Telos.si prva stran
Nahajate se na: Nazaj na prvo stran >>
Novice | Kaj je novega v Telos d.o.o.
April 2018
Telos IoT novice LoRa IoT merjenje onesnaženosti zraka

LoRa IoT merjenje onesnaženosti zraka

Samodejno merjenje 10 okoljskih parametrov / 26 strupenih plinov

Onesnaženost zraka je glavni okoljski povzročiteljev prezgodnjih smrti v urbanih okoljih kontinentalne Evrope. Glavni izvor onesnaženosti je izgorevanje fosilnih goriv, ki ga povzročajo predvsem promet, industrija in energetika. To povzroča celo serijo resnih zdravstvenih težav in bolezni ter odločilno prispeva k segrevanju planeta. Edina rešitev je neprestano merjenje onesnaženosti na čim več lokacijah, opozarjanje in ozaveščanje javnosti ter iskanje krivcev za presežene vrednosti in njihovo kaznovanje. Klasične merilne postaje so zelo drage in zapletene, kar preprečuje vzpostavitev večjega števila merilnih mest.

Z uporabo LoRa senzorskih postaj za merjenje onesnaženosti je končno na voljo naprava, ki presega te težav. S pomočjo uRAD Monitor merilnih senzorskih postaj lahko hitro, preprosto in z nizkimi stroški vzpostavimo brezžičen LoRa IoT sistem za neprestano 24/7 pametno oddaljeno merjenja onesnaženosti. Mesta, podjetja in razne organizacije lahko vzpostavijo večje število nadzornih točk na širšem področju in zajamejo vse lokacije, ki so najbolj izpostavljene – okolica obvoznic in industrijskih objektov, šole, vrtci, parki, rekreativne površine, medicinske ustanove, proizvodne hale in skladišča.

Več podatkov

Marec 2018
Na prvo Ruckus Wireless stran LoRa IoT rešitve za industrijo 4.0

Ruckus Unleashed - nova mikro spletna stran

Vrhunsko Wi-Fi omrežje za poslovne uporabnike

Pripravili smo novo mikro spletno stran z zanimivo predstavitvijo sistema Ruckus Unleashed. Ruckus Unleashed je inovativna rešitev za vzpostavitev visoko zmogljivega profesionalnega brezžičnega Wi-Fi omrežja, ki za delovanje ne zahteva nakupa dragega in zapletenega kontrolerja. Unleashed je idealna izbira za podjetja, hotele, šole, skladišča, trgovine, lokale in ostala okolja z velikim številom Wi-Fi klientov, ki želite svojim zaposlenim, strankam in gostom ponuditi vrhunsko Wi-Fi uporabniško izkušnjo, a imate omejen proračun in IT osebje.

klik za ogled mikro spletne strani

   
   
Februar 2018
Telos IoT novice LoRa IoT rešitve za industrijo 4.0

LoRa IoT pamet za obstoječe industrijske naprave

Napredna rešitev za povezavo izoliranih industrijskih naprav in senzorjev v IoT okolje

V IoT ali Internet stvari je že povezanih več milijard najrazličnejših naprav. Premik naprav iz zaprtega lokalnega okolja v sistem, kjer naprave medsebojno komunicirajo, prinaša podjetjem in organizacijam izjemno orodje za bolj učinkovito in produktivno uporabo razpoložljivih resursov in optimizacijo poslovnih procesov.

Velik izziv za pravi razmah IoT rešitev v industrijskih in profesionalnih okoljih predstavlja dejstvo, da je trenutno kar 85% tovrstnih naprav in senzorjev nepovezanih in zato izoliranih v svojem lokalnem okolju. Rešitev te zagate bi lahko bila menjava vseh obstoječih naprav za nove z vgrajeno komunikacijsko zmogljivostjo, a je to zapleten in predvsem zelo drag proces. Potrebna je bolj pametna nova rešitev za povezavo izoliranih industrijskih naprav v IoT okolje. Prinaša jo LPWAN tehnologija LoRa in namenski LoRa adapterji, ki preprosto, učinkovito in z nizkimi stroški dodajo IoT funkcionalnost obstoječim industrijskim napravam.

Več podatkov

 
Januar 2018
Na Draytek predstavitveno stran

Draytek Vigor Serija 2926 - zmogljivi Giga Dual WAN usmerjevalniki

Predstavljamo vam novo serijo gigabitnih Dual WAN usmerjevalnikov Draytek Vigor 2926. Kot nadgradnja legendarnih Vigorjev 2925 je nova serija procesorsko še bolj zmogljiva in je zato idealna izbira za uporabo v manjših in srednje velikih podjetjih (SOHO/SME) s hitrimi gigabitnimi povezavami. Več podatkov

Glavne prednosti usmerjevalnikov Vigor 2926:
 • vgrajena dva gigabitna 10/100/1000 WAN vhoda s podporo za Load Balancing in BoD (Bandwidth on Demand).
 • vgrajeni štirje gigabitni 10/100/1000 LAN vhodi.
 • 50 VPN in 25 SSL VPN tunelov z AES, DES in 3DES enkripcijo.
 • zmogljiv objektno naravnan požarni zid (firewall), sistem CSM (Content Security Manangement) in QoS (Quality of Service).
 • Podpora za HA (High Availability) redundančni mehanizem.

