacije lahko vzpostavijo večje število nadzornih točk na širšem področju in zajamejo vse lokacije, ki so najbolj izpostavljene – okolica obvoznic in industrijskih objektov, šole, vrtci, parki, rekreativne površine, medicinske ustanove, proizvodne hale in skladišča.

Več podatkov

Marec 2018
Na prvo Ruckus Wireless stran Ruckus Unleashed - nova mikro spletna stran

Ruckus Unleashed - nova mikro spletna stran

Vrhunsko Wi-Fi omrežje za poslovne uporabnike

Pripravili smo novo mikro spletno stran z zanimivo predstavitvijo sistema Ruckus Unleashed. Ruckus Unleashed je inovativna rešitev za vzpostavitev visoko zmogljivega profesionalnega brezžičnega Wi-Fi omrežja, ki za delovanje ne zahteva nakupa dragega in zapletenega kontrolerja. Unleashed je idealna izbira za podjetja, hotele, šole, skladišča, trgovine, lokale in ostala okolja z velikim številom Wi-Fi klientov, ki želite svojim zaposlenim, strankam in gostom ponuditi vrhunsko Wi-Fi uporabniško izkušnjo, a imate omejen proračun in IT osebje.

klik za ogled mikro spletne strani

   
   
Februar 2018
Telos IoT novice LoRa IoT rešitve za industrijo 4.0

LoRa IoT pamet za obstoječe industrijske naprave

Napredna rešitev za povezavo izoliranih industrijskih naprav in senzorjev v IoT okolje

V IoT ali Internet stvari je že povezanih več milijard najrazličnejših naprav. Premik naprav iz zaprtega lokalnega okolja v sistem, kjer naprave medsebojno komunicirajo, prinaša podjetjem in organizacijam izjemno orodje za bolj učinkovito in produktivno uporabo razpoložljivih resursov in optimizacijo poslovnih procesov.

Velik izziv za pravi razmah IoT rešitev v industrijskih in profesionalnih okoljih predstavlja dejstvo, da je trenutno kar 85% tovrstnih naprav in senzorjev nepovezanih in zato izoliranih v svojem lokalnem okolju. Rešitev te zagate bi lahko bila menjava vseh obstoječih naprav za nove z vgrajeno komunikacijsko zmogljivostjo, a je to zapleten in predvsem zelo drag proces. Potrebna je bolj pametna nova rešitev za povezavo izoliranih industrijskih naprav v IoT okolje. Prinaša jo LPWAN tehnologija LoRa in namenski LoRa adapterji, ki preprosto, učinkovito in z nizkimi stroški dodajo IoT funkcionalnost obstoječim industrijskim napravam.

Več podatkov

 
Januar 2018
Na Draytek predstavitveno stran

Draytek Vigor Serija 2926 - zmogljivi Giga Dual WAN usmerjevalniki

Predstavljamo vam novo serijo gigabitnih Dual WAN usmerjevalnikov Draytek Vigor 2926. Kot nadgradnja legendarnih Vigorjev 2925 je nova serija procesorsko še bolj zmogljiva in je zato idealna izbira za uporabo v manjših in srednje velikih podjetjih (SOHO/SME) s hitrimi gigabitnimi povezavami. Več podatkov

Glavne prednosti usmerjevalnikov Vigor 2926:
 • vgrajena dva gigabitna 10/100/1000 WAN vhoda s podporo za Load Balancing in BoD (Bandwidth on Demand).
 • vgrajeni štirje gigabitni 10/100/1000 LAN vhodi.
 • 50 VPN in 25 SSL VPN tunelov z AES, DES in 3DES enkripcijo.
 • zmogljiv objektno naravnan požarni zid (firewall), sistem CSM (Content Security Manangement) in QoS (Quality of Service).
 • Podpora za HA (High Availability) redundančni mehanizem.

Napredne VPN povezave med podružnicami podjetja

Vgrajena zmogljiva WiFi dostopna točka

V seriji Vigor 2926 sta na voljo dva modela z vgrajeno brezžično WiFi dostopno točko: Vigor 2926n - 802.11n standard, 2x2:2 radijske verige in Vigor 2926ac - 802.11ac Wave2 standard, DualBand, 4x4:4 radijske verige.

