Telos.si prva stran
Nahajate se na: Nazaj na prvo stran >>
Netatmo | Pametna vremenska posta - okoljski pogoji na dlani

Pametna vremenska postaja Netatmo je namenjena aktivnem spremljanju vremena in okoljskih pogojev znotraj in zunaj našega doma. Neposredno na zaslonu pametnega telefona, so nam na voljo podatki o trenutni temperaturi, vlagi, zračnem pritisku, nivoju hrupa in koncentraciji CO2. V brezplačni mobilni aplikaciji za iOS in Android telefone, ter spletni aplikaciji, so vsi pridobljeni okoljski podatki in statistika meritev prikazani v atraktivnem uporabniškem vmesniku. Največja inovacija sistema je možnost vrednotenja kvalitete zraka v prostorih, kar naprava doseže z meritvijo koncentracije CO2-ja. Povišana koncentracija CO2 izrazito slabo vpliva na počutje in delovno aktivnost, zato uporabniki ob preseženi vrednosti na svoje mobilne naprave dobijo opozorilo, da je potrebno prostore prezračiti. Vremensko postajo lahko oplemenitmo z dodatnimi moduli - merilcem vetra, merilcem dežja in dodatnim notranjim modulom in jo tako naredimo še pametnejšo.

PPC: 193,78€ (158,84€ + DDV)  

Netatmo vremenska postaja | glavne prednosti

Glavne prednosti vremenske postaje Netatmo:

 • Spremljanje vremena in okoljskih pogojev znotraj in zunaj objektov neposredno na pametnem telefonu.
 • Vrednotenja kvalitete zraka v prostorih z meritvijo koncentracije CO2.
 • Brezplačna mobilna aplikacija za iOS, Android in Windows Phone naprave in spletna aplikacija za PC/Mac.
 • Namestitev aplikacje na neomejeno število klientov in spremljanje podatkov iż večjega števila vremenskih postaj.
 • Minimalistična, ergonomska in uporabnikom prijazna oblika vremenske postaje je okras vsakega doma.
 • Dodatni moduli oplemenitijo napravo z novimi merilnimi kategorijami.
 

 

Netatmo vremenska postaja | popolno udobje

Vremenska postaja Netatmo aktivno meri okoljske dejavnike znotraj doma, pisarne ali učilnic in jih pošilja neposredno v mobilno aplikacije na telefonu ali tablici. Pridobljeni podatki o trenutni temperaturi, relativni vlagi, nivoju CO2, kvaliteti zraka v prostoru in stopnji hrupa, nam pomagajo da zaživimo v bolj zdraven domu.

 

Netatmo vremenska postaja | dihajte boljši zrak

V notranjih prostorih preživimo do 90% našega časa, a se ne zavedamo, da je zrak znotraj večkrat bolj onesnažen kot zunaj. Povišana koncentracija CO2 izrazito slabo vpliva na počutje in delovno aktivnost. Netatmo vremenska postaja aktivno meri koncentracijo CO2 v prostoru in nam pošlje opozorilo na zaslon telefona, ko so presežene mejne vrednosti. Tako nam pove, kdaj moramo odpreti okna in prezračiti prostore, da bomo lahko zadihajte boljši zrak.

 

Netatmo vremenska postaja | gremo na tek

Netatmo vremenska postaja nam pomaga načrtovati aktivnosti zunaj doma. S pomočjo stalnih meritev zunanje temperature, relativne vlažnosti, zračnega pritiska, kvalitete zraka in prek integrirane profesionalne vremenske napovedi (WeatherPro), se lažje odločimo kaj bomo oblekli, kako šli v službo in kdaj se odpravili na tekaško rundo.

 

Netatmo vremenska postaja | aplikacija

Netatmo mobilna aplikacija je na voljo brezplačno za iOS in Android telefone. Znotraj aplikacije so nam vsi izmerjenii podatki na voljo v obliki preglednih grafov, ki zelo nazorno prikazujejo časovnico sprememb. Tako lahko preprosto analiziramo pretekle dogodke, opazujemo trenutno dogajanje in napovedujemo prihodnje. Prek Netatmo spletne aplikacije lahko spremljamo podatke iz vremenske postaje tudi na notesniku oz. namiznem računalniku (PC/Mac).