Napredne VPN povezave med podružnicami podjetja

Vgrajena zmogljiva WiFi dostopna točka

V seriji Vigor 2926 sta na voljo dva modela z vgrajeno brezžično WiFi dostopno točko: Vigor 2926n - 802.11n standard, 2x2:2 radijske verige in Vigor 2926ac - 802.11ac Wave2 standard, DualBand, 4x4:4 radijske verige.

Vgrajena zmogljiva WiFi dostopna točka

Modelske izvedbe
Vigor 2926 Vigor 2926n Vigor 2926ac

 

   
Na Draytek predstavitveno stran

Draytek Vigor Serija 2926 LTE - zmogljivi mobilni Giga Dual WAN usmerjevalniki

Z vse večjimi podatkovnimi paketi, ki jih po ugodnih cenah ponujajo operaterji, postaja uporaba mobilnih povezav kot primarni način dostopa do spleta zelo zanimiva opcija tudi v SOHO in SME okoljih. Idealna izbira za varno in zmogljivo povezavo celotnega lokalnega omrežje na splet prek mobilnega omrežja so novi Giga Dual WAN mobilni usmerjevalniki iz serije Vigor 2926 LTE. Mobilno povezavo lahko uporabimo tudi kot redundančno rešitev in jo izkoristimo za povečanje skupne razpoložljive prenosne hitrosti (WAN agregacija): Več podatkov

Glavne prednosti usmerjevalnikov Vigor 2926 LTE:
 • Vgrajen 4G LTE Cat.4 modem. Največja DL hitrost - 150Mbps; UL hitrost - 50Mbps.
 • dva gigabitna 10/100/1000 WAN vhoda s podporo za Load Balancing in BoD (Bandwidth on Demand).
 • vgrajeni štirje gigabitni 10/100/1000 LAN vhodi.
 • 50 VPN in 25 SSL VPN tunelov z AES, DES in 3DES enkripcijo.
 • zmogljiv objektno naravnan požarni zid (firewall), sistem CSM (Content Security Manangement) in QoS (Quality of Service).
 • Podpora za HA (High Availability) redundančni mehanizem.
 • Modelski izvedbi z vgrajeno WiFi dostopno točko.

Prikaz delovanja

Upravljanje in nadzor usmerjevalnikov prek SMS sporočil
SMS upravljanje Prek kratkih tekstovnih sporočil (SMS) mobilne usmerjevalnike Vigor 2926 LTE preprosto in učinkovito spremljamo in upravljamo na daljavo. Preverimo lahko status usmerjevalnika in povezave, verzijo FW in WAN IP naslove. Če zelimo napravo ponastaviti, le pošljemo SMS 'router reboot". Za zagotavljanje popolne varnosti je SMS komunikacija dovoljena le iz nastavljenih telefonskih številk in je zavarovana z geslom.

Modelske izvedbe
Vigor 2926L Vigor 2926Ln Vigor 2926Lac

 

Srećno 2018!
  Srečno 2018
   
December 2017
Na prvo Ruckus Wireless stran Ruckus Unleashed Multi-Site Manager
 

Unleashed Multi-Site Manager je nova napredna platforma za centralizirano upravljanje Ruckus Unleashed WiFi omrežij (NMS). Pomeni idealno rešitev za uporabnike, ki upravljate z večjim številom brezžičnih WLAN omrežij na različnih lokacijah. Multi-Site Manager omogoča, da iz ene same točke, kjerkoli na svetu pridobimo popoln pregled nad delovanjem, varno upravljanje in nadzor ter poglobljeno poročanje za vsa naša brezžična WiFi omrežja. Več podatkov.

   
 

Novi Ruckus Wireless ac Wave2 WiFi dostopni točki

Na prvo Ruckus Wireless stran
Ruckus ZoneFlex R720 Ruckus ZoneFlex H320
Nova brezžična WiFi dostopna točka Ruckus Wireless ZoneFlex 720 je najzmoglivejša WLAN naprava na tržišču. Podpora za standard 802.11ac Wave2 v kombinaciji s 4x4:4 radijsko verigo in sofisticirano pametno anteno BeamFlex+ ter vgrajen 2,5Gb LAN vhod, prinašajo multi gigabitne brezžične prenosne hitrosti. Tako se zelo učinkovito rešuje potreba po vedno večji kapaciteti brezžičnih WLAN omrežij, ki jih prinaša neskončni pritok novih zahtevnih WiFi klientov. Novo cenovno ugodno brezžično WiFi stikalo Ruckus Wireless ZoneFlex H320 je idealna rešitev na popolno konvergenčno omreženje posamezne sobe v hotelih, pisarnah in več-stanovanjskih obektih. Z združitvijo visoko zmogljive gigabitne WiFi dostopne točke in dvo portnega LAN stikala dobimo napravo, ki poskrbi za brezhibno povezavo vseh IP žičnih in brezžičnih naprav, uporabnikov in aplikacij v posamezni sobi, preko ene same Ethernet povezave.
   
 
November 2017
Telos IoT novice LoRa IoT rešitve za industrijo 4.0

LoRa IoT rešitve za industrijo 4.0

Z minimalno investicijo do povečanja učinkovitosti in nižjih stroškov

Industrija se nahaja pred novim generacijskim preskokom, industrijo 4.0. Predpogoj za vstop v obdobje četrte industrijske revolucije je prisotnost namenskega industrijskega IoT omrežja. Prek njega poteka samodejna komunikacija med nameščenimi stroji, senzorji in napravami. Idealna izbira za takojšnjo vzpostavitev lastnega brezžičnega IoT omrežje je LPWAN tehnologija LoRa. LoRa prinaša revolucijo v proizvodne procese. S povezovanjem sredstev v celotni industrijski vrednostni verigi, zagotavlja popolno operativno prepoznavnost, ki omogoča sprejemanje optimalnih odločitev v realnem času. Tako pridobimo občutno izboljšano raven učinkovitosti in kakovosti, nižje stroške, večjo varnost zaposlenih in možnost uvajanja novih perspektivnih produktov in storitev.