Vgrajena zmogljiva WiFi dostopna točka

Modelske izvedbe
Vigor 2926 Vigor 2926n Vigor 2926ac

 

   
Na Draytek predstavitveno stran

Draytek Vigor Serija 2926 LTE - zmogljivi mobilni Giga Dual WAN usmerjevalniki

Z vse večjimi podatkovnimi paketi, ki jih po ugodnih cenah ponujajo operaterji, postaja uporaba mobilnih povezav kot primarni način dostopa do spleta zelo zanimiva opcija tudi v SOHO in SME okoljih. Idealna izbira za varno in zmogljivo povezavo celotnega lokalnega omrežje na splet prek mobilnega omrežja so novi Giga Dual WAN mobilni usmerjevalniki iz serije Vigor 2926 LTE. Mobilno povezavo lahko uporabimo tudi kot redundančno rešitev in jo izkoristimo za povečanje skupne razpoložljive prenosne hitrosti (WAN agregacija): Več podatkov

Glavne prednosti usmerjevalnikov Vigor 2926 LTE:
 • Vgrajen 4G LTE Cat.4 modem. Največja DL hitrost - 150Mbps; UL hitrost - 50Mbps.
 • dva gigabitna 10/100/1000 WAN vhoda s podporo za Load Balancing in BoD (Bandwidth on Demand).
 • vgrajeni štirje gigabitni 10/100/1000 LAN vhodi.
 • 50 VPN in 25 SSL VPN tunelov z AES, DES in 3DES enkripcijo.
 • zmogljiv objektno naravnan požarni zid (firewall), sistem CSM (Content Security Manangement) in QoS (Quality of Service).
 • Podpora za HA (High Availability) redundančni mehanizem.
 • Modelski izvedbi z vgrajeno WiFi dostopno točko.

Prikaz delovanja

Upravljanje in nadzor usmerjevalnikov prek SMS sporočil
SMS upravljanje Prek kratkih tekstovnih sporočil (SMS) mobilne usmerjevalnike Vigor 2926 LTE preprosto in učinkovito spremljamo in upravljamo na daljavo. Preverimo lahko status usmerjevalnika in povezave, verzijo FW in WAN IP naslove. Če zelimo napravo ponastaviti, le pošljemo SMS 'router reboot". Za zagotavljanje popolne varnosti je SMS komunikacija dovoljena le iz nastavljenih telefonskih številk in je zavarovana z geslom.

Modelske izvedbe
Vigor 2926L Vigor 2926Ln Vigor 2926Lac

 

   
December 2017
Na prvo Ruckus Wireless stran Ruckus Unleashed Multi-Site Manager
 

Unleashed Multi-Site Manager je nova napredna platforma za centralizirano upravljanje Ruckus Unleashed WiFi omrežij (NMS). Pomeni idealno rešitev za uporabnike, ki upravljate z večjim številom brezžičnih WLAN omrežij na različnih lokacijah. Multi-Site Manager omogoča, da iz ene same točke, kjerkoli na svetu pridobimo popoln pregled nad delovanjem, varno upravljanje in nadzor ter poglobljeno poročanje za vsa naša brezžična WiFi omrežja. Več podatkov.

   
 