 

Dodatni moduli za vremensko postajo Netatmo

Vremensko postajo Netatmo lahko oplemenitimo z dodatnimi moduli - merilcem vetra, merilcem dežja in dodatnim notranjim modulom in jo tako naredimo še pametnejšo. Na osnovno notranjo enoto lahko povežemo do tri notranje in dva zunanja modula. Dodatni moduli se napajajo prek standardnih baterij, tako da jim lahko prosto prestavljamo po objektu in okolici, njihov domet je 100m.

Netatmo merilec vetra Netatmo merilec dežja Netatmo notranji modul
 

Tehnične lastnosti in opis delovanja

 • Osnovni komplet Netatmo vremenske postaje je sestavljen iz notranje in zunanje enote.
 • Notranjo oz. bazno enoto postavimo v notranje prostore. Z njo spremljamo temperaturo, vlago, CO2, hrup, kvaliteto zraka in zračni pritisk. Napaja se prek standardne 220V električne vtičnice ali USB vhoda. Notranja enota se povezuje na splet prek domačega brezžičnega Wi-Fi omrežja. Vgrajen je 802.11 Wi-Fi (b/g/n, 2,4 Ghz) klient in 868 Mhz RF sprejemnik za povezovanje zunanje enote in dodatnih modulov.
 • Zunanjo (outdoor) enoto uporabljamo za izvajanje meritev zunaj objektov, na zunanjih površinah. Vgrajen ima senzor temprerature in vlage. Na osnovno enoto se povezuje prek vgrajenega 868 Mhz RF oddajnika. Napaja se s pomočjo treh priloženih AAA baterij, ki pri običajni uporabi trajajo 1 leto. Zunanja enota ima zelo dober domet, od notranje je lahko odaljena do 100m.
 • Za postavitev popolnega sistema spremljanja okoljskih in vremenskih pogojev, so na voljo dodatni notranji in zunanji moduli. Poleg osnovne notranje enote lahko tako v sistem dodamo do tri notranje module ter tako pridobimo možnost vzporednega spremljanja večjega števila prostorov (recimo spalnica, kopalnica, otroška soba). Dodatni notranji moduli imajo vgrajene senzorje za merjenje CO2, temperature in vlage, Na voljo sta tudi dva dodatna zunanja modula - merilec moči in smeri vetra in merilec dežja.
 • Dodatni moduli se na osnovno bazno enoto povezuje prek 868 Mhz RF povezave, napajajo je izvedeno prek priloženih AAA baterij, tako da module lahko prosto prestavljamo po objektu in okolici, ne glede na prisotnost električnega ožičenja. Domet modulov je 100m.
 • Samodejen cikel meritev vseh vrednosti se izvaja vsakih 5 minut. Ob pritisku na vrh bazne notranje enote se izvede meritev koncentracije CO2 na zahtevo, s prikazom vrednosti v obliki svetlobnih indikatorjev na napravi. Zelena pomeni običajno koncentracijo, oranžna predstavlja mejno vrednost in rdeča prekoračeno vrednost. Ob prekoračitvi, je potrebno prostor prezračiti. Vrednosti CO2 se na enak način prikazujejo tudi v aplikaciji, ki nam ob visoki koncentraciji pošlje opozorilo in svetuje zračenje.
 • Osnovna enota se prek vgrajenega 802.11 Wi-Fi klienta (b/g/n, 2,4 Ghz), povezuje na obstoječe lokalno brezžično Wi-Fi omrežje in prek njega na Netatmo cloud strežnik, kjer se zbirajo vse pridobljene meritve.
 • Do meritev dostopamo prek brezplačne aplikacije za iOS in Android naprave (tablice, mobilni telefoni) in prek Netatmo spletne aplikacije za računalnike in notesnike (PC/Mac).
 • V aplikaciji lahko spremljamo natančno statistiko meritev in preverjamo sedem dnevno vremensko napoved, ki pridobiva podatke iz vodilne plačljive vremenske aplikacije WeatherPro.
 • Garancijska doba 1 leto.
 

Netatmo globalna vremenska karta

Netatmo Weather Map - pregled globalnega vremena v realnem času

 

IoT Sedaj! Pridružite se revoluciji, ki spreminja svet
4G M2M - profesionalne rešitve in oprema za industijsko mobilno povezovanje
Ruckus - preprosto boljši Wi-Fi
     
domov | program | rešitve | o podjetju | kontakt | novosti

© Telos d.o.o. 2002-2023