Več podatkov

 
Oktober 2017
Kliknite za predstavitev Netatmo programa Netatmo by Starck | Pametni radiatorski ventili za 37% nižje stroške ogrevanja
 

Pametni radiatorski ventili Netatmo by Starck prinašajo v naše domove popolnoma nov koncept ogrevanja. Z njihovo uporabo na eleganten način znižamo stroške ogrevanja za izdatnih 37%. V brezplačni aplikaciji na mobilnem telefonu lahko kadarkoli iz kavča ali drugega konca sveta zelo preprosto nastavimo temperaturo za vsako posamezno sobo v domu. Netatmo sistem ogrevanja se prilagodi našim življenjskim ciklom. Z opazovanjem rutinskih dnevnih opravkov in v povezavi z vnešenimi urniki, neprestano samodejno nastavlja optimalno temperaturo v prostorih in tako skrbi za dobro počutje in racionalno potrošnjo energije. Pametni radiatorski ventili nadomeščajo večino obstoječih klasičnih ročnih in termostatskih ventilov. Uporabimo jih lahko v vseh večstanovanjskih objektih s skupinskim in daljinskim ogrevanjem ter v povezavi s Pametnim termostatom Netatmo tudi v hišah z individualnim sistemom ogrevanja. Prvi Pametni radiatorski ventili so že na zalogi, a je zaradi izjemnega povpraševanja po celi Evropi ta zelo omejena. Nove dobave so predvidene v decembru. Prednaročila že sprejemamo!

Netatmo by Starck | Pametni radiatorski ventili za 37% nižje stroške ogrevanja

Glavne prednosti pametnih radiatorskih ventilov Netatmo:
 • Izjemni prihranki z do 37% nižjimi stroški za ogrevanje doma.
 • Oddaljeno nastavljanje željene temperature za vsako posamezno sobo z mobilnim telefonom.
 • Samodejno prilagajanje temperature našim aktivnostim, delom dneva in vnešenim urnikom.
 • Brezplačna mobilna aplikacija za iOS in Android naprave ter spletna aplikacija za PC/Mac.
 • Možnost namestitve v samostojnih hišah in večstanovanjskih objektih z različnimi tipi ogrevanja.
 • Preprosta nadomestitev obstoječih ročnih in termostatskih ventilov.
 • Design Philippe Starck.
 • Več podatkov
   
  Netatmo by Starck | Pametni radiatorski ventili za 37% nižje stroške ogrevanja
 

Pametni radiatorski ventili Netatmo so namenjeni vsem, ki želite elegantno znižati stroške ogrevanja. V raziskavi opravljeni na Univerzi za energetiko Supélec, je bilo ugotovljeno, da se z uporabo ventilov Netatmo znižajo stroški ogrevanja za zavidanja vrednih 37%. Sistem pametnega ogrevanja Netamo temelji na prilagojenem urniku, ki za vse sobe v domu inteligentno določi in nastavlja optimalno temperaturo glede na dele dneva, vreme, izolacijo, število oseb v prostoru in letne čase. Ventili tudi zaznajo odprto okno in ob tem znižajo temperaturo radiatorja ter tako dodatno privarčujejo.

   
  Netatmo by Starck | Pametni radiatorski ventili za 37% nižje stroške ogrevanja
 

Preprosta kretnja v aplikaciji na mobilnem telefonu zadostuje, da iz kavča ali drugega konca sveta na daljavo nastavimo željeno temperaturo za vsako posamezno sobo v domu. Temperaturo lahko nastavljamo tudi ročno. Na ventilu je vgrajen kvaliteten E-ink zaslon, ki prikazuje trenutno in nastavljeno temperaturo. V posamezen ogrevalni sistem je mogoče dodati do 20 ventilov. Napajanje je izvedeno prek priloženih AA bateriji z življenjsko dobo 2 leti.

   
  Netatmo by Starck | Pametni radiatorski ventili za 37% nižje stroške ogrevanja
 

Netatmo sistem sestavi urnik ogrevanja, ki se popolnoma prilagodi našim željam in zunanjim dejavnikom. Sistem tako recimo ob željenih delih dneva v kopalnici dvigne temperaturo na 21°C, v spalnici jo čez dan, ko je ta prazna, vzdržuje na 17°C. Seveda lahko v vsakem trenutku na mobilnem telefonu ali samem ventilu tudi sami nastavimo željeno temperaturo. Ko smo od doma odsotni, sistem vključi Eco način in zniža temperaturo v vseh prostorih. Netatmo pametno ogrevanje tudi poskrbi, da se iz počitnic vedno lahko vrnemo v topel dom.