Novi Ruckus Wireless ac Wave2 WiFi dostopni točki

Na prvo Ruckus Wireless stran
Ruckus ZoneFlex R720 Ruckus ZoneFlex H320
Nova brezžična WiFi dostopna točka Ruckus Wireless ZoneFlex 720 je najzmoglivejša WLAN naprava na tržišču. Podpora za standard 802.11ac Wave2 v kombinaciji s 4x4:4 radijsko verigo in sofisticirano pametno anteno BeamFlex+ ter vgrajen 2,5Gb LAN vhod, prinašajo multi gigabitne brezžične prenosne hitrosti. Tako se zelo učinkovito rešuje potreba po vedno večji kapaciteti brezžičnih WLAN omrežij, ki jih prinaša neskončni pritok novih zahtevnih WiFi klientov. Novo cenovno ugodno brezžično WiFi stikalo Ruckus Wireless ZoneFlex H320 je idealna rešitev na popolno konvergenčno omreženje posamezne sobe v hotelih, pisarnah in več-stanovanjskih obektih. Z združitvijo visoko zmogljive gigabitne WiFi dostopne točke in dvo portnega LAN stikala dobimo napravo, ki poskrbi za brezhibno povezavo vseh IP žičnih in brezžičnih naprav, uporabnikov in aplikacij v posamezni sobi, preko ene same Ethernet povezave.
   
 
November 2017
Telos IoT novice LoRa IoT rešitve za industrijo 4.0

LoRa IoT rešitve za industrijo 4.0

Z minimalno investicijo do povečanja učinkovitosti in nižjih stroškov

Industrija se nahaja pred novim generacijskim preskokom, industrijo 4.0. Predpogoj za vstop v obdobje četrte industrijske revolucije je prisotnost namenskega industrijskega IoT omrežja. Prek njega poteka samodejna komunikacija med nameščenimi stroji, senzorji in napravami. Idealna izbira za takojšnjo vzpostavitev lastnega brezžičnega IoT omrežje je LPWAN tehnologija LoRa. LoRa prinaša revolucijo v proizvodne procese. S povezovanjem sredstev v celotni industrijski vrednostni verigi, zagotavlja popolno operativno prepoznavnost, ki omogoča sprejemanje optimalnih odločitev v realnem času. Tako pridobimo občutno izboljšano raven učinkovitosti in kakovosti, nižje stroške, večjo varnost zaposlenih in možnost uvajanja novih perspektivnih produktov in storitev.

Več podatkov

 
Oktober 2017
Kliknite za predstavitev Netatmo programa Netatmo by Starck | Pametni radiatorski ventili za 37% nižje stroške ogrevanja
 

Pametni radiatorski ventili Netatmo by Starck prinašajo v naše domove popolnoma nov koncept ogrevanja. Z njihovo uporabo na eleganten način znižamo stroške ogrevanja za izdatnih 37%. V brezplačni aplikaciji na mobilnem telefonu lahko kadarkoli iz kavča ali drugega konca sveta zelo preprosto nastavimo temperaturo za vsako posamezno sobo v domu. Netatmo sistem ogrevanja se prilagodi našim življenjskim ciklom. Z opazovanjem rutinskih dnevnih opravkov in v povezavi z vnešenimi urniki, neprestano samodejno nastavlja optimalno temperaturo v prostorih in tako skrbi za dobro počutje in racionalno potrošnjo energije. Pametni radiatorski ventili nadomeščajo večino obstoječih klasičnih ročnih in termostatskih ventilov. Uporabimo jih lahko v vseh večstanovanjskih objektih s skupinskim in daljinskim ogrevanjem ter v povezavi s Pametnim termostatom Netatmo tudi v hišah z individualnim sistemom ogrevanja. Prvi Pametni radiatorski ventili so že na zalogi, a je zaradi izjemnega povpraševanja po celi Evropi ta zelo omejena. Nove dobave so predvidene v decembru. Prednaročila že sprejemamo!

Netatmo by Starck | Pametni radiatorski ventili za 37% nižje stroške ogrevanja

Glavne prednosti pametnih radiatorskih ventilov Netatmo:
 • Izjemni prihranki z do 37% nižjimi stroški za ogrevanje doma.
 • Oddaljeno nastavljanje željene temperature za vsako posamezno sobo z mobilnim telefonom.
 • Samodejno prilagajanje temperature našim aktivnostim, delom dneva in vnešenim urnikom.
 • Brezplačna mobilna aplikacija za iOS in Android naprave ter spletna aplikacija za PC/Mac.
 • Možnost namestitve v samostojnih hišah in večstanovanjskih objektih z različnimi tipi ogrevanja.
 • Preprosta nadomestitev obstoječih ročnih in termostatskih ventilov.
 • Design Philippe Starck.
 • Več podatkov
   
