Telos.si prva stran
Nahajate se na: Nazaj na prvo stran >>
Usmerjevalniki Draytek Vigor sedaj s podporo za varno VPN povezovanje v zNet omrežje

Usmerjevalniki Draytek Vigor sedaj s podporo za varno VPN povezovanje v zNet omrežje

Usmerjevalniki Draytek Vigor so že leta znani kot zanesljiv komunikacijski vmesnik za vzpostavitev zelo zmogljivih VPN povezav. Novost v programski opremi Draytek je podpora za varno VPN povezovanje uporabnikov in lokacij v namensko nacionalno zdravstveno omrežje zNet. Tega za varen dostop do baz podatkov uporabljajo vsi izvajalci zdravstvenih storitev v Sloveniji. Usmerjevalniki Draytek Vigor so optimalna izbira za povezovanje v omrežje zNet. Pohvalijo se lahko s precej boljšim razmerjem med ceno in kvaliteto kot ostale naprave, ki se uporabljajo v zNet omrežju (Cisco, Juniper).

Z Draytek usmerjevalniki nam je dana možnost vzpostavitve VPN povezave s preslikavo lokalnega omrežja (/24) v posamezen lokalni IP (/32). Deluje tudi v kombinaciji z usmerjevalniki drugih proizvajalcev. Sedaj je podprta tudi verzija IPSec IKEv2. Možno je tudi odpiranje porta za dohodni promet skozi to VPN povezavo (zNet čakalne vrste). Za celotno omrežje se lahko uporabi pogojni DNS forward, tako da ni potrebno ročno spreminjati gostiteljske (hosts) datoteke. Takšen način vzpostavljanja VPN povezave med dvema usmerjevalnikoma Draytek se lahko uporabi v primeru, da bi hoteli povezati 2 lokaciji na način, da ena lokaciji vidi drugo, druga lokacija pa ne more direktno dostopati do prve lokacije.

Vzpostavitev varnih spletnih VPN povezav v zNet omrežje je precej kompleksna operacija, ki smo jo v Telosu dobro naštudirali. Tako bomo v primer težav lahko vam in vašim strankam z veseljem pomagali.

 

Kaj je omrežje zNet?

Varno zdravstveno omrežje zNet je komunikacijska infrastruktura tako za centralizirane IT storitve nacionalnega pomena kakor tudi za storitve IT, ki jih zagotavljajo posamezni akterji v zdravstvu prek certificiranih točk. Omrežje zNET zagotavlja varne in zanesljive povezave med vstopno točko, drugimi certificiranimi točkami in ključnimi akterji v zdravstvu. Omrežje zNet ne vključuje lokalnih omrežij posameznih končnih točk ter sistemov (strežnikov in drugih naprav), ki so povezani na ta lokalna omrežja. Meja upravljanja omrežja zNET je vmesnik vstopne opreme omrežja zNET proti lokalnemu omrežju. Več podatkov: https://znet.ezdrav.si/

 
Usmerjevalniki Draytek Vigor s podporo za zNet:
Vigor 2135 Vigor 2915 Vigor 2927
     
Vigor 2927 LTE Vigor 2962 Vigor 3910

 

IoT Sedaj! Pridružite se revoluciji, ki spreminja svet
4G M2M - profesionalne rešitve in oprema za industijsko mobilno povezovanje
Ruckus - preprosto boljši Wi-Fi
     
domov | program | rešitve | o podjetju | kontakt | novosti

© Telos d.o.o. 2002-2023