Več podatkov

   
September 2017
Telos IoT novice

LoRa strojna oprema - vse potrebne komponente za vpeljavo LoRa rešitev

LoRa IoT strojna oprema

Popoln nabor vse potrebne opreme za vpeljavo pametnih IoT rešitev

V podjetju Telos vam na široko odpiramo vrata v IoT dobo. Nudimo popoln nabor vseh potrebnih strojnih komponent za vpeljavo pametnih IoT rešitev na osnovi LoRa tehnologije. Na voljo so LoRa prehodi - bazne postaje prek katerih vzpostavimo LoRa omrežje, velika izbira LoRa senzorjev za meritve najrazličnejših kategorij in dejavnikov, LoRa naprave za vzpostavitev avtomatiziranih mehanizmov delovanja v IoT rešitvah in vgradni LoRa moduli za dodajanje Lora povezave v nove naprave.

Več podatkov

 
Avgust 2017
Telos IoT novice

LoRa IoT Sedaj! IoT rešitvePrek baterijsko napajanih LoRa IoT senzorjev lahko  na velikih razdaljah znotraj in zunaj objektov brezžično spremljamo in merimo številne dejavnike, od temperature do prisotnosti ozona ter trdih delcev (PM2.5). Pridobljene podatke lahko sprida izkoristimo za vzpostavitev naprednih rešitev pametnega merjenja okoljskih pogojev in pametnega merjenja onesnaženosti. Rešitvi prinašata popoln pregled nad kvaliteto zraka v vseh željenih prostorih in objektih, ter možnost neprestanega analiziranja onesnaženosti zraka na vseh najbolj izpostavljenih točkah.

 

Telos IoT novice LoRa IoT Sedaj! - Pamentno merjenje okoljskih pogojev

Raziskave so pokazale, da je v velikem številu primerov zrak znotraj prostorov od dva do pet krat bolj onesnažen kot na zunanjih površinah. Izpostavljanje neprimernim okoljskim pogojem je krivo za številne zdravstvene težave, povzroča slabo počutje in obenem zmanjšuje koncentracijo. Tem problemom se lahko izognemo le tako, da okoljske dejavnike neprestano merimo in se na meritve odzovemo s primernimi dejanji. Idealno rešitev prinaša LoRa senzorno omrežje. Več podatkov.


KAJ NAM PRINESE LoRa SENZORNO OMREŽJE?
 • Popoln pregled nad kvaliteto zraka v vseh željenih prostorih in objektih.
 • Spremljanje nivoja ogljikovega monoksida CO in ostalih strupenih plinov.
 • Opozarjanje na previsoko vrednost CO2.
 • Boljše počutje zaposlenih in gostov.
 • Odličen pripomoček za nastavljanje optimalne temperature v objektih, kar prinaša velike prihranke pri ogrevanju in hlajenju.
 • Idealna rešitev za  vzpostavitve sistema merjenja temperature v hladilnikih, kontejnerjih, komorah in ostalih izoliranih predelih.
 • Zelo preprosta namestitev in upravljanje, ter nizki obratovalni stroški.

PRIKAZ DELOVANJA / SHEMA OMREŽJA:

Prikaz delovanja

 
 
Telos IoT novice LoRa IoT Sedaj! - Pamentno merjenje onesnaženosti

Onesnaženost zraka je velika težava moderne dobe. Industrijski in energetski objekti ter velika količina motornih vozil so krivi, da je zrak v našem okolju onesnažen. To povzroča celo serijo resnih zdravstvenih težav in bolezni ter odločilno prispeva k segrevanju planeta. Edina rešitev je neprestano merjenje onesnaženosti na čim več lokacijah in stalno opozarjanje na presežene vrednosti. Trenutno so za to na voljo le izredno drage merilne postaje, ki zaznavajo omejen nabor dejavnikov. Visoka cena merilnih enot preprečuje, da bi mesta, podjetja  in razne organizacije vzpostavila večje število nadzornih točk na širšem področju in zajela vse lokacije, ki so najbolj izpostavljene – okolica obvoznic in industrijskih objektov, šole, vrtci, parki. Odgovor na te dileme prinaša tehnologija LoRa.
Več podatkov.


KAJ PRIDOBIMO Z LoRa MERITVAMI ONESNAŽENOSTI?
 • Možnost neprestanega analiziranja onesnaženosti zraka na vseh najbolj izpostavljenih točkah v mestu (obvoznice, šole, parki, mestni trgi).
 • Merjenje vsebnost PM trdih delcev, CO in CO2 (ogljikov monoksid in dioksid), ozona (O3), vlage, temperature, zračnega pritiska ter ostalih dejavnikov.
 • Sistem omogoča analizo pridobljenih meritev v realnem času, kreiranje poročil ter pošiljanje opozoril in alarmov ob prekoračitvah nastavljenih vrednosti.
 • Preprosta namestitev in upravljanje ter zelo ugoden CAPEX in OPEX.

PRIKAZ DELOVANJA / SHEMA OMREŽJA:

Prikaz delovanja

   
Julij 2017
Kliknite za predstavitev Netatmo programa Netatmo Trener za zdrav dom - pametno spremljanje okoljskih pogojev
 

Netatmo Trener za zdrav dom spreminja naš pogled na kvaliteto okolja v katerem bivamo. Številne raziskave so pokazale, da je zrak znotraj naših domov večkrat precej bolj onesnažen kot zunaj. Slaba kvaliteta zraka povzroča glavobole, otežuje koncentracijo, onemogoča spanje otrok in pospeši težave pri astmatikih. Netatmo Trener prek vgrajene umetne inteligence neprestano spremlja kvaliteto zraka, vlago, temperaturo in nivo hrupa v prostorih. Opozori nas na neprimerne vrednosti in svetuje, kako jih izboljšati. V vsakem trenutku lahko s hitrim pogledom v brezplačno aplikacijo na telefonu preverimo kakšno je stanje okolja znotraj našega doma. Netatmo Trener za zdrav dom je končno na voljo!. PPC: 99,99€ (81,95€ + DDV).