  Netatmo by Starck | Pametni radiatorski ventili za 37% nižje stroške ogrevanja
 

Pametni radiatorski ventili Netatmo so namenjeni vsem, ki želite elegantno znižati stroške ogrevanja. V raziskavi opravljeni na Univerzi za energetiko Supélec, je bilo ugotovljeno, da se z uporabo ventilov Netatmo znižajo stroški ogrevanja za zavidanja vrednih 37%. Sistem pametnega ogrevanja Netamo temelji na prilagojenem urniku, ki za vse sobe v domu inteligentno določi in nastavlja optimalno temperaturo glede na dele dneva, vreme, izolacijo, število oseb v prostoru in letne čase. Ventili tudi zaznajo odprto okno in ob tem znižajo temperaturo radiatorja ter tako dodatno privarčujejo.

   
  Netatmo by Starck | Pametni radiatorski ventili za 37% nižje stroške ogrevanja
 

Preprosta kretnja v aplikaciji na mobilnem telefonu zadostuje, da iz kavča ali drugega konca sveta na daljavo nastavimo željeno temperaturo za vsako posamezno sobo v domu. Temperaturo lahko nastavljamo tudi ročno. Na ventilu je vgrajen kvaliteten E-ink zaslon, ki prikazuje trenutno in nastavljeno temperaturo. V posamezen ogrevalni sistem je mogoče dodati do 20 ventilov. Napajanje je izvedeno prek priloženih AA bateriji z življenjsko dobo 2 leti.

   
  Netatmo by Starck | Pametni radiatorski ventili za 37% nižje stroške ogrevanja
 

Netatmo sistem sestavi urnik ogrevanja, ki se popolnoma prilagodi našim željam in zunanjim dejavnikom. Sistem tako recimo ob željenih delih dneva v kopalnici dvigne temperaturo na 21°C, v spalnici jo čez dan, ko je ta prazna, vzdržuje na 17°C. Seveda lahko v vsakem trenutku na mobilnem telefonu ali samem ventilu tudi sami nastavimo željeno temperaturo. Ko smo od doma odsotni, sistem vključi Eco način in zniža temperaturo v vseh prostorih. Netatmo pametno ogrevanje tudi poskrbi, da se iz počitnic vedno lahko vrnemo v topel dom.

Več podatkov

   
September 2017
Telos IoT novice

LoRa strojna oprema - vse potrebne komponente za vpeljavo LoRa rešitev

LoRa IoT strojna oprema

Popoln nabor vse potrebne opreme za vpeljavo pametnih IoT rešitev

V podjetju Telos vam na široko odpiramo vrata v IoT dobo. Nudimo popoln nabor vseh potrebnih strojnih komponent za vpeljavo pametnih IoT rešitev na osnovi LoRa tehnologije. Na voljo so LoRa prehodi - bazne postaje prek katerih vzpostavimo LoRa omrežje, velika izbira LoRa senzorjev za meritve najrazličnejših kategorij in dejavnikov, LoRa naprave za vzpostavitev avtomatiziranih mehanizmov delovanja v IoT rešitvah in vgradni LoRa moduli za dodajanje Lora povezave v nove naprave.

Več podatkov

 
Avgust 2017
Telos IoT novice

LoRa IoT Sedaj! IoT rešitvePrek baterijsko napajanih LoRa IoT senzorjev lahko  na velikih razdaljah znotraj in zunaj objektov brezžično spremljamo in merimo številne dejavnike, od temperature do prisotnosti ozona ter trdih delcev (PM2.5). Pridobljene podatke lahko sprida izkoristimo za vzpostavitev naprednih rešitev pametnega merjenja okoljskih pogojev in pametnega merjenja onesnaženosti. Rešitvi prinašata popoln pregled nad kvaliteto zraka v vseh željenih prostorih in objektih, ter možnost neprestanega analiziranja onesnaženosti zraka na vseh najbolj izpostavljenih točkah.

