Telos.si prva stran
Nahajate se na: Nazaj na prvo stran >>
Ekahau | RTLS rešitev v zdravstvu

Rešitev Ekahau RTLS,  pomaga zdravstvenim ustanovam (bolnišnice, klinični centri, zdravstveni domovi, rehabilitacijski centri, domovi za ostarele..) vzpostaviti bistveno boljši sistem nadzora in varnosti. Z natačno in ažurno informacijo o lokaciji pomembne opreme, zdavstvenega osebja in pacientov, prinaša hitrejšo odzivnost in optimalno izkoriščanje materialnih in človeških virov in s tem občutno znižanje stroškov poslovanja. Ekahau RTLS uspešno uporablja že več kot 250 bolnišnic po vsem svetu, tudi največji ameriški centri s prek 5000 bolniškimi posteljami.

Lociranje in varnost pacientov ter zdravniškega osebja

V vseh zdravstvenih ustanovah je varnost pacijentov ključnega pomena. S pomočjo Ekahau RTLS je omogočeno lociranje vseh pacijentov v bolnišnici v realnem času, tako znotraj kot zunaj objektov, oz. povsod kjer je nameščeno brezžično WiFi omrežje. Na voljo nam je alarm, ki se sproži ko pacijent zapusti  ali vstopi v nastavljen del objekta, ali ko objekt zapusti.  Izraženo v metrih je mogoče izmeriti položaj vsakega pacijenta v objektu od 1 do 3 m natančno. Za varnost pacientov je poskrbljeno s t.i. panic ali SOS gumbkom na tagu, ki ob pritisku sproži alarm, ki opozori osebje, da pacijent potrebuje pomoč. Na voljo sta dve modelski izvedbi WiFi tagov.  W4 Tag je namenjen uporabi kot zapestnica in B4 Tag, ki se uporablja kot obesek. Tagi omogočajo dvosmerno komunikacijo in jih sprogramiramo po svojih željah, recimo da paciente opozarjajo na potrebna dejanja, na primer »vzemite zdravilo«... Tagi imajo dodatno vgrajen vibracijski alarm, ki tudi s tresenjem opozarja pacienta, so vodoodporni in nezahtevni za uporabo in vzdrževanje.
Poleg varnosti pacientov je v bolnišnicah ključnega pomena ažuren podatek o lokaciji zdravstvenega osebja.  Z uporabo Ekahau Wi-Fi taga B4, ki ga nosimo okoli vratu, v vsakem trenutku vemo kje se nahaja ključno osebje. Po potrebi lahko na tag pošljemo alarm oz. tekstovno sporočilo, ki željeno osebo napoti na željeno lokacijo. Ekahau RTLS omogoča tudi lociranje naprav, ki jih uporablja osebje in s tem lociranje samega osebja (notesniki, dlančniki, mobilni telefoni, VoIP telefoni).
Kliknite za več podatkov

Lociranje in varnost pacientov ter zdravniškega osebja
 

Lociranje in upravljanje opreme

V sodobnih bolnišnicah se nahaja velika količina raznovrstne medicinske opreme. Veliko drage medicinske opreme je prenosljive oz. mobilne - nameščene na kolesih in se neprestano premešča po prostorih znotraj enega ali več objektov. Poleg tega je pri veliki količini opreme njeno spremljanje,  čiščenje in kalibracija velik zalogaj za tehnično osebje. Najslabša rešitev za optimatitacijo je neprestano kupovanje dodatne opreme oz. njeno podvajanje, saj to predstavlja enormne stroške.  Pravo rešitev prinaša Ekahau RTLS, ki omogoča stalen in ažuren nadzor ter posledično optimalno uporabo medicinske opreme, saj za vsak tagiran kos v vsakem trenutku vemo kje se nahaja. Za spreljanje opreme uporabljamo A4 in A4+Tag. Vsa oprema je jasno prikazana na načrtu objekta in vse pooblaščene osebe v vsakem trenutku lahko preverijo, kje se oprema nahaja. Tako dosežemo njeno optimalno izkoriščenost, ki jo lahko tudi spremljamo prek Ekahau Vision platforme..
Kliknite za več podatkov

Lociranje in upravljanje opreme
 

Nadzor temperature

Za shranjevanje zdravil, krvi, tekočin in človeških organov je potreben neprestan nadzor temperature. Ekahau RTLS z uprabo Wi-Fi Tagov temperature TS1 in TS2, omogoča stalen, natančen nadzor temperature, kot tudi  lociranje hladilne opreme. Tag ob spremembi temperature nad nastavljene okvire sproži alarm in jo tako zavaruje pred uničenjem.
Kliknite za več podatkov

Nadzor temperature

 

LoRa IoT Sedaj! Internet Stvari v Lora omrežju
Prijava na Telos E-novice
Telos rešitve za velike in male uporabnike
     
domov | program | rešitve | o podjetju | kontakt | novosti

© Telos d.o.o. 2002-2019