Glavne prednosti Netatmo Trenerja za zdrav dom:
 • Vgrajena umetne inteligence spreminja naš pogled na kvaliteto okolja v katerem bivamo.
 • Pametno spremljanje domačih okoljskih pogojev neposredno na pametnem telefonu.
 • Vgrajeni senzorji kvalitete zraka (CO2), vlage, temperature in nivoja hrupa v prostorih.
 • Samodejno opozorjanje na neprimerne vrednosti in nasveti kako jih izboljšati.
 • Izjemno preprosta namestitev in povezava na splet prek obstoječega domačega WiFi omrežja.
 • Brezplačna mobilna aplikacija za iOS in Android naprave ter spletna aplikacija za PC/Mac.
 • Več podatkov

 

  Netatmo Trener za zdrav dom - pametno spremljanje okoljskih pogojev
 

Hiter pogled v aplikacijo na telefonu nam z barvami nazorno prikaže stanje okolja v domu. Ta se glede na izmerjene vrednosti obarva zeleno, če so te dobre, rumeno, ob mejnih vrednostih in rdeče, ko so te prekoračene. Trener nam obenem podaja praktične nasvete, kako izboljšati kvaliteto bivanja.

 

  Netatmo Trener za zdrav dom - pametno spremljanje okoljskih pogojev
 

Netatmo Trener ima vgrajene štiri senzorje s katerimi neprestano meri kvalitete zraka, vlago, temperaturo in nivo hrupa. Vsaka od teh vrednosti močno vpliva na naše počutje in kvaliteto bivanja.

 

  Netatmo Trener za zdrav dom - pametno spremljanje okoljskih pogojev
 

Netatmo Trener mobilna aplikacija je brezplačno na voljo za iOS in Android prenosne naprave. V aplikaciji so nam na voljo vsi trenutni in v preteklosti zmerjeni podatki iz senzorjev, opozorila in nasveti. Prek spletne aplikacije lahko spremljamo podatke iz Trenerja tudi na notesniku oz. namiznem računalniku (PC/Mac). Dostop do meritev lahko damo vsem željenim uporabnikom, vzporedno lahko v aplikaciji spremljamo podatke in večjega števila Trenerjev, ki jih namestimo v vse željene prostore našega doma.

   
Junij 2017
Telos IoT novice

LoRa IoT Sedaj! - Internet stvari v LoRa omrežju Vrsto let so pravi razmah IoT sistemov ovirale tehnične omejitve obstoječih brezžičnih omrežij – velika potrošnja energije, prekratki dometi, neenotni standardi in predvsem previsoki stroški.

Pravi odgovor na vse te dileme prinaša IoT tehnologija LoRa. LoRa je odprt nelicenčni brezžični IoT komunikacijski standard, ki ga je razvilo združenje LoRa Alliance. Nastal je namensko za vzpostavitev zmogljivih in učinkovitih javnih in zasebnih LPWAN (Low Power Wide Area Network) IoT omrežij znotraj in zunaj prostorov.

Poleg brezplačne uporabe in minimalnih stroškov za vzpostavitev mrežne infrastrukture, so glavne prednosti LoRa IoT omrežja izjemen domet, zelo nizka potrošnja energije, popolna varnost, velika mrežna zmogljivost, odpornost na motnje in podpora za lokacijske storitve.

 
Obiščite mikro site LoRa IoT Sedaj!
 
 
   
April 2017
Na Draytek predstavitveno stran

Usmerjevalniki Draytek Vigor - celovita rešitev

Podjetje Draytek je vodilni tajvanski proizvajalec komunikacijske opreme za SOHO in SME okolja. Jedro prodajnega programa predstavljajo visoko zmogljivi usmerjevalniki Vigor. Ti s širokim naborom naprednih lastnosti - multiWAN, 4G/LTE, VPN, SSL VPN, VPN Trunk, QoS.., prinašajo uporabnikom Celovite rešitve, ki jih običajno zasledimo le v komunikacijskih napravah najvišjega cenovnega razreda. Usmerjevalniki Vigor so tekom let postali pojem kvalitete, zmogljivosti in zanesljivosti, ter si pridobili status optimalne izbire za postavitev tako malih domačih, kot večjih profesionalnih LAN omrežij. Več podatkov

 
Modelske izvedbe usmerjevalnikov Draytek Vigor
Vigor serija 2120 Vigor serija 2912
   