 

Telos IoT novice LoRa IoT Sedaj! - Pamentno merjenje okoljskih pogojev

Raziskave so pokazale, da je v velikem številu primerov zrak znotraj prostorov od dva do pet krat bolj onesnažen kot na zunanjih površinah. Izpostavljanje neprimernim okoljskim pogojem je krivo za številne zdravstvene težave, povzroča slabo počutje in obenem zmanjšuje koncentracijo. Tem problemom se lahko izognemo le tako, da okoljske dejavnike neprestano merimo in se na meritve odzovemo s primernimi dejanji. Idealno rešitev prinaša LoRa senzorno omrežje. Več podatkov.


KAJ NAM PRINESE LoRa SENZORNO OMREŽJE?
 • Popoln pregled nad kvaliteto zraka v vseh željenih prostorih in objektih.
 • Spremljanje nivoja ogljikovega monoksida CO in ostalih strupenih plinov.
 • Opozarjanje na previsoko vrednost CO2.
 • Boljše počutje zaposlenih in gostov.
 • Odličen pripomoček za nastavljanje optimalne temperature v objektih, kar prinaša velike prihranke pri ogrevanju in hlajenju.
 • Idealna rešitev za  vzpostavitve sistema merjenja temperature v hladilnikih, kontejnerjih, komorah in ostalih izoliranih predelih.
 • Zelo preprosta namestitev in upravljanje, ter nizki obratovalni stroški.

PRIKAZ DELOVANJA / SHEMA OMREŽJA:

Prikaz delovanja

 
 
Telos IoT novice LoRa IoT Sedaj! - Pamentno merjenje onesnaženosti

Onesnaženost zraka je velika težava moderne dobe. Industrijski in energetski objekti ter velika količina motornih vozil so krivi, da je zrak v našem okolju onesnažen. To povzroča celo serijo resnih zdravstvenih težav in bolezni ter odločilno prispeva k segrevanju planeta. Edina rešitev je neprestano merjenje onesnaženosti na čim več lokacijah in stalno opozarjanje na presežene vrednosti. Trenutno so za to na voljo le izredno drage merilne postaje, ki zaznavajo omejen nabor dejavnikov. Visoka cena merilnih enot preprečuje, da bi mesta, podjetja  in razne organizacije vzpostavila večje število nadzornih točk na širšem področju in zajela vse lokacije, ki so najbolj izpostavljene – okolica obvoznic in industrijskih objektov, šole, vrtci, parki. Odgovor na te dileme prinaša tehnologija LoRa.
Več podatkov.


KAJ PRIDOBIMO Z LoRa MERITVAMI ONESNAŽENOSTI?
 • Možnost neprestanega analiziranja onesnaženosti zraka na vseh najbolj izpostavljenih točkah v mestu (obvoznice, šole, parki, mestni trgi).
 • Merjenje vsebnost PM trdih delcev, CO in CO2 (ogljikov monoksid in dioksid), ozona (O3), vlage, temperature, zračnega pritiska ter ostalih dejavnikov.
 • Sistem omogoča analizo pridobljenih meritev v realnem času, kreiranje poročil ter pošiljanje opozoril in alarmov ob prekoračitvah nastavljenih vrednosti.
 • Preprosta namestitev in upravljanje ter zelo ugoden CAPEX in OPEX.

PRIKAZ DELOVANJA / SHEMA OMREŽJA:

Prikaz delovanja

   
Julij 2017
Kliknite za predstavitev Netatmo programa Netatmo Trener za zdrav dom - pametno spremljanje okoljskih pogojev
 

Netatmo Trener za zdrav dom spreminja naš pogled na kvaliteto okolja v katerem bivamo. Številne raziskave so pokazale, da je zrak znotraj naših domov večkrat precej bolj onesnažen kot zunaj. Slaba kvaliteta zraka povzroča glavobole, otežuje koncentracijo, onemogoča spanje otrok in pospeši težave pri astmatikih. Netatmo Trener prek vgrajene umetne inteligence neprestano spremlja kvaliteto zraka, vlago, temperaturo in nivo hrupa v prostorih. Opozori nas na neprimerne vrednosti in svetuje, kako jih izboljšati. V vsakem trenutku lahko s hitrim pogledom v brezplačno aplikacijo na telefonu preverimo kakšno je stanje okolja znotraj našega doma. Netatmo Trener za zdrav dom je končno na voljo!. PPC: 99,99€ (81,95€ + DDV).

