Telos.si prva stran
Nahajate se na: Nazaj na prvo stran >>
Draytek - napredne funkcije | WDS Wireless Distribution System - razširitev dometa WiFi omrežja

Usmerjevalniki Draytek Vigor z oznako n, imajo vgrajeno 802.11n brezžično WiFi dostopno točko, ki omogoča vzpostavitev zmogljivega lokalnega brezžičnega WiFi omrežja. Na dostopno točko se povezujejo lokalni WiFi klienti (pametni telefoni, tablice, notesniki...) z namenom dostopa do spleta. Glavne lastnosti so popolna varnost (128 bitna WEP brezžična enkripcija, WEP/PSK enkripcija, podprt WPA/WPA2 standard in možnost zaklepajna MAC naslova), možnost vzpostavitve večjega števila SSIDjev, podpora za WDS in WPS (WiFi Protected Setup). NOVO! Brezžični usmerjevalniki Vigor z oznako plus, se lahko pohvalijo z vgrajeno 802.11n Dual-Band brezžično WiFi dostopno točko (2,4 in 5GHz, concurrent Dual-Band). Ta omogoča vzpostavitev zanesljivega brezžičnega WiFi omrežja, z vzporednim delovanjem za 2,4 in 5 GHz frekvenčnem pasu, kar prinaša bistveno bolj stabilno in zmogljivo delovanje WiFi omrežja.

Brezžična WiFi dostopna točka

Multiple SSID

Brezžični WiFi usmerjevalniki Draytek Vigor, omogočajo vzpostavitev večjega števila SSID podomrežij znotraj brezžičnega omrežja. Segmentacijo brezžičnega WiFi omrežja na večje število podomrežij, ima za posledico občutnem povečanju varnosti in bolj tekoče delovanje, saj za vsak del ločeno nastavljamoželjene parametre.

MultiSSID - možnost razdelitve WiFi omrežja v večje število podomrežji

WDS - Wireless Distribution System

WDS - Wireless Distribution System je napredna lastnost brezžičnih WiFi usmerjevalnikov Vigor, ki omogoča razširitev območja dosega brezžičnega omrežja in/ali brezžično povezavo - bridgeing dveh ali več omrežij. Usmerjevalnik v WDS omrežju deluje kot WDS Bridge, WDS Repeater, WDS Router ali pa kot kombinacija teh nastavitev. Podporo sistemu WDS ponujajo vsi Draytekovi brezžični usmerjevalniki. WDS bridgeing način uporabimo za brezžično povezavo dveh fizično ločenih omrežij. Uporabimo dva Vigor usmerjevalnika, pri čemer je le en povezan na internet in omogoča DHCP funkcije, medtem ko drugi usmerjevalnik služi kot bridge na oddaljeni lokaciji. Na obeh lokacijah je možna povezava klientov na usmerjevalnik. Oba usmerjevalnika uporabljata eno, skupno WAN povezavo. WDS repeating mode uporabimo za razširitev dometa brezžičnega omrežja. Usmerjevalnik, ki ga nastavimo kot repeater postavimo znotraj dometa baznega usmerjevalnika. Vsem brezžičnim napravam je omogočeno povezovanje na repeater usmerjevalnik in s tem je dosežena podvojitev dometa omrežja. WDS routing mode je namenjen izolaciji dela omrežja z namenom povečanja varnosti. Pri tem načinu, ki je znan tudi kot station mode onemogočimo WAN port drugega usmerjevalnika in namesto njega uporabimo brezžični vmesnik kot WAN povezavo. Vsi klienti (tako žični kot brezžični), ki se povezujejo na drugi usmerjevalnik so znotraj svojega zasebnega subneta, zaščiteni z požarnim zidom.

WDS Bridge | Brezžična povezava dveh fizično ločenih omrežij

Centralizirano WiFi omrežje Draytek Vigor

Centralizirano WiFi omrežje Draytek Vigor
 

 

Telos.Rešitve | Celovite rešitve za velike in male uporabnike
Telos.E-novice | Enkrat mesečno v vaš poštni predal
Telos.Promo | Promocijske ponudbe, ki jih ne smete zamuditi
     
domov | program | rešitve | o podjetju | kontakt | novosti

© Telos d.o.o. 2002-2017