Vigor serija 2925 Vigor serija 2952
   
Vigor serija 2160 Vigor serija 3900
 
Na Draytek predstavitveno stran

Draytek Vigor Serija 2925 LTE - 4G/LTE profesionalni mobilni Giga usmerjevalniki

Vigorji iz serije 2925 LTE so zmogljivi Giga Dual WAN 4G/LTE mobilni usmerjevalniki, namenjen implementacijii v SOHO in SME okoljih. Vgrajen 4G/LTE modem omogoča, da povežemo celotno lokalno omrežje na splet prek hitre mobilne povezave. Podprte so mobilne prenosne hitrosti do 150 Mb/s. Mobilno povezavo lahko uporabimo tudi kot redundančno rešitev in jo izkoristimo za povečanje skupne razpoložljive prenosne hitrosti (WAN agregacija). Poleg 4G/LTE modema sta vgrajena dva gigabitna 10/100/1000 WAN vhoda in pet gigabitnih 10/100/1000 Ethernet vhodov. Vigor 2925 LTE je zelo zmogljiva VPN naprava z namenskim VPN koprocesorjem. Vgrajenih je 50 IPSec VPN tunelov z AES, DES in 3DES enkripcijo in 25 SSL VPN tunelov. Za popolno varnost vseh priključenih naprav in uporabnikov skrbi zmogljiv objektno naravnan požarni zid in sistem CSM (Content Security Manangement), s katerim lahko uporabnikom preprečimo dostop do socialnih omrežij in nastavljenih spletnih strani. Modelska izvedba Vigor 2925 Ln ima vgrajeno tudi brezžično 802.11n WiFi dostopno točko, ki jo uporabimo za vzpostavitev WLAN omrežja, na katerega se povezujejo vsi lokalni WiFi klienti (notesniki, tablice, telefoni...). Več podatkov

Draytek Vigor Serija 2925 LTE - prikaz delovanja

 
   
Marec 2017
Na prvo Telos.Outlet stran Telos.Outlet - odprodaja demo opreme in nekurantnih zalog - prihranki do -90%

Predstavljamo vam prenovljen Telos.Outlet z razširjenim naborom zanimive mrežne opreme po zelo ugodnih cenah. Na voljo je prek 200 različnih artiklov, M2M industrijskih mobilnih usmerjevalnikov in stikal, SOHO in WiFi opreme, naprav iz skupine IP telefonija, itd. Popusti se gibljejo med -30% pa vse tja do neverjetnih -90%, glede na PPC-je, 100 artiklov je znižanih za več kot 70%. Ne zamudite te enkratne priložnosti za ugoden nakup! Količine so omejene, ponudba velja do razprodaje zalog. Za celoten Telos.Outlet katalog, kliknite tukaj (.pdf).

 

Nekaj atraktivnih Telos.Outlet priložnosti za ugoden nakup:

 
Billion M500 LTE - industrijski mobilni usmerjevalnik InHand InRouter 695 HSPA+ M2M mobilni usmerjevalnik
Redna cena: 787€
Outlet cena: 472€
Prihranek: 40%
Redna cena: 434€
Outlet cena: 217€
Prihranek: 50%
   
Robustel R3000 HSPA+ M2M mobilni usmerjevalnik Planet IGS-2004MT industrijsko stikalo
Redna cena: 584€
Outlet cena: 233€
Prihranek: 60%
Redna cena: 87€
Outlet cena: 61€
Prihranek: 30%
   
Planet IGS-2004MT - 16port Giga L2 industrijsko stikalo Ruckus Wireless ZoneFlex 7731 - WiFi bridge / par
Redna cena: 808€
Outlet cena: 404€
Prihranek: 50%
Redna cena: 2,101€
Outlet cena: 1.051€
Prihranek: 50%
   
Planet FNSW-1600P - 16portno 10/100 PoE stikalo Planet GSW-2410 - 24 portno Giga stikalo
Redna cena: 234€
Outlet cena: 164€
Prihranek: 30%
Redna cena: 141€
Outlet cena: 99€
Prihranek: 30%
 
Telos.Outlet - celoten seznam prek 200 artiklov (pdf)
 
Na Draytek predstavitveno stran

Draytek Vigor Serija 2952 - profesionalni Giga Dual WAN usmerjevalniki

Novost v Draytek programu so Vigorji serije 2952 - profesionalni Gigabitni Dual WAN usmerjevalniki, namenjeni zahtevnejšim uporabnikom v srednje velikih poslovnih okoljih (SOHO/SME). S pomočjo vgrajenega optičnega SFP priključka, dveh Gigabitnih WAN in štirih Gigabitnih LAN vhodov ter veliko procesorsko močjo, Vigorji 2952 poskrbijo za zanesljivo delovanje sodobnih korporativnih omrežij. Usmerjevalniki imajo vgrajen zmogljiv strojni VPN koncentrator s podporo 100 vzporednim VPN in 50 SSL VPN tunelov. Vgrajen je izredno zmogljiv objektno naravnan strojni požarni zid z CSM, ki poskrbi za popolno varnost celotnega lokalnega omrežja. Integriran CSM (Content Security Management) sistem omogoča popolno filtriranje spletnih vsebin in blokiranje dostopa do socialnih omrežij (Facebook) in P2P programov, ki ubijajo produktivnost v podjetjih. Za popolno redundanco omrežja podjetja poskrbi funkcionalnost High Availability (HA). S podporo za Tag Based VLAN (802.11q), lahko razdelimo lokalno omrežje v ločena podomrežja, kar prinaša optimizacijo delovanja in občutno povečanje varnosti. Modelska izvedba Vigor 2952n ima vgrajeno 801.11n brezžično WiFi dostopno točko, prek katere vzpostavimo lokalno WLAN omrežje. Zelo zanimiva je tudi modelska izvedba Vigor 2952p, ki ima vgrajene štiri PoE+ (802.3at) LAN vhode, ki jih uporabimo za napajanje priključenih naprav (kamere, DT). Kliknite za več informacij

1 x SFP optični priključek, 2 x Giga WAN in 4 x Giga LAN vhodi

VPN trunk - redundančna VPN povezava

Z uporabo dveh vgrajenih WAN vhodov, omogočajo Vigorji iz serije 2952 funkcionalnost VPN trunking in s tem izredno povečanje zmogljivosti VPN omrežja podjetja. VPN trunk vzpostavi dve vzporedni varni VPN povezavi med lokacijama, preko različni WAN povezav. S tem pridobimo večjo skupno hitrost povezave in redundanco, saj se v primeru izpada ene povezave VPN tunel samodejno vzpostavi preko druge.