Glavne prednosti Netatmo Trenerja za zdrav dom:
 • Vgrajena umetne inteligence spreminja naš pogled na kvaliteto okolja v katerem bivamo.
 • Pametno spremljanje domačih okoljskih pogojev neposredno na pametnem telefonu.
 • Vgrajeni senzorji kvalitete zraka (CO2), vlage, temperature in nivoja hrupa v prostorih.
 • Samodejno opozorjanje na neprimerne vrednosti in nasveti kako jih izboljšati.
 • Izjemno preprosta namestitev in povezava na splet prek obstoječega domačega WiFi omrežja.
 • Brezplačna mobilna aplikacija za iOS in Android naprave ter spletna aplikacija za PC/Mac.
 • Več podatkov

 

  Netatmo Trener za zdrav dom - pametno spremljanje okoljskih pogojev
 

Hiter pogled v aplikacijo na telefonu nam z barvami nazorno prikaže stanje okolja v domu. Ta se glede na izmerjene vrednosti obarva zeleno, če so te dobre, rumeno, ob mejnih vrednostih in rdeče, ko so te prekoračene. Trener nam obenem podaja praktične nasvete, kako izboljšati kvaliteto bivanja.

 

  Netatmo Trener za zdrav dom - pametno spremljanje okoljskih pogojev
 

Netatmo Trener ima vgrajene štiri senzorje s katerimi neprestano meri kvalitete zraka, vlago, temperaturo in nivo hrupa. Vsaka od teh vrednosti močno vpliva na naše počutje in kvaliteto bivanja.

 

  Netatmo Trener za zdrav dom - pametno spremljanje okoljskih pogojev
 

Netatmo Trener mobilna aplikacija je brezplačno na voljo za iOS in Android prenosne naprave. V aplikaciji so nam na voljo vsi trenutni in v preteklosti zmerjeni podatki iz senzorjev, opozorila in nasveti. Prek spletne aplikacije lahko spremljamo podatke iz Trenerja tudi na notesniku oz. namiznem računalniku (PC/Mac). Dostop do meritev lahko damo vsem željenim uporabnikom, vzporedno lahko v aplikaciji spremljamo podatke in večjega števila Trenerjev, ki jih namestimo v vse željene prostore našega doma.

   
Junij 2017
Telos IoT novice

LoRa IoT Sedaj! - Internet stvari v LoRa omrežju Vrsto let so pravi razmah IoT sistemov ovirale tehnične omejitve obstoječih brezžičnih omrežij – velika potrošnja energije, prekratki dometi, neenotni standardi in predvsem previsoki stroški.

Pravi odgovor na vse te dileme prinaša IoT tehnologija LoRa. LoRa je odprt nelicenčni brezžični IoT komunikacijski standard, ki ga je razvilo združenje LoRa Alliance. Nastal je namensko za vzpostavitev zmogljivih in učinkovitih javnih in zasebnih LPWAN (Low Power Wide Area Network) IoT omrežij znotraj in zunaj prostorov.

Poleg brezplačne uporabe in minimalnih stroškov za vzpostavitev mrežne infrastrukture, so glavne prednosti LoRa IoT omrežja izjemen domet, zelo nizka potrošnja energije, popolna varnost, velika mrežna zmogljivost, odpornost na motnje in podpora za lokacijske storitve.

 
Obiščite mikro site LoRa IoT Sedaj!

 

LoRa IoT Sedaj! Internet Stvari v Lora omrežju
Prijava na Telos E-novice
Telos rešitve za velike in male uporabnike
     
domov | program | rešitve | o podjetju | kontakt | novosti

© Telos d.o.o. 2002-2019