VPN trunk - redundančna VPN povezava

High Availability (HA) - popolno redundančno omrežje

Za popolno zanesljivost delovanja omrežja podjetja poskrbi funkcionalnost High Availability (HA). Protokol CARP, ki je ekvivalent protokolu VRRP in HSRP, omogoča postavitev redundančnega omrežja z dodatno Vigor 2952 enoto. V primeru izpada primarne, Master enote, se celoten promet samodejno in neopazno preusmeri na redundančno, Slave enoto. S tem izločimo možnost katastrofalega izpada spletnega dostopa, ki bi onemogočilo poslovanje.

High Availability (HA) - popolno redundančno omrežje

 
   
Februar 2017
Kliknite za predstavitev Netatmo programa Netatmo Varnost - pametne rešitve za varen dom

Predstavljamo vam inovativne produkte za pametno varovanje doma Netatmo varnost. Zaokroženo skupino pametnih naprav sestavlja Presence - zunanja varnostna kamera, ki prepozna ljudi, vozila in živali, Welcome - notranja varnostna kamera, ki prepozna obraze in Tags - varnostni senzor. Varnost našega doma spremljamo prek brezplačne mobilne in spletne aplikacije Netatmo varnost. V njej lahko v vsakem trenutku od kjerkoli preverimo kaj se dogaja znotraj in zunaj objekta, v časovnici pogledamo pretekle dogodke, shranimo posnetke in upravljamo nastavitve. Naprave Netatmo varnost so odličen pripomoček za pametno varovanje doma, vikenda ali pisarne. Z njihovo pomočjo lahko elegantno preprečimo vlome in poškodovanje naše lastnine.

   
Kliknite za predstavitev Netatmo programa Netatmo Presence - zunanja varnostna kamera, ki prepozna ljudi, vozila in živali
 • Netatmo Presence je prva zunanja varnostna kamera za domačo uporabo z vgrajeno umetno inteligenco.
 • Kamera samodejno prepoznava osebe, vozila in živali.
 • Pametno spremljanje okolice doma v brezplačni mobilni in spletni aplikaciji.
 • Močan vgrajen reflektor nam ponoči olajša dostop do vhoda in obenem odganja nezaželene goste.
 • Preprosta namestitev in povezava v obstoječe domače WiFi omrežje.
 • Kvalitetni Full HD 1080p posnetki, širok vidni kot, zoom in snemanje v temi.
 • Elegantna oblika s trpežnim ohišjem iz aluminija.
 • Več podatkov

Netatmo Presence - zunanja varnostna kamera, ki prepozna ljudi, vozila in živali

V februarski številki vodilne slovenske IT revije Monitor, je bila objavljena pohvalna ocena zunanje varnostne kamere Netatmo Presence, ki smo jo kot regionalni distributer podjetja Netatmo, posodil v podjetju Telos. V Monitorju so omenili številne prednosti, ki jih kamera prinaša uporabnikom in podali zaključno oceno, da je Presence zmogljiva in všečna varnostna kamera. Kliknite za ogled celotnega članka.

   
Kliknite za predstavitev Netatmo programa Netatmo Welcome - notranja varnostna kamera, ki prepozna obraze
 • Netatmo Welcome je pametna notranja varnostna kamera z vgrajeno revolucionarno tehnologijo prepoznavanja obrazov.
 • Welcome samodejno prepozna naše domače in nas obvesti o njihovem prihodu.
 • Kamera nas opozarja na neznane osebe in tako preprečuje kraje in poškodbe naše lastnine.
 • Welcome zaznava alarme. Ko prepozna požarni, CO ali varnostni alarm, nam na zaslon telefona takoj pošlje opozorilo, posname video in doda zaznamek v časovnico dogodkov
 • Vsi posnetki in podatki se shranjujejo le na lokalno SD kartico in se ne pretakajo na oblak.
 • Kamera snema le ko zazna gibanje, s čimer se izognemo uram posnetkov prazne sobe.
 • Več podatkov
 

 

   
Na prvo Ruckus Wireless stran Ruckus MediaFlex WiFi IPTV adapterji ponovno na zalogi!

Sporočamo vam veselo novico - uspelo nam je pridobit novo zalogo Ruckus MediaFlex WiFi IPTV adapterjev! MediaFlex so edine naprave svoje vrste, ki omogočajo zanesljivo distribucijo IPTV signala po standardnem brezžičnem WiFi omrežju. Na voljo je napredna brezžična dostopna točka MediaFlex 2811, brezžični adapter MediaFlex 2111, ter MediaFlex Paket, ki združuje obe enoti. Sistemi MediaFlex zagotavljajo vzporedno prenašanje vsaj treh IPTV strujev na površini 230²m. Velika prednost je tudi izredno preprosta samo namestitev, brez potrebe po priključitvi na osebni računalnik. Dostopna točka in adapter preprosto preklopimo na modem in Set-Top-Box in že lahko uživamo v popolni sliki na televizorju. Več podatkov.

   
Januar 2017
Kliknite za predstavitev MultiTech programa

MultiTech | MultiConnect Conduit - IoT prehod

MultiTech Conduit je prva univerzalna komunikacijska platforma z vgrajeno LoRa tehnologijo. Predstavlja centralno vstopno točko v IoT - Internet of Things dobo z miljardami povezanih naprav. LoRa je LPWAN (Low Power Wide Area Network) brezžična tehnologija, ki deluje na nelicenčnem 868 MHz radijskem spektru. LoRa osvobaja industrijsko povezovanje iz okov mobilnih omrežij. Poleg brezplačne uporabe so njene glavne prednosti velik domet - do 16 km na odprtem in 3 km znotraj objektov, izredno nizka potrošnja energije, napredna enkripcija in zanesljivost podatkovnih prenosov ter podpora za lokacijske storitve. MultiTech Conduit je vezni element med plejado baterijsko napajanih lokalnih naprav in senzorjev ter globalnim spletnim omrežjem. MultiTech Conduit odpira vrata za takojšnjo implementacijo IoT aplikacij in senzorskih omrežij na številnih področjih - industrija 4.0, pametna mesta, kmetijstvo, finance, zdravstvo, energetika, varnost... Conduit prinaša uporabnikom prek LoRa tehnologije neverjetno ugoden CAPEX in OPEX, ki mu pri postavitvah brezžičnih omrežij ni para. Več podatkov.

 
Conduit je centralna vstopna točka v IoT dobo / prikaz delovanja
 

Conduit je centralna vstopna točka v IoT dobo / prikaz delovanja

MultiTech Conduit vzpostavi brezžično LoRa LPWAN omrežje s pomočjo vgrajenega LoRaWAN mCard modula. Prek LoRa omrežja poteka zanesljiva dvosmerna komunikacija z več tisoč LoRa senzorji in napravami, ki jih opremimo z MultiTech vgradnimi moduli LoRa mDot. Vsi podatki se zbirajo v prehodu in se prek žične WAN ali mobilne (3G oz. 4G/LTE) povezave prenašajo v globalno spletno omrežje. Prek oblačne nadzorne platforme nam je na voljo popoln vpogled, možnost upravljanja in nadzora vseh naprav in senzorjev na terenu. Conduit je tako idealna vstopna točka za postavitev naprednih IoT aplikacij.

 
Trije preprosti koraki za hiter razvoj IoT aplikacij
 

MultiTech | MultiConnect Conduit - trije preprosti koraki za hiter razvoj IoT aplikacij

MultiTech Conduit lahko prilagodimo našim potrebam in v treh preprostih korakih začnemo razvoj lastne IoT aplikacije. Na začetku izberemo WAN povezavo, ki je lahko Ethernet WAN ali mobilna (3G oz. 4G/LTE). V drugem koraku izberemo lokalno povezavo v obliki vgradnih mCard modulov - ta je lahko serijska RS234/485, WiFi, Bluetooth, GPIO in seveda LoRaWAN. V tretjem koraku izberemo razvojno okolje - IBM Node-RED, grafični drag & drop vmesnik ali mLinux Open Embedded/Yocto za bolj napredne uporabnike. Na voljo je tudi namenski Conduit LoRa StarterKit za razvijalce IoT aplikacij.

 

   
Kliknite za predstavitev MultiTech programa

MultiTech | MultiConnect Conduit IP67 LoRa bazna postaja

MultiTech Conduit IP67 LoRa bazna postaja je bila namensko razvita za postavitev visoko zmogljivih javnih in zasebnih brezžičnih LoRa omrežji na zunanjih (outdoor) površinah. Trpežno kovinsko ohišje s podporo za IP67 standard zaščite je odporno na najbolj zahtevne okoljske pogoje, tako vlago, prah, veter, dež, sneg, kot tudi ekstremen mraz in vročino. Z njeno pomočjo lahko postavimo brezžično LoRaWAN omrežje tako rekoč v vsakem okolju. Preprosto jo lahko namestimo na obstoječ komunikacijski stolp, drog javne razsvetljave ali pritrdimo na steno. Več podatkov.

 

   
Kliknite za predstavitev MultiTech programa
MultiTech MultiConnect mDot - vgradni LoRa modul

MultiTech MultiConnect mDot / xDot sta vgradna LoRaWAN radijska modema. Uporabljamo ju za dodajanje LoRa funkcionalnost obstoječim in novim napravam. Tako jim omogočimo brezžično dvosmerno komunikacijo in povezovanje prek LoRa LPWAN omrežja. LoRa vgradna modula prinašata napredno inteligenco, zmanjšujeta kompleksnost in bistveno pocenita povezovanje naprav na samem robu omrežja. Modula imata vgrajen energijsko nezahteven ARM Cortex-M4 procesor in ARM mbed OS. Na voljo je veliko število razvojnih knjižnic, ki zelo olajšajo integracijo v naprave in izboljšajo RF zmogljivost. S pomočjo mDot/xDot modulov lahko prek LoRa omrežja vsako "Stvar" cenovno ugodno povežemo in nadzorujemo na daljavo. Več podatkov.

 

 

LoRa IoT Sedaj! Internet Stvari v Lora omrežju
Ruckus Unleashed Promo - GIGA promo - 40% popusta
Telos rešitve za velike in male uporabnike
     
domov | program | rešitve | o podjetju | kontakt | novosti

© Telos d.o.o. 2002-2018